GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου ...

Tο «Συγχαρητήρια Στους Αισιόδοξους;» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του ...


Tο «Συγχαρητήρια Στους Αισιόδοξους;» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. 
Σε μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές διοργανώσεις θα ταξιδέψουν το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, αφού το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου συμπεριέλαβε τις δύο ταινίες στο επίσημο πρόγραμμά του.
Η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παίρνει μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και είναι η ιστορία μιας γυναίκας που απαγάγει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο και περνά τις επόμενες μέρες φροντίζοντάς το. Ο επίσημος κατάλογος του Φεστιβάλ το περιγράφει ως μια «λιτή, σχεδόν κλασική αφήγηση μιας τραγωδίας που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε – όχι απλώς σε μια κοινωνία σε βαθιά κρίση όπως τη σημερινή Ελλάδα».
Το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?», από την άλλη, θα προβληθεί στο πλαίσιο του Πανοράματος και αφηγείται την ιστορία μιας εντελώς διαφορετικής γυναίκας, που ζει όμως και εκείνη τη δική της κρίση: η Ηλέκτρα ζει και δουλεύει στην Αθήνα, κάνει μπέιμπι σίτινγκ για να βγάλει λεφτά, τσακώνεται με τους γονείς της, επισκέπτεται τον πολιτικό κρατούμενο φίλο της και προσπαθεί να βρει την θέση της στην ταραγμένη πόλη της Αθήνας. «Ο θυμός και το χιούμορ πάνε χέρι-χέρι στη χειροποίητη αυτή ταινία, η οποία δεν είναι ένα σκοτεινό πορτρέτο μιας χώρας που καταρρέει αλλά προσφέρει ένα τρυφερό βλέμμα σε μια νέα γενιά που αναζητά νέο νόημα και ελπίδα.»
Το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου θα διαρκέσει από τις 19 ως τις 30 Ιουνίου.
cinemag

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση