GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικές οι πρώτες μελέτες των Κινέζων για την κατασκευή της πλωτής οδού Βελιγραδίου- Θεσσαλονίκης

Η πλωτή σύνδεση Βελιγραδίου - Θεσσαλονίκης είναι εφικτή, ανακοίνωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας της Σερβίας Μίλαν ...

Η πλωτή σύνδεση Βελιγραδίου - Θεσσαλονίκης είναι εφικτή, ανακοίνωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας της Σερβίας Μίλαν Μπάτσεβιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της κινεζικής εταιρείας "China gezhouba group corporation".
Η συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποίησε, σύμφωνα με τοΑΜΠΕ, μελέτες επί σερβικού εδάφους για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί το έργο. Οι Κινέζοι θα παραδώσουν την έκθεση σκοπιμότητας στη σερβική κυβέρνηση, σε δύο εβδομάδες, ωστόσο, όπως ανέφεραν στον υπουργό Μίλαν Μπάτσεβιτς, από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, εξετάζοντας την κοίτη του ποταμού Μόραβα, διαπίστωσαν πως ευκολότερα απ' ό,τι αρχικά πίστευαν, μπορεί να γίνει πλωτός.
Ο Σέρβος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των μελετών, επισημαίνοντας ότι "ακόμη και οι σκεπτικιστές θα αλλάξουν άποψη για το έργο αυτό".
Ο κ. Μπάτσεβιτς ανέφερε, επίσης, ότι Κινέζοι ειδικοί θα παρουσιάσουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου την τεχνική μελέτη για την υλοποίηση του έργου.
Βάσει αυτού του σχεδίου, ο ποταμός Morava, που ρέει στην Κεντρική Σερβία, θα συνδεθεί, μέσω του ποταμού Δούναβη, με το πλωτό συστήματα Ράινα - Μάινα - Δούναβης στη Γερμανία και θα έχει έξοδο, νότια στο Θερμαϊκό και ανατολικά στη Μαύρη Θάλασσα. Θα αποτελέσει τη συντομότερη πλωτή σύνδεση της νότιας με τη βόρεια Ευρώπη.
Το οικονομικό κόστος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο αναμένεται πως θα είναι πολύ υψηλό. Η σερβική πλευρά αναζητά χρηματοδότες στο εξωτερικό και κυρίως στην Κίνα, όπου εκφράστηκε ενδιαφέρον από κρατικούς φορείς και επενδυτικούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση