GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανεκτικότητα αναπαράγει τα αδιέξοδα

Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός με την πολιτική συγχώνευση των υπευθύνων της κρίσης μπορεί να θυμίζει ανακα...


Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός με την πολιτική συγχώνευση των υπευθύνων της κρίσης μπορεί να θυμίζει ανακαίνιση βιτρίνας με κούκλες κοινής αποδοχής από τα δυο κόμματα, την Γερμανία και την τρόικα, αλλά η ...
αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενη πραμάτεια κινδυνεύει να μείνει στα ράφια γιατί και σε αυτό το πολιτικό μαγαζί διαρκώς λιγοστεύουν οι αφελείς κι οι πρόθυμοι «πελάτες»...

Όμως η Γερμανία δεν αρκείται να έχει στη διάρκεια της θερινής προεκλογικής περιόδου, μια παραλλαγή «υπηρεσιακής» κυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον – όπως φαίνεται από τις αποκαλύψεις της Real News (ίδρυση ελληνογερμανικής τράπεζας, νέο δάνειο κλπ) – θέλει να θέσει νέους όρους που θα μπορούσαν να διασκεδάσουν την αποτυχία του προγράμματος και φυσικά πιο αποκλειστικούς για την κυριαρχία της στην χώρα. Από την άλλη το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη σχέση χρηματοδότησης του προγράμματος και βιωσιμότητας του χρέους.

Ένα νέο κούρεμα ή μια νέα χρηματοδότηση θα βοηθούσαν πρόσκαιρα στη λογιστική του δημοσίου χρέους της χώρας, αλλά με τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτούνταν, θα ισοδυναμούσαν με την οριστική χαριστική βολή στην αγορά και την οικονομία των νοικοκυριών. Να υπενθυμίσουμε ότι παρά τα μέχρι τώρα μέτρα λιτότητας, από τον Μάρτη του 2012 μέχρι τον Μάρτη του 2013, το χρέος αυξήθηκε από 280,2 δις σε 309,3 δις, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 (19,7%) και η ύφεση έτρεχε φέτος από το πρώτο τρίμηνο στο 5,6%, όταν η επίσημη αρχική πρόβλεψη για το 2013 ήταν 4,2%!

Οι φορολογούμενοι πολίτες συνεισφέρουν από το υστέρημά τους σε αυτό το τρύπιο καλάθι της πολιτικής και οικονομικής περιδίνησης. Μετά την εργασία βλέπουν να χάνονται τα σπίτια τους και ήδη αισθάνονται το βλέμμα των εγχώριων και διεθνών αποτυχιστών να καρφώνεται στα απομεινάρια των καταθέσεων τους. Και αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Και δεν περιορίζεται στα υλικά αγαθά. Παρασέρνει μαζί του ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες και αμφισβητεί προοδευτικά κάθε έννοια ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Και οι διαδηλώσεις των πολιτών, όπως γράφει ο Economist, «έχουν γίνει το υποκατάστατο της αντιπολίτευσης». Χωρίς να φαίνεται, αν και πώς, αυτή η σύγχρονη «πορεία της διαμαρτυρίας» μπορεί να αλλάξει τα αδιέξοδα στον κόσμο. Έχει όμως αποδειχθεί από τα γεγονότα ότι η προσήλωση στον δρόμο της ανεκτικότητας αναπαράγει αυτά τα αδιέξοδα...
gnathion.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. Το σαπιοκάραβο βουλιάζει...

    Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια βγαίνουν από τις τρύπες τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθούν· έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται και τα τρωκτικά που φωλιάζουν χρόνια τώρα στο σαπιοκάραβο της δημοκρατίας τους.

    Οι τζάμπα μάγκες της Χρυσής Αυγής δεν έπεσαν από τον συννεφιασμένο ουρανό της καπιταλιστικής κρίσης, υπήρχαν πάντοτε δίπλα μας, πίσω μας, γύρω μας.

    Είναι αυτοί που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αποκαλούν «μέσο πολίτη» και οι απατεώνες πολιτικάντηδες «κοινή γνώμη».

    Πρόκειται για τα ανθρωπάκια που στηνόντουσαν στις ουρές έξω από πολιτικά γραφεία κι έγλυφαν για μια θέση στο βόθρο των κρατικών υπηρεσιών ή έστω μια αργομισθία στο δημόσιο.

    Είναι ο ρουφιάνος συνάδελφος στη δουλειά, ο απεργοσπάστης και ο άνθρωπος του αφεντικού.

    Ο φασισμός στην πραγματικότητα δεν εξέλειπε ποτέ από αυτό τον τόπο.

    Τα παιδιά και τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών παρέμεναν κρυμμένα στις τρύπες των θεσμικών κομμάτων και περίμεναν την ώρα που θα συνεχίσουν το έργο των δοσίλογων
    προγόνων τους.


    Αυτή η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για να δράσει όλος αυτός ο εσμός των εχθρών του ανθρώπινου γένους

    Ο εσωτερικός εχθρός είναι ο μετανάστης, ο αντιεξουσιαστής, ο τρομοκράτης που απειλεί το σύστημα, ο εργάτης που δεν υποτάσσεται, όποιος γενικά αντιστέκεται.

    Ο εφιάλτης της ανεργίας χρησιμοποιήθηκε για να αφανιστεί και το τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς του περίφημου μέσου πολίτη.

    «Τις δουλειές τις παίρνουν οι ξένοι, τις φάμπρικες και τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι απεργοί, για την κακοδαιμονία της αγοράς φταίνε οι διαδηλωτές».

    Οι τηλεορασόπληκτοι ψηφοφόροι-νοικοκυραίοι, έτοιμοι ήδη από καιρό, κατάπιαν τη φόλα.

    Κάπως έτσι η σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου εμπλουτίστηκε με εκπροσώπους της Χ.Α...= Σαμαρά= Αδωνη =Βοριδη= Καρατζαφερη= Βενιζελου=Ντινοπουλου= Βαρβιτσιώτης=ΚασιδιαρηΔΩΝ= Πρετεντερη= Σπινου=Βουλτεψη Κωνστα=Μ.Παπαδημητριου= Τ.Χατζή= ΚαψιΔΩΝ=+ ....ΜΕΚΑ=ΣΚΑΙ= = + = +...

    ΣΑΣ ΈΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΈΝΟΥΣ=== ΘΑΜΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΎΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΏΡΑ {ΚΥΡΙΑ} ΜΕΡΚΕΛ..ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ==ΧΑ ΧΑ==ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ


    Οικογενειακή υπόθεση είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή Σαμαρά Βενιζέλου. Παιδιά, αδέλφια, ανίψια, ξαδέλφια, εγγόνια, γαμπροί πολιτικών, με λίγα λόγια γόνοι πολιτικών οικογενειών, αλλά και γόνοι δημοσιογράφων στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

    Μπορεί ο καθένας να ρωτήσει κάποιους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης "Ποιο είναι το επάγγελμά σας;". Η απάντηση είναι απλή: Υιός ή θυγατέρα.

    Επίσης ο κάθε ένας είναι δυνατόν να υποθέσει ότι τα κριτήρια της επιλογής υπήρξαν εντελώς αξιοκρατικά.

    Αυτή η κυβέρνηση είναι η αποθέωση του νεποτισμού.

    Θαυμάστε:...
    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου: γιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου

    Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Συμεών Κεδίκογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και ξάδελφος του Σίμου Κεδίκογλου που ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ

    Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφός της πρώην υπουργού και σημερινής βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

    Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά: Κόρη του επί σειρά ετών βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά

    Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής: γιος του πρώην υπουργού και διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Γιάννη Καψή και αδελφός του Μανώλη Καψή, στελέχους του Μέγκα.

    Υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη: κόρη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πρώην βουλευτή και υπουργού, και της Ελένης Βαρδινογιάννη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας (αδελφή του βουλευτή Ρεθύμνου Παύλου Βαρδινογιάννη)

    Υφυπουργός υγείας Ζέτα Μακρή: κόρη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μακρή

    Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης: γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη.

    Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος: γαμπρός του βουλευτή και υπουργού της ΕΡΕ και της ΝΔ Αθανάσιου Τσαλδάρη (που ήταν με τη σειρά του τέκνο του πρώην πρωθυπουργού Κων/νου Τσαλδάρη)

    Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης: συγγενής των βουλευτών της ΕΡΕ και της Ν.Δ. Δημήτριου και Ιωάννη Δαβάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση