GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σενάρια για επιστροφή Ρουσόπουλου στη ΝΔ;;

  Πριν από 3 χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Ρηγίλλης, ρωτήθηκε “αν θα καθαρίσει από το χθες την Νέα Δημοκρατία”. “Αν δεν το έ...

 
Πριν από 3 χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Ρηγίλλης, ρωτήθηκε “αν θα καθαρίσει από το χθες την Νέα Δημοκρατία”. “Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου”, απάντησε. Και η δήλωσή του έκλεισε ως εξής: “όποιος έχει βλάψει την παράταξη, δε θα είναι μαζί μας. Αλλά και δε θα αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα”.
Η αναφορά του ονόματος Ρουσόπουλου ξάφνιασε τότε πολλούς μέσα στη ΝΔ, γιατί όλοι γνώριζαν ότι οι δύο πολιτικοί συνομιλούσαν τακτικά και γενικά η σχέση τους ήταν σε καλό επίπεδο.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Ο πρώην υπουργός όλα αυτά τα χρόνια δεν καταφέρθηκε ποτέ δημόσια για τον Αντ. Σαμαρά, αν και στους συνομιλητές του δεν έκρυβε την πικρία του για τη σφοδρότητα με την οποία του επιτέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Το ίδιο έκανε κι ο Αντ. Σαμαράς, σχετικά με τον πρώην υπουργό του Καραμανλή.
Το ερώτημα σήμερα είναι αν το προσκλητήριο ενότητας, ενόψει του συνεδρίου, που έχει απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ, αφορά και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο;
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι και τόσο αρνητικός για την περίπτωση Ρουσόπουλου, απλά πρέπει να επιλεγεί , όπως ελέχθη, ο κατάλληλος χρόνος.
Να σημειωθεί πως παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον πρώην υπουργό δεν αποδείχτηκε τίποτα εις βάρος του, ενώ και η βουλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου τον απάλλαξε από την κατηγορία «για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες».
Ενδεχομένως λοιπόν το κλειδί για την επιστροφή Ρουσούπουλου στη ΝΔ να βρίσκεται στη φράση του πρωθυπουργού: «δε θα αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα».
Ο Θ. Ρουσόπουλος από την πλευρά του δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αλλά άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του λένε πως επιθυμεί να επιστρέψει στη ΝΔ.
Μάλιστα θυμίζουν και κάτι που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά παγκοίνως γνωστό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, είχε ρίξει όλες του τις δυνάμεις για την εκλογή Σαμαρά, ενώ σχεδόν καθημερινά τότε συζητούσε με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.
Τέλος, όπως μαθαίνουμε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έχει εξουσιοδοτηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει, με κάθε μυστικότητα, τις επαφές και τις συζητήσεις με τον Θ. Ρουσόπουλο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο κόμμα… Ο χρόνος επιστροφής πιθανότατα να μην είναι το συνέδριο της ΝΔ, αλλά σίγουρα πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές- οι οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν να γίνουν…
ΥΓ. Η επιστροφή Ρουσόπουλου στη ΝΔ, μπορεί ενδεχομένως να τρομάζει κάποιους συνεργάτες και φίλους του πρωθυπουργού, αλλά απ΄ ότι λέγεται ο Αντ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να ενώσει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, την παράταξη κι όχι να την περιχαρακώσει στα στενά όρια της δεξιάς.
Και ο νοών νοείτω..!!

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση