GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΜΕ: Κατάχρηση εξουσίας η επιστράτευση

 Νέα μομφή εναντίον της κυβέρνησης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την ΟΛΜΕ. Το προεδρείο της ομοσπονδίας των καθηγητών μ...


 Νέα μομφή εναντίον της κυβέρνησης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την ΟΛΜΕ. Το προεδρείο της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε «κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της κυβέρνησης» το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, προαναγγέλλοντας σειρά κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της ΟΛΜΕ δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά «η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».
Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστου καταφέρθηκε και κατά της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για την ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων των φετινών πανελλαδικών. «Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα… εξτρεμιστικά, δύσκολα, θέματα, των εφετινών εξετάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, διερωτήθηκε αν στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η απαξίωση των εξετάσεων κάνοντας παράλληλα λόγο για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας».
Κινητοποιήσεις 
Η ΟΛΜΕ προχωρά σε σειρά κινητοποιήσεων σε αντίδραση για το μέτρο της επιστράτευσης, τις απολύσεις και τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα αύριο εκδικάζεται στο ΣτΕ, η προσφυγή της ΟΛΜΕ κατά της επιστράτευσης.
Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών και στις 11.30 π.μ. οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 Τη Δευτέρα, 10/6 στις 15.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων και της ΑΣΓΜΕ. Επίσης θα κληθεί και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
 Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός ενεργειών και κινητοποιήσεων την επόμενη περίοδο για εργασιακά και απολύσεις αλλά και για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που θα ανοιχτούν (ν/σχ για Γενικό – Τεχνολογικό Λύκειο, κ.λπ.)
 Την Τετάρτη, 12/6 στις 12.30 διοργανώνουμε στο Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι, μαζική Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση