GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται λίστα Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο

Τον φάκελο των ελληνικών καταθέσεων στο Λουξεμβούργου ανοίγει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την προθυμία των Αρχών του Δουκάτου να παράσχ...


Τον φάκελο των ελληνικών καταθέσεων στο Λουξεμβούργου ανοίγει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την προθυμία των Αρχών του Δουκάτου να παράσχουν τα σχετικά στοιχεία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε προ ημερών μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στο Λουξεμβούργο.

Έτσι, οι ελληνικές φορολογικές αρχές εκτός από τα 2.063 ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ» και τους 54.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού της περίοδου 2009-2011 θα αποκτήσουν σύντομα και πολύτιμα δεδομένα για καταθέσεις και επενδύσεις ελλήνων στο Λουξεμβούργο.

Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις ελλήνων, φυσικών προσώπων και εταιρειών, στο Λουξεμβούργο υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 - 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε, για να λάβει τη σχετική λίστα ήδη από τις 4 Ιουνίου, όταν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλώντ Γιούνκερ δήλωσε στο Market News International (MNI) ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του Δουκάτου.

Εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η «λίστα Γιούνκερ» θα δοθεί στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθώς η λίστα θα παρασχεθεί με επίσημο και πλήρως διαφανή τρόπο στις ελληνικές αρχές η αξιοποίηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και χωρίς τις παλινωδίες που σημειώθηκαν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ή της «λίστας Λίχτενσταϊν».ογικές αρχές. tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση