GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν συμφωνούν με το σχέδιο Καψή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αύριο μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή και των εκπροσώπων των εργ...


Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αύριο μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή και των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για τη μορφή του ενδιάμεσου φορέα, με την οποία θα μπορέσει να εκπέμψει ξανά η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι την αναδιοργάνωσή της.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις, η τελευταία την περασμένη Παρασκευή, στις οποίες οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη γενική τους συνέλευση, αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός δεκαημέρου.

Προβλέπει επίσης τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες, καθώς και την υπόσχεση για ένταξη στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος τους.

Ακόμη θα καταβάλλονται αποζημιώσεις, με πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται -εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία- να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους, με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013.

Σε ό,τι αφορά στο νέο φορέα, προβλέπεται μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, αναφέρει πως «το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια».

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους «ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους, είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ».

Επίσης, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απέστειλαν προς τον κ. Καψή υπόμνημα με το οποίο σημειώνουν πως «αναμένουν μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες, επισημαίνοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα της μη τήρησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκπέμψει παντού το σήμα της ΕΡΤ».

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο, πραγματοποίησαν το Σάββατο, με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλη δεκάδων ομοσπονδιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων η ΠΟΣΠΕΡΤ.

voria.gr

1 σχόλιο

  1. άγκαλος: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκτονήσουμε ομαδικά

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 4.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΙΞΙΑ... ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ. ΕΔΩ; ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    Στο μεταξύ στη δικομματική φαγώνονται γιατί ο Βορίδης είπε κάτι σωστό για τις μεγάλες ευθύνες της οικογένειας Παπανδρέου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι πριν το 1981 η Ελλάδα είχε καλύτερη οικονομία, ενώ μετά φαγώθηκαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ, τεράστιες μίζες πέρασαν στα χέρια διαπλεκομένων και κομματόσκυλων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, λεηλατήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι παίρνουν τα .... του " καράμπελα", φαγώθηκαν τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο και στα Ολυμπιακά έργα επί Σημίτη, βολεύτηκαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δημόσιες θέσεις και ρήμαξαν το δημόσιο με τις υψηλές απολαβές και τώρα, εδώ και 3 χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λεηλατούν εισοδήματα, και θα φάνε και τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα και τις αποταμιεύσεις- καταθέσεις των Ελλήνων. Δυστυχώς, υπάρχει ένα 30% κολλημένων με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξεγελιέται από τα φληναφήματα και τα όμορφα λόγια τους ακόμα, ενώ η χώρα οδηγείται σε καταστροφή μετά τις γερμανικές εκλογές και σε ανεργία, πτώχευση του 90% των Ελλήνων, ενώ ένα 10% συνεχίζει να τρώει, να πίνει και να κλέβει, συσσωρεύοντας αμύθητα ποσά σε τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό, ενώ μαυραγορίτες ληστεύουν τον χρυσό και τα κοσμήματα των Ελλήνων, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ! Έχουν μεγάλο θράσος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να σκυλεύουν πάνω στα ερείπια που άφησε η πολιτική τους, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας Παπανδρέου καθώς και των άλλων μεγαλοστελεχών που εφηύραν και τα επάρατα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, αλλά και της ΝΔ. Έρχεται η τιμωρία τους στις κάλπες. Τέρμα, αρκετά μας εξαπάτησαν. Θα φάνε μαύρο που θα πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση