GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικοινωνιακή αντεπίθεση της ΝΔ

Δυο 24ωρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σε επικοινωνιακή αντεπίθεση προχωρά η ΝΔ για το θέμα της ΕΡΤ. Με διαδοχικές δη...


Δυο 24ωρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σε επικοινωνιακή αντεπίθεση προχωρά η ΝΔ για το θέμα της ΕΡΤ.
Με διαδοχικές δηλώσεις τους, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της βγαίνουν μπροστά και τοποθετούνται στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «τα δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα απαιτούν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να είναι ούτε παραταξιακές, ούτε κομματικές. Είναι αποφάσεις Εθνικής ευθύνης και γι’ αυτό πρέπει να τις στηρίξουμε όλοι» και πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο δεσμό. Όμως ότι δε λύεται, κόπτεται. Η εικόνα της «μαύρης οθόνης» της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς». Οι μύθοι που καλλιεργούνται συστηματικά και μονόπλευρα τα τελευταία 24-ωρα από τα γνωστά κέντρα υπεράσπισης των προνομίων και του “βολέματος” των ολίγων, καταπέφτουν. Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργήσει άμεσα θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επικράτησης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Και αυτό το σήμα πρέπει να το εκπέμψουν όλοι οι Έλληνες», κατέληξε η Άννα Ασημακοπούλου.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε σχόλιο του ανέφερε ότι «οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός. Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα». Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι «χρειάζεται όλοι να δείξουμε αποφασιστικότητα, τόλμη και πνεύμα συνεργασίας». Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται μία κρατική τηλεόραση που να σηματοδοτεί ό,τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τόπο. Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επιβιώσει η πατρίδα», υπογράμμισε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
 Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «είναι σαφές ότι δεν καταργείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Οι συνθήκες απαιτούν σταθερότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος διότι πολύ απλά υπηρετούν το συμφέρον των πολλών ανυπεράσπιστων Ελλήνων». Η απόφαση για τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενός εξορθολογισμένου, νοικοκυρεμένου και εξωστρεφούς οργανισμού, είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη», υποστήριξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.
Σε δική του δήλωση, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η κυβέρνηση φτιάχτηκε για να γυρίσουμε σελίδα. Αλλά φυσικά δεν γυρίζεις σελίδα χωρίς, ρήξεις, χωρίς θυσίες, χωρίς ανατροπές. Αλλά ρήξεις, θυσίες και ανατροπές από τις οποίες κάποιοι μονίμως εξαιρούνται δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπάρξουν. Επιτέλους, στην κοινή εθνική υπόθεση, τα στεγανά και τα απροσπέλαστα δεν έχουν θέση».

1 σχόλιο

  1. δε καταθετετε μια πραξη νομ. περιεχομενου για ξαφνικο θανατο του υπουργικου συμβουλιου; η μη πως προτιματε εκλογες;...κι αυτο γινεται. για να προσφερετε κατι στη χωρα φροντιστε να ξεκουμπιστειτε απομειναρια του αβερωφ, εθνοπροδοτες, συγχρονοι τσολακογλου. ειστε ανυπαρκτοι για να τα βαλετε με τον πολιτισμο και τις ευαισθησιες του ελληνα. δεν θα μας παρετε τις ψυχες, τ' αρχιδια μας θα παρετε. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ διεφθαρμενα ρεζιλια της ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση