GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επιστασία στο Άγιο Όρος

Χθες το πρωί έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας. Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το "Αγιορείτικο Β...


Χθες το πρωί έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας.
Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το "Αγιορείτικο Βήμα", νέος πρωτεπιστάτης ορίστηκε ο Χιλιανδαρινός Ιερομόναχος Στέφανος. Η απερχόμενη Αγία Ιβηριτική Πρωστεπιστασία, με Πρωτεπιστάτη τον Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη και επιστάτες από τις Μονές, Παντοκράτορος, γέροντα Επιφάνειο, Ιερομόναχο, Φιλοθέου, γέροντα Νικηφόρο και Σίμωνος Πέτρας, γέροντα Ιερώνυμου, Ιερομόναχου, παρέδωσε τη σκυτάλη στους νέους επιστάτες αμέσως μετά την τελετή εγκαθίδρυσης της Χιλανδαρινής επιστασίας.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Γιάννης Μπουτάρης, o Αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άλλοι επίσημοι, καθώς και πλήθος κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ιερά Επιστασία είναι το εκτελεστικό όργανο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου όρους και εκτός από τα δημαρχιακά καθήκοντα που έχει συμφώνα του καταστατικού χάρτη, έχει και καθήκοντα ειρηνοδικείου.
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση