GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΛΟΟΥΝ»!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.     /www.nasostsaganelis.gr/ Μανιωδώς προεξοφλούσαν  και σόρταραν «ελληνικό τιτανικό» στην οικονομία Έπεσαν Π...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.  

Μανιωδώς προεξοφλούσαν 
και σόρταραν
«ελληνικό τιτανικό»
στην οικονομία
Έπεσαν ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ έξω.
Ποτέ τους
δεν ζήτησαν συγγνώμη
Απλώς, αναμασούν
ψευτοδικαιολογίες (!!!)

Το παίζουν παγκόσμιες αυθεντίες – βαρόμετρα πρόβλεψης.
Τους θεωρούν διάνοιες που ξέρουν να «διαβάζουν» με ακρίβεια το αύριο νωρίτερα από όλους.
Τα γεράκια της κερδοσκοπίας τους πιστεύουν σαν θεούς . . .
Μόλις βγάλουν στην «σέντρα» χώρα, χρηματιστήριο, μεγαλοεταιρία, χτυπούν. Κερδοσκοπούν, χωρίς έλεος.
Αυτή η «διεθνής πειρατεία»  κλιμακώθηκε τρία χρόνια με «σάκο του μποξ» την Ελλάδα, που καταξέσκισε.
Μπούιτερ, Ρουμπινί, Κρούγκμαν.
«Προφήτες κλόουν» ! . .
Στοιχημάτισαν φανατικά «Grexit». Έπεσαν έξω.
Όμως, το αυτί τους δεν ιδρώνει.
Δεν ξέρουν, από συγγνώμη.
Δεν αισθάνονται ούτε καν τύψεις που εξαιτίας τους υποφέρουν λαοί.
Ολόκληρος Νότος εκατομμυρίων ανθρώπων
Οι προβλέψεις ψευτο-αναλυτών και οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες. Μάλιστα ο Ουίλεμ Μπούιτερ, ο άνθρωπος που φέρεται να επινόησε τη λέξη GRexit υποχρε­ώθηκε από τις εξελίξεις να ανα­θεωρήσει τις απόψεις του. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup σε πρόσφατη ανάλυση της Τράπεζας, δεν θεωρεί πλέον πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως το τέλος του 2014.
Όμως ο κ. Μποΰιτερ δεν ήταν ο μόνος που έβλεπε… δραχμές. Το 2012 ανάλογα σενά­ρια υποστήριζαν ο γνωστός καταστροφολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο Τζον Τέιλορ του Hedge Fund FX Concept LLC, ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν και ο οίκος Morgan Stanley.
Βέβαια ούτε οι υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ για την έξοδο από την ύφεση έπεσαν μέσα, καθώς έβλεπαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από… πέρυσι. Όσο για την ανεργία, θα κορυφωνόταν το 2012 στο 14,8% και θα υποχωρούσε το 2013. Ένα χρόνο μετά το ποσοστό ανέργων έχει εκτιναχθεί άνω του 27% με ανοδικές τάσεις.
Φαίνεται ότι οι αναλυτές της τρόικας δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος είτε το απέκρυπταν εσκεμμένα. Ενδεικτικό της αβεβαιότητας για την ελλη­νική οικονομία είναι ότι ακόμα και για φέτος οκτώ οργανισμοί έχουν προχωρήσει σε επτά διαφορετικές προβλέψεις για το μέγεθος της ύφεσης που «κυμαίνον­ται» μεταξύ του -3,5% έως το -5%. Για το 2014 ο υπουργός Οικονομικών βλέπει ανάπτυξη λίγο μι­κρότερη του 1%, η τρόικα 0,6% ι ΟΟΣΑ ύφεση ξανά. Συνέχεια εδώ. 

2 σχόλια

  1. Εχεις καταλάβει ότι είχαν δίκιο για τον απλό πολίτη και ότι αυτό που συμμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι οφθαλμαπάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση