GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα στατιστικά που κρίνουν τις βάσεις...

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσε...

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στους παρακάτω πίνακες περιγράφονται σε ποσοστά οι επιδόσεις των εφετινών υποψηφίων, τα μαθήματα της «επιτυχίας» και τα μαθήματα της «αποτυχίας», που διαμορφώνουν τον εφετινό εξεταστικό χάρτη για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Ελάχιστοι άριστοι μαθητές και πολλά γραπτά βαθμολογημένα με μέτριους βαθμούς (από 12 μέχρι 17,9) είναι η γενική εικόνα που προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις προσήλθαν 80.958 υποψήφιοι, ενώ το 2012 είχαν προσέλθει 84.837 υποψήφιοι. Παρατηρείται, δηλαδή, μείωση σε σχέση με το 2012 της τάξης του 4,6%.
Οι υποψήφιοι που πέτυχαν βαθμολογίες μεταξύ 18-20 ανέρχονται σε 4.651, δηλαδή το 5,7% των υποψηφίων.
Ικανοποιητικές ήταν φέτος οι επιδόσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας, που διαχρονικά αποσπά χαμηλές βαθμολογίες. Κάτω από 10 στο αυτό φέτος έγραψε το 12,99% των υποψηφίων.
Αντιθέτως, συντριπτική αποτυχία των υποψηφίων διαπιστώνεται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης όπου κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε το 51,89% των υποψηφίων, στο μάθημα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης το 26,42% των υποψηφίων και στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης το 25,81% των υποψηφίων.
Επίσης, σχεδόν οι μισοί από τους υποψηφίους της Θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης έγραψαν στα μαθηματικά από 10 και πάνω.
Το 60% των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην Ιστορία Γενικής Παιδείας βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση αποδεικνύοντας τη διαχρονική δυστοκία των μαθητών να αναλύσουν τα ιστορικά γεγονότα. Φωτεινή εξαίρεση η Φυσική Γενικής Παιδείας, όπου το 42% των υποψηφίων αρίστευσαν.
Στους παρακάτω πίνακες περιγράφονται σε ποσοστά οι επιδόσεις των εφετινών υποψηφίων, τα μαθήματα της «επιτυχίας» και τα μαθήματα της «αποτυχίας», που διαμορφώνουν τον εφετινό εξεταστικό χάρτη για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση