GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη θεραπευτική κοινότητα «Διάβαση»

«Δεν ήταν μια τυπική επίσκεψη, αυτή σήμερα στη "Διάβαση", λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, αλλά μια ουσιαστ...


«Δεν ήταν μια τυπική επίσκεψη, αυτή σήμερα στη "Διάβαση", λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, αλλά μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους, την θεραπευτική κοινότητα, τα παιδιά, τις οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα ή έχουν αποφοιτήσει και βέβαια κοινή πεποίθηση όλων είναι κανένας συμβιβασμός με όλα τα ναρκωτικά, ανάπτυξη της πάλης, αντίσταση, έτσι ώστε να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, του αστικού κράτους για συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, στην ουσία μιλάμε για απόπειρα διάλυσης, της πρόληψης, της θεραπείας και της απεξάρτησης, της αποκατάστασης στην κοινωνία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα «Διάβαση» του ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. Δ.Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη του για να μην περάσουν τα φημολογούμενα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, «που, εκτός από τη συρρίκνωση των εργαζομένων που είναι σήμερα απαραίτητοι για τη λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων, στην ουσία θα οδηγήσει σε διάλυση όλων αυτών των κοινωνικών υποδομών και βεβαίως θα μπλέξει ακόμα περισσότερο το κουβάρι, αφού θα βάλει στεγνά προγράμματα μαζί με προγράμματα υποκατάστασης, που σημαίνει συντήρηση και διαιώνιση του προβλήματος».

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό, ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει επερώτηση στην Βουλή γι' αυτό το θέμα» πρόσθεσε.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, είναι «θέμα διαφώτισης και ενημέρωσης του λαού, είναι ζήτημα των εργατικών σωματείων και του εργατικού- λαϊκού κινήματος, καθώς και θέμα παραπέρα ανάπτυξης της πάλης μαζί με τις θεραπευτικές κοινότητες σε μια πορεία ώστε να μπει φραγμός σε αυτά τα σχέδια και βεβαίως με προοπτική μια άλλη κοινωνία χωρίς κρίσεις, φτώχεια και ανεργία, όπου θα μπορέσει να βρει οριστική λύση αυτό το πρόβλημα».

Τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποδέχθηκαν στο ΚΕΘΕΑ ο διευθυντής του Κέντρου, Χαράλαμπος Πουλόπουλος και η ειδική βοηθός Μάρθα Φωστέρη, με τον κ. Πουλόπουλο να υπογραμμίζει ότι στην κοινωνία πλέον υπάρχουν «καταστάσεις που ξεφεύγουν», καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 1500% τα κρούσματα AIDS, δεδομένου ότι η κρίση οδηγεί πολλούς ανθρώπους στις ουσίες, ενώ ταυτόχρονα η απελπισία αυξάνει τις τάσεις αυτοκαταστροφής.

«Είχαμε επισημάνει ότι η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε κοινωνική και αυτή, με την σειρά της, θα εξελιχθεί σε ανθρωπιστική» είπε ο κ. Πουλόπουλος.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι αυτές τις μορφές εκδήλωσης της κρίσης, το ΚΚΕ τις ονομάζει καπιταλιστική κρίση και τόνισε ότι «αυτό το σύστημα δεν φτιασιδώνεται, θέλει ανατροπή εκ βάθρων, αλλά αυτό φυσικά το αποφασίζει ο λαός». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «δεν θεωρούμε πως δεν μπορεί να μπει φρένο στην σημερινή κατάσταση, μπορούμε να βρούμε κοινή γλώσσα και κοινό βηματισμό στο κίνημα».

Από την πλευρά τους, τόσο οι γονείς των παιδιών όσο και τα ίδια τα παιδιά εξέφρασαν την οργή τους και την αντίθεσή τους για τα φημολογούμενα σχέδια συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ- ΟΚΑΝΑ, τονίζοντας τη στήριξη που παρέχει το ΚΕΘΕΑ και στις οικογένειες των παιδιών και υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συγχωνεύει τέτοιους οργανισμούς, παίζοντας με την ζωή των ανθρώπων». kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση