GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Για τη Δευτέρα ορίσθηκε το πρώτο κρίσιμο ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπου θα τε...


Για τη Δευτέρα ορίσθηκε το πρώτο κρίσιμο ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπου θα τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι.
Από τη φοροδιαφυγή και την καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων μέχρι το Δημόσιο, τα κλειστά επαγγέλματα και την τήρηση του προϋπολογισμού.
Αν η τρόικα δεν πεισθεί από τις απαντήσεις του υπουργείου για την ορθή τήρηση των προαπαιτούμενων, τότε είναι βέβαιο ότι θα πιέσει την κυβέρνηση για λήψη μέτρων.
Εν όψει της έλευσης της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ενημέρωσε για τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων.
«Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. η τρόικα). Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία» σημειώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Γ. Στουρνάρας, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ και το "mea culpa" που διετύπωσε το Ταμείο αναφορικά με την Ελλάδα.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι η ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια «δύναμη διαπραγμάτευσης», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.
Ο ίδιος δεν αρνείται ότι «η έκθεση Τόμσεν δίνει την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που έκανε τη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου.
news.pathfinder.gr

1 σχόλιο

  1. Προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ; Ωραία, για να απολαύσετε τους 3 φόρους στα ακίνητα, το χαράτσι του 2013 και τους φόρους εισοδήματος καλύτερα το καλοκαιράκι... Όσο η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ψηλώνει, τόσο το χαράτσι που θα τρως θα μεγαλώνει... Και τον Αύγουστο θα αρθούν και οι απαγορεύσεις για τη πρώτη κατοικία, θα φορολογηθούν και όλα τα οικόπεδα, αγροτεμάχια και όσο ψηλώνει η τρικομματική, τόσο θα αυξάνει το αγγούρι που θα τρως, και τα παιδιά σου θα μένουν άνεργα και θα φεύγουν. Και θα σου φάνε και τη σύνταξη και τα εφάπαξ και , ίσως, και τις καταθέσεις. Αλλά θα βάλουν χέρι στο μαύρο χρήμα που υπάρχει στις τραπεζικής θυρίδες και στο εξωτερικό ; Μπα, ποιος πιστεύει ; Από σένα θα τα φάνε. Θα τους ψηφίζεις και θα σε γδέρνουν και θα είσαι χωρίς γιατρό, φάρμακα, περίθαλψη, εκπαίδευση. Σου αξίζει να κυβερνούν τα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τη χώρα, πανύβλακα ψηφοφόρε ! Ακόμα και οι Τούρκοι ξεσηκώθηκαν,μόνο εσένα κυβερνάνε οι διαπλεκόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση