GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βράβευση από τον Περιφερειάρχη τεσσάρων σχολείων για την εξοικονόμηση ενέργειας

Τους μαθητές τεσσάρων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την εξοικονόμηση ενέργειας, βράβευσε στο Επιμελητή...

Τους μαθητές τεσσάρων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την εξοικονόμηση ενέργειας, βράβευσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Οι μαθητές των βραβευμένων σχολείων 3o γυμνάσιο Ηρακλείου, 10ο γυμνάσιο Ηρακλείου, 2ο δημοτικό Αρχανών, και 40ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, συμμετείχαν στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Euronet 50/50max ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια”. Παράλληλα στην ίδια τιμητική εκδήλωση-βράβευση ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την έναρξη του νέου προγράμματος «Euronet 50/50 max» στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους. Το νέο πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 – για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία το οποίο ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή και διάκριση των τεσσάρων σχολείων από την Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην τιμητική εκδήλωση στο Επιμελητήριο - παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη, του αντιδημάρχου Ηρακλείου Νίκου Γιαλιτάκη, της περιφερειακής συμβούλου Βιργινίας Μανασάκη, της υπεύθυνης του προγράμματος Ελένης Χατζηγιάννη, και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων - έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των σχολείων, λέγοντας: «καταφέρατε και αποδείξατε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε με την κάθε πράξη μας στην εξοικονόμηση ενέργειας και να πετυχαίνουμε στόχους αλλάζοντας την καθημερινή συμπεριφορά μας. Στην Περιφέρεια Κρήτης πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το νησί μας πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι κάθε δράση μας πρέπει να έχει διάρκεια και να στέκεται δίπλα στους νέους μας. Κάθε δράση μας πρέπει να ανοίγει δρόμους και μονοπάτια αισιοδοξίας σε μια χρονική στιγμή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες».

Η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται βίωμα στη σχολική κοινότητα της Κρήτης, είπε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα 100 σχολεία από όλη την Κρήτη θα επιλεγούν και θα εφαρμόσουν στην πράξη στρατηγικές μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των ίδιων των μαθητών και των διδασκόντων.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη στρατηγικές μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και να αποτελέσουν παράδειγμα καλής πρακτικής για ανάλογες δράσεις και συμπεριφορές σε όλα τα δημόσια κτίρια, αλλά και στα νοικοκυριά» είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι στο νέο πρόγραμμα που αρχίζει θα δοθεί και πάλι η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές και σχολεία να ευαισθητοποιηθούν και να διακριθούν με τις δράσεις τους.


Νέα εκδήλωση σήμερα για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Τεχνικό Επιμελητήριο τμήμα Δυτικής Κρήτης στα Χανιά εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια σχολεία και κτίρια με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, φορέων της εκπαίδευσης Χανίων-Ρεθύμνου (σχολικοί σύμβουλοι, Διευθυντές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων) του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμήμα Δυτικής Κρήτης Γιάννη Στρογγυλού, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ενώ για τα δεδομένα του “Euronet 50/50max ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια” μίλησε η Ελένη Χατζηγιάννη υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης για την συμμετοχή των σχολείων της Κρήτης στο νέο πρόγραμμα-κριτήρια και διαδικασία επιλογής, αναφέρθηκε η Μαρία Κανδηλογιαννάκη στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συζήτηση για την εξαγωγή συμπερασμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση