GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν – Οι ιδέες δεν είναι νεκρές

Aπό τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο. Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση,τείνει να διαλύσει τις αξίες και την ηθική,έχει κατακ...


Aπό τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο.

Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση,τείνει να διαλύσει τις αξίες και την ηθική,έχει κατακερματίσει τον ανθρώπινο σεβασμό και την αλληλεγγύη και διαλύει καθημερινά ‘ότι απέμεινε από τον κοινωνικό ιστό και την συνοχή των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών.

Το δημοκρατικό έλλειμμα είναι η βασική έννοια πλέον στην πάλαι ποτέ Δημοκρατική Ελλάδα που κυβερνάται με προεδρικά διατάγματα και κατευθυντήριες γραμμές από τις πολιτικές ελίτ.Μια Ελλάδα που αποτέλεσε εφαλτήριο του παγκόσμιου πολιτισμού,μήτρα της δημοκρατίας ανά τον κόσμο.

Κοντά σε αυτό τον άνθρωπο-κοινωνικό μαρασμό,διαβαθρώνεται και η όποια πολιτική αξία έχει απομείνει,μιας και οι αφομοιώσεις των δύο ισχυρών σε αντιδιαστολή ιδεολογικών πολιτικών χώρων,στην λογική της ‘’εθνικής ευθύνης’’,διαμορφώνουν έναν νέο υποτιθέμενα φιλοευρωπαϊκό,αφήνοντας έτσι την κεντροαριστερά σχεδόν ορφανή.

Το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει συνεχώς και τον ρόλο του έπαιξε σε αυτό το κομβικό σημείο ο κ.Βορίδης.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις φωτογραφίες με το τσεκούρι στα χέρια.Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα κυνηγητά από συμμορίτες φίλους του κ.Βορίδη σε υποστηρικτές της σοσιαλιστικής ιδεολογίας.Ούτε μπορεί να ξεχάσει κάποιος τις μεταπηδήσεις του συγκεκριμένου σε κομματικά παραρτήματα της δεξιάς.

Η υπέρμετρη φιλοδοξία του όμως για να ηγηθεί στο κόμμα της Ν.Δ.,(αποτελεί συνήθεια οι αποστάτες να γίνονται πρόεδροι) και η απόρριψη του πρωθυπουργού για υπουργοποίηση του,τον οδήγησαν σε ανιστόρητες δηλώσεις που σκοπό είχαν να συσπηρώσουν τους δεξιούς και άκρο δεξιούς-αντιπαπανδρεικούς,στο πρόσωπο του,αλλά παράλληλα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή του Βενιζέλου με τον Σαμαρά.

Όχι γιατί ο κ.Βενιζέλος είχε την ευθιξία να υπερασπιστεί τον Ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου,αλλά γιατί είναι άλλη μια αφορμή για να ξεσηκωθούν οι διαφωνούντες εντός του κόμματος και να μην αποδεχτούν την δεξιά στροφή που ακολουθεί το Σοσιαλιστικό κίνημα.

Ίσως είναι καιρός να ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει και τους το παίρνουν καθημερινά.

Οι ιδέες δεν είναι πάντα νεκρές.Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν ποτέ.

Ας είναι και πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο λόγος που θα ξαναβρεί ο Έλληνας πολίτης την δύναμη για να ορθώσει ανάστημα και να εμπνευστεί για την αλλαγή.

Κάτι μου λέει,πως κάτι θα γίνει σύντομα…
adiamantopoulos.com

6 σχόλια

  1. Αυτές οι βλακείες, να θεωρούμε όλους τους πεθαμένους ηγέτες, ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι κυριε ΧΟΥΝΤΙΚΕ ΒΟΡΙΔΗ ο ΑΝΡΑΕΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΟΙΚΛΟΔΙΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ) Ο ΑΝΡΕΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΑΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ Ο ΑΝΡΕΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ .ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΛΑΔΩΜΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικη φωτογραφια απο την εποχη που υπογραφονταν ο υπερδανεισμος του ελληνικου κρατους με ληστρικα επιτοκια στους ξενους τραπεζιτες , για να γινουν οι ανοητοι Ελληνες που πιστεψαν τον Παπανδρεου υποδουλοι τους. Τα περισσοτερα δανεικα πηγαν για ροζ κολοσπιτα και χλιδες των συνεργατων του παπανδρεισμου που τωρα δικαιως διαμαρτυρονται που τους βριζουν την ταιστρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιδεολογια του κομμουνισμου εχει κεντρο τον ανθρωπο και την εργασια.

    Ο καπιταλιστικος κομμουνισμος εχει εχθρο τον ανθρωπο και φιλο το κεφαλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άγκαλος: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκτονήσουμε ομαδικά

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 4.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΙΞΙΑ... ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ. ΕΔΩ; ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    Στο μεταξύ στη δικομματική φαγώνονται γιατί ο Βορίδης είπε κάτι σωστό για τις μεγάλες ευθύνες της οικογένειας Παπανδρέου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι πριν το 1981 η Ελλάδα είχε καλύτερη οικονομία, ενώ μετά φαγώθηκαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ, τεράστιες μίζες πέρασαν στα χέρια διαπλεκομένων και κομματόσκυλων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, λεηλατήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι παίρνουν τα .... του " καράμπελα", φαγώθηκαν τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο και στα Ολυμπιακά έργα επί Σημίτη, βολεύτηκαν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δημόσιες θέσεις και ρήμαξαν το δημόσιο με τις υψηλές απολαβές και τώρα, εδώ και 3 χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λεηλατούν εισοδήματα, και θα φάνε και τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα και τις αποταμιεύσεις- καταθέσεις των Ελλήνων. Δυστυχώς, υπάρχει ένα 30% κολλημένων με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξεγελιέται από τα φληναφήματα και τα όμορφα λόγια τους ακόμα, ενώ η χώρα οδηγείται σε καταστροφή μετά τις γερμανικές εκλογές και σε ανεργία, πτώχευση του 90% των Ελλήνων, ενώ ένα 10% συνεχίζει να τρώει, να πίνει και να κλέβει, συσσωρεύοντας αμύθητα ποσά σε τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό, ενώ μαυραγορίτες ληστεύουν τον χρυσό και τα κοσμήματα των Ελλήνων, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ! Έχουν μεγάλο θράσος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να σκυλεύουν πάνω στα ερείπια που άφησε η πολιτική τους, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας Παπανδρέου καθώς και των άλλων μεγαλοστελεχών που εφηύραν και τα επάρατα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, αλλά και της ΝΔ. Έρχεται η τιμωρία τους στις κάλπες. Τέρμα, αρκετά μας εξαπάτησαν. Θα φάνε μαύρο που θα πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ αλλα ο δανεισμος του παραχωρειται προς αντιπαροχη πηγαινε αβερτα.

    ΑΘανατε Μαυρακη τι να σου κανουν 500 εκατομυρια για δωρακι!!!

    Οι συγχρονοι ΠΑΣΟΚΟΙ νομιζουν οτι πασχουμε απο ανια και αλτσχαιμερ ξεχνωντας τις μερες δοξας τους.
    Αυτοι εχουν αυτουποβαλλει τους εαυτους τους σε αμνησια και νομιζουν οτι το καναμε ολοι.

    Να μου ζησεις αθανατη κλεφτουρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση