GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νόμος είναι σαφής: Οι γυναίκες στη Νέα Υόρκη μπορούν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα θελήσουν να το κάνουν, αν αποφασίσουν να βγουν ημίγυμνες στο δρόμο, κανείς δεν μπορεί να σταματήσε...

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα θελήσουν να το κάνουν, αν αποφασίσουν να βγουν ημίγυμνες στο δρόμο, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις Νεοϋορκέζες. Γιατί ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα αυτό τα τελευταία 21 χρόνια, γεγονός το οποίο ανακάλυψε μία καλλιτέχνης με ακτιβιστική δράση η οποία συνηθίζει να κυκλοφορεί γυμνόστηθη στην πόλη.
Η Χόλι βαν Βόαστ έχει συλληφθεί πολλές φορές για την τάση της να βγαίνει στους δρόμους της Νέας Υόρκης με παντελόνι, καπέλο, ένα ζωγραφισμένο μουστάκι στο πρόσωπό της και… τίποτα άλλο. Σύμφωνα με την ίδια την 46χρονη, έχει βρεθεί με χειροπέδες στα χέρια δεκάδες φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Για αυτό το λόγο στις 15 Μαΐου κατέθεσε διαμαρτυρία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον της Αστυνομίας και του Δήμου. Κίνηση που ανάγκασε τις αρχές να στείλουν υπόμνημα υπενθύμισης στα 34.000 όργανα της τάξης της αμερικανικής μητρόπολης πως η δράση της βαν Βόαστ δεν είναι απαγορευμένη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Liberation», μία δικαστική απόφαση της 7ης Ιουλίου του 1992 στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης αναγνώριζε το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνόστηθες, στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων.
Σύμφωνα με το υπόμνημα που έφτασε στα αστυνομικά τμήματα, δεν πρέπει να επιβάλλεται κανένα πειθαρχικό μέτρο σε «άτομα, άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση