GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινωνική παρέμβαση αλληλεγγύης

Με σύνθημα «Είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε προσφέρει αλληλεγγύη και πραγματικό εθελοντισμό στην Κρήτη», στο νησί μας βρίσκεται από σήμε...


Με σύνθημα «Είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε προσφέρει αλληλεγγύη και πραγματικό εθελοντισμό στην Κρήτη», στο νησί μας βρίσκεται από σήμερα εθελοντική ομάδα νοσηλευτριών υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα από το «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, διευρύνεται ακόμα περισσότερο η κοινωνική παρεμβατικότητα της Περιφέρειας, και ειδικότερα σε ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης μας υποχρεώνει να διευρύνουμε συνεχώς το ‘δίχτυ’ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Πρόκειται για μια σοβαρή κοινωνική-ανθρωπιστική παρέμβαση που υλοποιούμε με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, και αφορά την ουσιαστική βοήθεια που θα προσφέρουν τις επόμενες ημέρες σε δήμους της Κρήτης, ειδικευμένα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα σε ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι ήδη δέχονται τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υπογράμμισε στις δηλώσεις η κ. Βρέντζου και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, η κοινωνική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, να επεκταθεί σε όλους τους δήμους του νησιού. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, που είναι εργαζόμενες νοσηλεύτριες υγείας, που το διάστημα αυτό βρίσκονται στην Κρήτη, και το διαθέτουν από την κανονική τους άδεια».

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια Σταυρούλα Γιωργάκη, και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υποστηριχθούν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

«Μέσα από την εμπειρία μας στον χώρο της υγείας, έχουμε διαπιστώσει ότι, η εποχή μας είναι η πιο δύσκολη, και πρέπει να καταστεί σαφές και αναγκαίο για κάθε τόπο, ότι τα άτομα αυτά θέλουν περισσότερο από ποτέ την ενίσχυση. Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τα στελέχη που υλοποιούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», είπε η κ. Γιωργάκη. Επεσήμανε ακόμα ότι το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέμβει σε περιστατικά ανθρώπων που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, σε περιστατικά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς επίσης σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που τα παιδιά τους απουσιάζουν και είναι κατάκοιτοι και κατακεκλεισμένοι.

Το κλιμάκιο των εθελοντριών νοσηλευτριών αποτελείται από τις κυρίες: Βούλα Γεωργάκη, Σταυρούλα Μυτούλα, Αλεξάνδρα Σπανούδη, και Ουρανία Οικονόμου.

Το πρόγραμμα επισκέψεων

Το πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου του Ερυθρού Σταυρού στους δήμους της ενδοχώρας στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου έχει ως εξής:

-Σήμερα Τρίτη 25/6 δήμοι Βιάννου, Αρχανών-Αστερουσίων

-Τετάρτη 26/6 δήμοι Φαιστού και Γόρτυνας

-Πέμπτη 27/6 δήμοι Γόρτυνας και Ανωγείων

-Παρασκευή 28/6 δήμος Φαιστού

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση