GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα - Σι: Αποφάσισαν κοινή δράση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αναγκαιότητ...


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αναγκαιότητα συνεργασίας τους για την επίλυση των διαφορών όσον αφορά την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πλείστες τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες συμμετέχουν σε διήμερη ανεπίσημη Σύνοδο Κορυφής στην Καλιφόρνια, η οποία επικεντρώνεται στις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Σι Τζινπίνγκ από την αλλαγή της ηγεσίας στην Κίνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως μαζί με τον κινέζο ομόλογό του κατέληξαν στη σύμφωνη γνώμη πως είναι αναγκαίο να τεθούν κοινοί κανόνες πάνω στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων.

Από την πλευρά του, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι «η Κίνα είναι θύμα επιθέσεων στον Κυβερνοχώρο» και έκανε λόγο για «παρεξηγήσεις».

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις προσπάθειες να ξεπεραστούν οι διαφορές και να οικοδομηθεί μία νέα σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «σημεία έντασης» και αναφέρθηκε στις κυβερνοεπιθέσεις, στον ανταγωνισμό στον Ειρηνικό Ωκεανό και στις πυρηνικές βλέψεις της Βορείου Κορέας.

«Καλωσορίζουμε την άνοδο μιας ειρηνικής Κίνας και θέλουμε οικονομική τάξη, όπου τα κράτη παίζουν με τους ίδιους κανόνες» είπε.

Η σειρά συναντήσεων στην Καλιφόρνια αποβλέπει στο να δοθεί ανεπισήμως μία ευκαιρία γνωριμίας των δύο ηγετών και να αποτελέσει αφορμή για μελλοντικό διάλογο ανάμεσα στις δύο ηγετικές οικονομίες στον κόσμο.

«Ο τεράστιος Ειρηνικός Ωκεανός έχει αρκετό χώρο για δύο μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα» είπε ο Σι.

Ο κινέζος πρόεδρος κάλεσε, μάλιστα, τον αμερικανό ομόλογό του να επισκεφθεί την Κίνα για μία νέα ανεπίσημη σύνοδο κορυφής, παρόμοια με αυτή που διοργανώνεται στην Καλιφόρνια.

Η συνάντηση των δύο ηγετών λαμβάνει χώρα αρκετούς μήνες πριν από το αναμενόμενο. Ο Μπ.Ομπάμα και ο Σι Τζινπίνγκ επρόκειτο να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο σε οικονομική διάσκεψη στη Ρωσία.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στο Ράντσο Μιράζ, σε απόσταση 160 χλμ. από το Λος Άντζελες.
tovima.gr

1 σχόλιο

  1. Προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ; Ωραία, για να απολαύσετε τους 3 φόρους στα ακίνητα, το χαράτσι του 2013 και τους φόρους εισοδήματος καλύτερα το καλοκαιράκι... Όσο η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ψηλώνει, τόσο το χαράτσι που θα τρως θα μεγαλώνει... Και τον Αύγουστο θα αρθούν και οι απαγορεύσεις για τη πρώτη κατοικία, θα φορολογηθούν και όλα τα οικόπεδα, αγροτεμάχια και όσο ψηλώνει η τρικομματική, τόσο θα αυξάνει το αγγούρι που θα τρως, και τα παιδιά σου θα μένουν άνεργα και θα φεύγουν. Και θα σου φάνε και τη σύνταξη και τα εφάπαξ και , ίσως, και τις καταθέσεις. Αλλά θα βάλουν χέρι στο μαύρο χρήμα που υπάρχει στις τραπεζικής θυρίδες και στο εξωτερικό ; Μπα, ποιος πιστεύει ; Από σένα θα τα φάνε. Θα τους ψηφίζεις και θα σε γδέρνουν και θα είσαι χωρίς γιατρό, φάρμακα, περίθαλψη, εκπαίδευση. Σου αξίζει να κυβερνούν τα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τη χώρα, πανύβλακα ψηφοφόρε ! Ακόμα και οι Τούρκοι ξεσηκώθηκαν,μόνο εσένα κυβερνάνε οι διαπλεκόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση