GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοφανής βία στην Τουρκία – Η αστυνομία βάζει χημικά στις αντλίες νερού και εισβάλει σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία [εικόνες]

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την Τουρκία και κυρίως την Κωνσταντινούπολη, όπου με διαταγή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογά...


Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την Τουρκία και κυρίως την Κωνσταντινούπολη, όπου με διαταγή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας εξαπολύουν καθημερινά άγρια καταστολή κατά των διαδηλωτών.
Τη νύχτα του Σαββάτου η Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης έπειτα από τη νέα επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί και της πλατείας Ταξίμ, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για χρήση χημικών και μέσα στις αντλίες νερού που χρησιμοποιούν οι αρχές. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν άνδρες της αστυνομίας να βάζουν μέσα στις αντλίες νερού το υγρό Jenix, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για τη χρήση επιπρόσθετων ουσιών.
Πρόκειται για ένα χημικό σπρέι πιπεριού το οποίο παρασκευάζει η ομώνυμη εταιρεία στην Κωνσταντινούπολη. Επίδειξη δύναμης με σκληρή καταστολή από τον Ερντογάν Σοκάρουν οι εικόνες από την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση της αστυνομίας τη νύχτα του Σαββάτου η οποία οδήγησε σε εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για έναν νεκρό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Χημικά, δακρυγόνα και αντλίες νερού έσπειραν τον πανικό σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ ήταν τέτοιο το μένος της αστυνομίας που δεν δίστασε να συλλάβει ακόμη και γιατρούς που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και να επιτεθεί με χημικά στην είσοδο ξενοδοχείου, αλλά και σε ένα νοσοκομείο. Από την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για προβοκάτορες που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ενώ το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε «Όποιος μπαίνει στην πλατεία Ταξίμ θα θεωρείται και θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης».
Η νέα σφοδρή επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για ακόμη μια φορά, ενώ κινήματα και φορείς κάλεσαν τον κόσμο σε νέα διαδήλωση την Κυριακή στην πλατεία Ταξίμ και κατά του συλλαλητηρίου που έχει εξαγγείλει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Απαγορευμένη ζώνη η πλατεία Ταξίμ εν αναμονή της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Ερντογάν Η αστυνομία, έπειτα και από ένα επιχείρηση εκκαθάρισης της Ταξίμ το πρωί της Κυριακής, έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία και το πάρκο, ενώ στις 6 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν σε μικρή απόσταση από το κεντρικό σημείο των διαμαρτυριών. Η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη, καθώς οι Αρχές δεν δίστασαν να συλλάβουν εκ νέου διαδηλωτές, αλλά και να εισβάλουν σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο.
 Είναι το μέγεθος της επιχείρησης της κυβέρνησης που έχουν μεταφερθεί περίπου χίλιοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας από τις ανατολικές επαρχίες, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν καταγγελίες και κλήση ακόμη και για δυνάμεις του στρατού. Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Αβλί Μουτλού, καλεί τους διαμαρτυρόμενους να μην κατέβουν εκ νέου στην πλατεία Ταξίμ τονίζοντας «Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για αυτό. Καλώ τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ». Ενταση επικράτησε το μεσημέρι και στην Άγκυρα όταν αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν πορεία μνήμης για τον τελευταίο νεκρό διαδηλωτή.
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/06/fetcher_10333.jpeg

1 σχόλιο

  1. 16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 84 ΑΠΟ ΤΙΣ 87 ΕΛΜΕ
    Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

    2013 2011 διαφορά
    ΣΥΝΕΚ 117 77 +40

    ΔΑΚΕ 100 118 -18

    ΠΑΜΕ 66 55 +11

    ΠΑΡΕΜΒ 64 45 +19

    ΠΑΣΚ 39 101 -62

    ΔΗΑΡΜΕ 2 0 +2

    ΛΟΙΠΑ 33 15 +18

    ΣΥΝΟΛΟ 421 411 +10

    Συμπεράσματα από τις εκλογές των καθηγητών που αντιστοιχούν σε 500.000 ψήφους στο εκλογικό σώμα.
    Μεγάλη μείωση της ΔΑΚΕ, παρόλο που ως κυβερνητική παράταξη λαμβάνει ψήφους από στελέχη και ανθρώπους που επιθυμούν κάποια απόσταση, μετάθεση κλπ. Αν δεν υπήρχαν τα ρουσφέτια θα είχε τη τύχη της ΠΑΣΚ.
    Η ΠΑΣΚ, ως παράταξη του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε δύο χρόνια, σχεδόν εξαφανίζεται, πέφτοντας στη 5η θέση. Τα στελέχη της πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης.Η παράταξη της ΔΗΜΑΡ μόλις και μετά βίας έχει 2 αντιπροσώπους, ενδεικτικό της ανύπαρκτης εκλογικής της επιρροής και της σαφούς μείωσης των ποσοστών της. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει σαφώς μειωμένη εκλογική επιρροή, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα παλέψουν για την είσοδο τους στη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι την ΔΑΚΕ την ψήφισαν και καθηγητές που, πιθανόν, στις κάλπες να ψηφίσουν άλλα δεξιά κόμματα, όπως Ανεξάρτητους Έλληνες Καμμένου-Δημαρά- Μαριά και των συμμάχων του ή Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση