GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοδιάλυση και ενσωμάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει την Κυριακή ο Συνασπισμός

Τα τελευταία του 24ωρα πριν την αυτοδιάλυση διανύει ο Συνασπισμός! Συγκεκριμένα, την προσεχή Κυριακή, 9 Ιουνίου, η κεντρική επιτροπή...


Τα τελευταία του 24ωρα πριν την αυτοδιάλυση διανύει ο Συνασπισμός! Συγκεκριμένα, την προσεχή Κυριακή, 9 Ιουνίου, η κεντρική επιτροπή του Συνασπισμού θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα το να ληφθεί η απόφαση για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10 ως τις 14 Ιουλίου.

Την εισήγηση προς την ΚΕ του Συνασπισμού θα κάνει ο γραμματέας Δ. Βίτσας, ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας. H κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου που αναμένεται να επικυρώσει την απόφασή της.
Πάντως, η απόφαση για την αυτοδιάλυση δεν αναμένεται να είναι ομόφωνη, καθώς το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο έχει ως βασικό εκφραστή τον Π. Λαφαζάνη, αναμένεται να ψηφίσει αρνητικά, θεωρώντας πιο ενδεδειγμένη πολιτικά λύση είναι η αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών να γίνει μετά το συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τον επόμενο μήνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ που θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου, ενώ το αν θα υπάρξει ή όχι μια μικρή χρονική περίοδος για την αυτοδιάλυση, θα αποφασιστεί στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, φέρεται να είναι αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ούτε να αναδιπλωθεί όσον αφορά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσουν οι συνιστώσες. Υπό το πρίσμα αυτό, η σχετική συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα με τις διεργασίες αυτές, έχουν ξεκινήσει και οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εγγραφές νέων μελών έχουν ήδη αρχίσει και στις 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές μελών με δικαίωμα ψήφου, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να εγγράφονται μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ικανοποίηση για τον αριθμό των εγγραφών αν και η τελική εικόνα θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι.

Η πορεία του Συνασπισμού

Σημειώνεται ότι ο Συνασπισμός ιδρύθηκε το 1989 με τη συνεργασία του ΚΚΕ με την ΕΑΡ και την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές. Λίγο αργότερα, το 1991, το ΚΚΕ με γραμματέα την Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε και οι δυνάμεις της τότε ανανεωτικής αριστεράς, με τις δυνάμεις που αποχώρησαν από το ΚΚΕ, συγκρότησαν το νέο κόμμα που πήρε επίσημα τον χαρακτήρα ενιαίου κόμματος στο ιδρυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από 26-28 Ιουνίου 1992, το οποίο εξέλεξε πρόεδρο την Μαρία Δαμανάκη.
Στην πολιτική απόφαση που είχε υιοθετηθεί τότε τονιζόταν ότι «ο ΣΥΝ συγκροτείται από δυνάμεις που προέρχονται από όλες τις γενιές και απ' όλα τα ιστορικά ρεύματα του εργατικού και αριστερού κινήματος: Το κομμουνιστικό κίνημα, το σοσιαλιστικό και σοσιαλδημοκρατικό, την κεντροαριστερά, δυνάμεις με παράδοση στους δημοκρατικούς αγώνες στην πατρίδα μας», που στην πολιτική του ουσία επαναλαμβάνεται και στην διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. eklogika.gr

1 σχόλιο

  1. 1) Αναπτύξη γιοκ ! Ύφεση 5,6% αντί 5,3% και το επόμενο τρίμηνο θα συνεχιστεί. Χωρίς δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας, η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία.

    2) Ποιο χρήμα ; Όλες οι οικονομίες πηγαίνουν σε δόσεις για την εφορία, στα χαράτσια της ΔΕΗ. Και τώρα χαράτσι για το 2013, 3 φόροι στα ακίνητα, και από το 2014 αγγούρι στα ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια. Έτσι θα αναγκαστούν όλοι σχεδόν οι Έλληνες να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους στους επιτήδειους !

    3) Η Τρόικα απέτυχε, το ΔΝΤ ομολόγησε, αλλά ο καϋμός τους συνεχίζεται. Φόροι και άρση των πλειστηριασμών και απολύσεις. Μέχρι να εξαθλιωθεί το 90% των Ελλήνων. Όσο η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ λαμβάνουν στα γκάλοπ, έστω αυτά τα εικονικά ποσοστά, τόσο το αγγούρι σε φόρους και χαράτσια θα είναι μεγάλο.

    4) Συντάξεις ; Μείωση κατά 30% από το 2015. Εφάπαξ ; Άγνωστο για όσους βγουν από το 2014 και μετά. Οι συνταξιούχοι, πια, μαζί με τα συμπληρώματα της σύνταξης λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό από τους εργαζόμενους ! Εκεί κατάντησαν την ελληνική οικονομία η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ!

    5) Έγινε η επιστράτευση των καθηγητών και οι Πανελλαδικές. Και τώρα ; Το 50% κάτω από τη βάση, όσοι μπουν θα είναι σίγουρα άνεργοι ή μετανάστες, όπως και οι τωρινοί φοιτητές και οι γονείς θα κλαίνε και οδύρονται. ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ δεν θέλατε ; Πάρτε να έχετε ! Τα νέα παιδιά δεν τα σκέφτεστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση