GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωστόπουλος: Θα καταθέσουμε σοβαρή πρόταση για Τ.Τ.

Σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα εκδηλώσει ο όμιλος της Alpha Bank. «Μας ενδιαφέρει η εξαγο...


Σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα εκδηλώσει ο όμιλος της Alpha Bank.
«Μας ενδιαφέρει η εξαγορά του ΤΤ και θα καταθέσουμε σοβαρή πρόταση», υπογράμμισε ο πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος τονίζοντας «ότι στόχος της Alpha Bank είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να απορροφηθεί σε περίπτωση εξαγοράς και να επανακτήσει το παραδοσιακό του προφίλ ως τράπεζα για τον μικρό και το μεσαίο αποταμιευτή».

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν δυναμικά το νέο ΤΤ εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Ματζούνης, ο οποίος από την πλευρά του είπε «ότι ενδιαφέρον μας για το ΤΤ είναι σοβαρό». Ο ίδιος σημείωσε ότι οικονομικά στοιχεία για το ΤΤ άρχισαν να δίνονται από εχθές.

Mιλώντας στους μετόχους, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Κωστόπουλος, είπε ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, να προχωρήσει σε βάθος τις διαρθρωτικές αλλαγές, να αναδιαρθρώσει το Δημόσιο τομέα καθώς είναι αναγκαία η συνέχιση της προσαρμογής της οικονομίας και παράλληλα, χρειάζεται ο παραγωγικός μετασχηματισμός του οικονομικού μοντέλου ώστε η Ελλάδα να γίνει εξωστρεφής.

Σε ότι αφορά την Alpha Bank τόνισε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια αναστροφής του δυσμενούς κλίματος και στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ματζούνης αφού ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, τόνισε ότι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την επιστροφή των καταθέσεων και την σταδιακή απαγκίστρωση από τον δανεισμό των τραπεζών μέσω του ευρωσυστήματος.

Ερωτηθείς για την ανάγκη δράσεων για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων είπε ότι «οι καταθέσεις από τα σπίτια και τα σεντούκια έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες αλλά και μεγάλο κομμάτι αυτών έχει πάει στην εφορία». Για τον επαναπατρισμό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να διευκολύνει τον επαναπατρισμό των καταθέσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους των κεφαλαίων να το σκεφτούν σε βάθος χρόνου, για παράδειγμα δίνοντας τους μια πενταετία, αλλά και επιβάλλοντας μικρή φορολογική επιβάρυνση και όχι 30 – 40%». Εκτίμησε ότι τόσο μεγάλες επιβαρύνσεις θυμίζουν την πολιτική που ακολουθείται στα ακίνητα με μεγάλες φορολογίες που δεν εξυπηρετούν τους στόχους των εσόδων.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το σχέδιο επαναπατρισμού σκοντάφτει «όπως έχουμε ακούσει και εμείς» στην τρόικα. dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση