GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία της Ε.Ε. για ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ

Καταρχήν συμφωνία επετεύχθη στο Συμβούλιο της Ε.Ε των υπουργών Εμπορίου που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο για την... έναρξη των διαπρα...


Καταρχήν συμφωνία επετεύχθη στο Συμβούλιο της Ε.Ε των υπουργών Εμπορίου που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο για την... έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία της ζώνης ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο.

Έπειτα από 13 ώρες διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη στον κόσμο, συμφώνησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες με τις ΗΠΑ με σκοπό να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ζώνη ελεύθερου εμπορίου εξαιρώντας προς το παρόν τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, την λεγόμενη «πολιτιστική εξαίρεση» έπειτα από πιέσεις της Γαλλίας.

Ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ τόνισε πως οι υπουργοί Εμπορίου της Ε.Ε συμφώνησαν σχεδόν απόλυτα στις λεπτομέρειες, με μοναδική εξαίρεση τις γαλλικές επιφυλάξεις και υπογράμμισε πως ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες εμπορικές δυνάμεις, ήτοι των ΗΠΑ και της Ε.Ε, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα επιστρέψει στον Πρόεδρο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από πλευράς Ε.Ε και τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων».

2 σχόλια

  1. Εχεις βγαλει τον σκασμο τωρα κ. Ντινοπουλε ? Επισης θελω να μαθω, ποσο βλακας νιωθεις οταν μεσα σε λιγες ημερες αυτο-ξευτιλιστηκες ?

    Ντινόπουλε, έχω δυό γαϊδούρια και θέλω να τα ταϊσω με σανό! Αν αναλάβεις την υπόθεση, θα τα καταφέρεις λες;

    Εγώ στη θέση του Ντινόπουλου θα άφηνα μούσι, θα έβαζα περούκα και θα κρυβόμουνα...

    Και η παραίτησή μου θα ήταν αμετάκλητη και θα παραδεχόμουνα στο γράμμα της παραίτησης, ότι είχα μια ανεξήγητη και ανεπίτρεπτη κρίση Καραγκιοζισμού, που δε μου επιτρέπει να δείξω πλέον το πρόσωπό μου στον έξω κόσμο, πόσο μάλλον να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στο κοινοβούλιο!

    Γεωργιάδης-Ντινόπουλος-Βορίδης-Μουρούτης-Πτωχός-Λαζαρίδης κ.ά (όλα τα ακροδεξιά κοπρόσκυλα, μη έχοντα καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Καραμανλισμό):

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ...

    ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαμαράς - Ο άνθρωπος είναι απίστευτος καραγκιόζης! Ανίκανος, με αντιδημοκρατική συμπεριφορά "τύπου τσαμπουκά", ακροδεξιά λογική, μη έχων καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (απορώ πως τον εξέλεξαν αρχηγό, όχι ότι η Ντόρα θα ήταν καλύτερη...).

    Ένα είναι σίγουρο, εκτός από πολιτικός νάνος, είναι και τελειωμένος πολιτικά!

    Tragic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση