GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάσχεση καταθέσεων με διαδικασίες - εξπρές για οφειλές προς το Δημόσιο

Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνεται η κατάσχεση καταθέσεων από τιςτράπεζες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα μ...


Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνεται η κατάσχεση καταθέσεων από τιςτράπεζες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» θα δημιουργηθεί και ΣύστημαΜητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών στη ΓΓΠΣ, με το οποίο θα επιτρέπεται η άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε φορολογουμένους καθώς και για το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού.

Το Σύστημα θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει νέο πλαίσιο για τουςελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων, υποχρέωση δήλωσης των τόκων εφόσον το συνολικό καθαρό εισόδημα από αυτούς είναι άνω των 250 ευρώ.

Παράλληλα, η έγκριση επιχορηγήσεων προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) θα δίνεται από τον αρμόδιο υπουργό και όχι από τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο «τα αδιάθετα ποσά των κερδών από το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα θα αποδίδονται στο Δημόσιο» ενώ ρυθμίζονται χρέη των επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ρυθμίζεται, επίσης, η φορολογική μεταχείριση αναφορά με την επιβολή φόρου 2‰ από τις πωλήσεις μετοχών.

Σημειώνεται ότι επέρχεται αλλαγή στον χρόνο απόδοσης του ΦΜΥ με την υποβολή Ενιαίας Προσωρινής Δήλωσης ΦΜΥ και ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος, με το σχέδιο νόμου ενισχύεται η φορολογική συνεργασία με κράτη-μέλη της ΕΕ στο θέμα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου. moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση