GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ακόμα παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία: το κλείσιμο της ΕΡΤ...

Από τον Σταμάτη Στεφανάκο.    Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Πέρα απ...

Από τον Σταμάτη Στεφανάκο.   
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Πέρα από το πολύ σοβαρό αποτέλεσμα της απόλυσης των 2800 και πλέον υπάλληλων της ερωτηματικά εγείρονται, και για τους λόγους που κρύβονται πίσω από την απόφαση αυτή.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Πέρα από το πολύ σοβαρό αποτέλεσμα της απόλυσης των 2800 και πλέον υπάλληλων της ερωτηματικά εγείρονται, και για τους λόγους που κρύβονται πίσω από την απόφαση αυτή.
Ας κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση τι συνεπάγεται αυτό το γεγονός:
1.Υπάρχει θέμα δημοκρατίας με τον τρόπο που έγινε.
2.Είναι αδιανόητο να κλείνει η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση δεδομένου ότι πληρώνεται υποχρεωτικά εδώ και δεκαετίες από τους πολίτες αυτής της χώρας, και άρα έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες αυτές.
3. Διακόπτει την επαφή με την ομογένεια σε όλο τον κόσμο.
4. Αφαιρεί το δικαίωμα της προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό.
5. Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με τέτοιους είδους πρακτικές και μπορεί να επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα τον τουρισμό και το εξαγωγικό εμπόριο. Ήδη από προχθές είναι πρώτη είδηση διεθνώς σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και με πολύ αρνητικά σχόλια από τον διεθνή τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο.
6.Πρακτικά εκτός των απολύσεων που είναι οι άμεσες απώλειες, δημιουργεί πολλαπλές παράπλευρες σε πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου που έχουν συναλλαγές με την ΕΡΤ.
7. Βλάπτει σε μεγάλο βαθμό πολιτιστικά την Ελλάδα, ενώ θέτει σε κίνδυνο το αρχείο της που είναι εθνική και κοινωνική παρακαταθήκη.
Σκεπτόμενος όλα αυτά τίθενται κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα για το τι έχουν πραγματικά στο μυαλό τους. Θα κάνω μια προσπάθεια να σας παρουσιάσω μερικά, ως τροφή για σκέψη:
1.Να θέλει να αποχωρήσει «ηρωικά» από την διακυβέρνηση η τριάδα και κυρίως ο κκ Σαμαράς, δεδομένου του πολιτικού κόστους που έχει η αποτυχημένη πολιτική για το χρέος, τόσο απέναντι στον λαό όσο και απέναντι στους δανειστές.
2.Να είναι επίδειξη δύναμής και αποφασιστικότητας απέναντι στον λαό και την τρόικα, ότι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην «εξυπηρέτηση» των «δεσμεύσεων» για το ελληνικό χρέος.
3.Να θέλει να πάει σε εκλογές με αποκεφαλισμένο ένα ΜΜΕ που θα πρέπει να είναι σχετικά ουδέτερο στην κατανομή χρόνου απέναντι στα αντιμνημονιακά κόμματα, και να αφήσει μόνο τα φίλια ιδιωτικά κανάλια να έχουν τον έλεγχο και το μονοπώλιο αυτής της δραστηριότητας, προκειμένου να ενισχύσει την προπαγάνδα τους.
4. Να θέλει σκανδαλωδώς να ενισχύσει μονομερώς και μονοπωλιακά τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
5. Να θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε προσπάθεια στην προβολή πολιτισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται.
6.Να είναι προοίμιο παρόμοιων τακτικών σε όλο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με το πρόσχημα της «αναδιοργάνωσης» και της στελέχωσης της με δικούς τους ανθρώπους. Στην ουσία να δημιουργήσει ένα νέο κομματικό στρατό στην δημοσία διοίκησή.
Ειδικά το τελευταίο μοιάζει να είναι εφιαλτικό. Εκτός των κοινωνικών συνεπειών που θα έχει αυτή η πρακτική, είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει πολλαπλά μέτωπα παντού και στην πράξη θα επιταχύνει την διάλυση όλης της οικονομίας, με πιθανό αποτέλεσμα να την τινάξει στον αέρα. Σε ένα τέτοιο σενάριο είναι αδύνατο να σταματήσει μια κοινωνική έκρηξη. Αν έχουν δε στο μυαλό τους ότι θα είναι ελεγχόμενη η κοινωνική αντίδραση ή στην μορφή που ήταν το Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους , αυταπατώνται οικτρά.
Οποίος και να είναι ο νοσηρός σχεδιασμός που κρύβεται πίσω από τις ενέργειες αυτές , είναι ανάγκη να σταθούμε απέναντι τους και δίπλα στους εργαζόμενους.
Η ΕΡΤ έχει εκτός από τεράστιο παρελθόν και πολλές αμαρτίες. Είναι όμως άλλο πράγμα να θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να εφαρμόσουμε κοινωνικό έλεγχο επί των αποφάσεων, ακόμα και να στείλουμε στην δικαιοσύνη όσους έχουν παρανομήσει και εντελώς άλλο πράγμα να την καταργούν και να θέλουν να εφαρμόσουν τακτικές που ούτε η χούντα της επταετίας δεν τόλμησε.
Κάτι ακόμα, επειδή έχουν παίξει έξυπνα το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, μην πέφτετε στην παγίδα της παραπληροφόρησης. Είναι μια απάτη , μια προπαγάνδα που αποσκοπεί μόνο σε ένα πράγμα: να στραφούμε ο ένας εναντίων του άλλου με στόχο να μας διαιρέσουν και να μας αποδυναμώσουν.
s.stefanakos@gmail.com.

2 σχόλια

  1. Ποιος πρωθυπουργός μας; Ο Μπόμπολας ,ο Αλαφούζος, ο Βαρδιλογγιανης είναι ο πρωθυπουργό σου....ΟΤΑΝ ΔΊΝΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΤΗΝ ΝΤΙΤΖΙΑ την δορυφορική πλατφόρμα ΣΕ ΑΛΦΑ-ΑΝΤ1-ΜΕΚΑ-ΣΚΑΙ ξέρετε τι σημαίνει; η όποια εκπομπή δεν μας αρέσει δεν θα ανεβαίνει ....και όλοι αυτοί ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΟΙ δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για της δημόσιες συχνότητες...


    Αυτά θα τα μάθετε όταν αποφασίσουν να ανοίξουν ΜΕΡΙΚΆ στόματα ΑΚΌΜΑ και μέσα από την ΕΡΤ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΟΥΡΑ....ΨΩΜΙ ....ΜΑΣΕΣ...ΞΑΠΛΕΣ...ΦΩΒΟΥΣ..

    Η ΟΠΛΑ..Μπούτζουκας Τηλέμαχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σαμαράς ψάχνει "πρόθυμους" δημοσιογράφους για να ανοίξει προσωρινά την ΕΡΤ

    Η Κυβερνητική κατρακύλα συνεχίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ,, να φύγει το μαύρο από τις οθόνες, να παίζει επαναλήψεις ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΎΣΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΆΡΟΥΝ

    Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη: «Ζητάνε επίσης...
    "πρόθυμους" για να οργανώσυν υποτυπώδη "μεταβατική λειτουργία"...» αλλά και του του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση