GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμη ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι

Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας σχετικά με την υπόθεση σε βάρος του ηγέτη τ...


Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας σχετικά με την υπόθεση σε βάρος του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα εικονικά τιμολόγια για την αγορά πνευματικών δικαιωμάτων από τον όμιλο Μέντιασετ.

Ήδη ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικασθεί από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και σε πενταετή στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου αναμένεται και η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του μεγιστάνα του Τύπου υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους πριν από τρία χρόνια, την 1η Μαρτίου 2010, δεν έπρεπε να κληθεί να καταθέσει στην δίκη αυτή. Η επιχειρηματολογία τους βασίζεται στο ότι την ίδια ημέρα διεξαγόταν υπουργικό συμβούλιο.

Αν οι δικαστές θεωρήσουν ότι η θέση των δικηγόρων του Μπερλουσκόνι έχει νομική βάση, η δίκη πρέπει να ξαναρχίσει σχεδόν από την αρχή επιστρέφοντας στην δικάσιμο της πρώτης Μαρτίου του 2011. Κάτι που σημαίνει ότι η όλη υπόθεση, τελικώς, θα πρέπει να παραγραφεί.

Αντιθέτως, αν δεν αποφασιστεί ότι δεν υπήρξε «εύλογο πολιτικό κώλυμα» του τότε πρωθυπουργού, η εκδίκαση θα συνεχισθεί κανονικά και η λέξη «τέλος» θα γραφτεί πριν εκπνεύσει το 2013.

«Σε περίπτωση που φτάσουμε σε οριστική στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε βάρος του αρχηγού μας, μπορεί να επιλέξουμε ακόμη και την λύση της μαζικής, οριστικής αποχώρησής μας από την βουλή και την γερουσία», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Γκασπάρι, γερουσιαστής του κόμματος Λαού της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι.

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ξανάρχισαν να ανεβαίνουν καθώς από την προεδρία της Δημοκρατίας, μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, διαρρέει ότι η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα είναι τεχνικής, όχι πολιτικής φύσης. Πρόκειται για σαφή προσπάθεια να ελεγχθούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις ή τριβές, καθώς η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα χρειάζεται τη στήριξη τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της κεντροαριστεράς.

Την 24η Ιουνίου, παράλληλα αναμένεται και η απόφαση της δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συνέργεια στην προαγωγή ανηλίκων στην πoρνεία.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση