GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ασέβεια» αποδίδει στο Α. Σαμαρά ο Δημ. Καρύδης

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων της τρικομματι...


Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων της τρικομματικής από τον κ. Σαμαρά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας μάλιστα λόγο «για κλιμάκωση της αλαζονείας του κ. Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα».
Σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Καρύδης τονίζει «ότι υπάρχει μια παραβίαση του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πλήττει ευθέως τη Δημοκρατία στη χώρα μας με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».
Εμείς αυτό που επιθυμούμε –προσθέτει- είναι η ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από διάλογο στη Βουλή. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, να είναι σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια δημοκρατική εκτροπή». Πιστεύουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη για αυτή την περιπέτεια που πάει να βάλει τη χώρα και μέχρι τις επτάμιση το βράδυ να έχει μεταβάλει τις απόψεις του» σημειώνει ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Καρύδη στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:
Κύριε Καρύδη, με ποιες θέσεις προσέρχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη;
 Οι θέσεις του κ. Βενιζέλου είναι πολύ καθαρές και ξάστερες όλες αυτές τις ημέρες. Εμείς θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων της τρικομματικής από τον κ. Σαμαρά και μάλιστα κάνουμε λόγο για κλιμάκωση της αλαζονείας του κ. Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα. Πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει μια παραβίαση του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία στη χώρα μας με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Το «μαύρο» στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης έχει μαυρίσει τις ψυχές όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των αποδήμων, που η μόνη τους ενημέρωση ήταν η δημόσια ραδιοτηλεόραση και έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τη χώρα μας στο εξωτερικό.
 Βλέπω να επιρρίπτετε την ευθύνη προσωπικά στον κ. Σαμαρά..
 Μα είναι προσωπική η ευθύνη του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και με άστοχους και αδιανόητους χειρισμούς οδηγεί την πατρίδα και την οικονομία μας σε μια πολλή μεγάλη περιπέτεια. Ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς κάναμε τόσες πολλές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια για να σταθεροποιηθεί η χώρα μας και να κοιτάζει με ελπίδα στο μέλλον. Και ξαφνικά έρχεται ο κ. Σαμαράς με πρόσχημα δήθεν ότι είναι ο μεγάλος μεταρρυθμιστής και όλα αυτά τα γκρεμίζει. Ποιος μπορεί να χωνέψει ότι με ένα κλείσιμο στα τυφλά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και με τσαπατσούλικες διατάξεις –έτσι τις χαρακτήρισε ο πρόεδρός μας – μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάτι.. Ποιος επίσης μπορεί να χωνέψει ότι εδώ και μήνες που ψάχνουμε να βρούμε τους δημοσίους υπαλλήλους που θα πρέπει να αλλάξουν καθεστώς στην εργασία τους ή κάποιοι από αυτούς να οδηγηθούν μετά από αξιολόγηση στην απόλυση, δεν έχει ευθύνες σε αυτό ο πρωθυπουργός της χώρας; Πριν αρκετούς μήνες, ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο συμβούλιο των αρχηγών και μάλιστα τότε ορίστηκε ο κ. Σταμάτης μαζί με τον κ. Μανιτάκη ως συντονιστής για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Και ενώ δεν έχει γίνει τίποτα, είδαμε αυτή την αδιανόητη απόφαση και την όψιμη κριτική για την ΕΡΤ. Όταν όλοι θυμόμαστε ότι πριν 22 μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προσπαθήσει να κάνει μια γενναία αναδιάρθρωση στη λειτουργία της ΕΡΤ η ΝΔ την είχε πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις. Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι η ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από διάλογο στη βουλή. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να υψηλού επιπέδου, να είναι σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και σε καμία περίπτωση συναινούμε και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια δημοκρατική εκτροπή.
 -Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση ή τα πράγματα ωθούνται στην κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών; 
Αν υπάρξει ψυχραιμία και κυρίως ο κ. Σαμαράς σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μπορεί να υπάρξει η λύση που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων: Ανοίξτε την τηλεόραση, αποσύρετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την υπουργική απόφαση -γιατί είναι αποφάσεις μειοψηφίας διότι καταπάτησαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία- και εδώ ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο. Ο λαός θέλει να δοθούν λύσεις και να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Εμείς γι αυτό αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Και εδώ θυμίζουμε πόσες μεταρρυθμιστικές προτάσεις μας ο κ. Σαμαράς στο παρελθόν έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και πόσες προτάσεις μας η ΝΔ υπό τη σημαία του αντι-μνημονιακού αγώνα δεν τις ψήφισε. Άρα δεν δεχόμαστε αυτή την τεράστια υποκρισία. Πιστεύουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη για αυτή την περιπέτεια που πάει να βάλει τη χώρα και μέχρι τις επτάμιση το βράδυ να μεταβάλει τις απόψεις του.

3 σχόλια

  1. 16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 84 ΑΠΟ ΤΙΣ 87 ΕΛΜΕ
    Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

    2013 2011 διαφορά
    ΣΥΝΕΚ 117 77 +40

    ΔΑΚΕ 100 118 -18

    ΠΑΜΕ 66 55 +11

    ΠΑΡΕΜΒ 64 45 +19

    ΠΑΣΚ 39 101 -62

    ΔΗΑΡΜΕ 2 0 +2

    ΛΟΙΠΑ 33 15 +18

    ΣΥΝΟΛΟ 421 411 +10

    Συμπεράσματα από τις εκλογές των καθηγητών που αντιστοιχούν σε 500.000 ψήφους στο εκλογικό σώμα.
    Μεγάλη μείωση της ΔΑΚΕ, παρόλο που ως κυβερνητική παράταξη λαμβάνει ψήφους από στελέχη και ανθρώπους που επιθυμούν κάποια απόσταση, μετάθεση κλπ. Αν δεν υπήρχαν τα ρουσφέτια θα είχε τη τύχη της ΠΑΣΚ.
    Η ΠΑΣΚ, ως παράταξη του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε δύο χρόνια, σχεδόν εξαφανίζεται, πέφτοντας στη 5η θέση. Τα στελέχη της πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης.Η παράταξη της ΔΗΜΑΡ μόλις και μετά βίας έχει 2 αντιπροσώπους, ενδεικτικό της ανύπαρκτης εκλογικής της επιρροής και της σαφούς μείωσης των ποσοστών της. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει σαφώς μειωμένη εκλογική επιρροή, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα παλέψουν για την είσοδο τους στη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι την ΔΑΚΕ την ψήφισαν και καθηγητές που, πιθανόν, στις κάλπες να ψηφίσουν άλλα κόμματα, όπως Ανεξάρτητους Έλληνες Καμμένου-Δημαρά- Μαριά και των συμμάχων του ή Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΟΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΙΑΞΟΥΝ;Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ; ΕΔΩ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΑΝΑΛΗ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ;)ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ (1% ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΩΧΑ ΦΤΩΧΑ 7-8000000 ΕΥΡΩ. Η ΕΡΤ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση