GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σήμερα το πρώτο βήμα της αναδιάρθρωσης»...

Από τη στιγμή που ήδη μπήκαμε σε μια ομαλοποίηση και σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος προσβλέπουμε στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρ...


Από τη στιγμή που ήδη μπήκαμε σε μια ομαλοποίηση και σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος προσβλέπουμε στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρου, ως συστημικής τράπεζας, από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατόν, και ο στόχος είναι αυτό να γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως "όλα αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον για να έχουμε το πιο πρόσφορο έδαφος για μείωση επιτοκίων και για επενδύσεις και ανάπτυξη".

Ο κ. Στυλιανίδης είπε πως υπάρχουν πάρα πολλές ελπίδες για επανεκκίνηση της οικονομίας και για να υπάρξει ανάπτυξη, φτάνει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τον τραπεζικό τομέα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα των επιτοκίων στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι ευχή όλων μας να υπάρξει μείωση των επιτοκίων γιατί αυτό θα δημιουργήσει ένα υπόβαθρο για να έχουμε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις".

Πρόσθεσε πως "για την Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρος στόχος η προσέλκυση επενδύσεων, είτε ξένων είτε εγχώριων, με στόχο την ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, ότι η οικονομία βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική κρίση που δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Ομως, από τη στιγμή που ήδη μπήκαμε σε μια ομαλοποίηση και σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, προσβλέπουμε στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρου, ως συστημικής τράπεζας, από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατόν – υπάρχει ένας στόχος για τέλος Ιουλίου. Όλα αυτά δημιουργούν όντως ένα περιβάλλον για να έχουμε το πιο πρόσφορο έδαφος για μείωση επιτοκίων και για επενδύσεις και ανάπτυξη. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν", ανέφερε.

Σημείωσε πως "αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου που φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Σήμερα αναμένεται το πρώτο μεγάλο βήμα της αναδιάρθρωσης, σε συνεννόηση και με την ΕΤΥΚ, και ελπίζουμε να κυλήσουν από δω και πέρα όλα ομαλά και ακριβώς αυτή η ομαλοποίηση να καταστεί το υπόβαθρο της νέας επανεκκίνησης της οικονομίας και της νέας αναπτυξιακής αρχής».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με τις δηλώσεις του εκφράζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι θέλει να είναι ρεαλιστής. "Πιστεύω ότι αυτός ο τόπος έχει ελπίδες όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και επανεκκίνησης της οικονομίας, με στόχο μια νέα ανάπτυξη. Γιατί όχι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα ο τραπεζικός τομέας να ξαναβρεί τη ζωντανή και δυναμική του πορεία. Αλλά χρειάζεται χρόνο. Δεν λέω ότι αυτά θα γίνουν αυτά από τη μια μέρα στην άλλη", ανέφερε.

Είπε πως πιστεύει ακράδαντα πως "αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες επιβίωσης, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που θα πρέπει όλοι να βασιστούμε όλοι πάνω του και να ξεχωρίσουμε και πάλι.

Εχουμε πάρα πολλές ελπίδες, φτάνει να έχουμε το μυαλό μας και να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Φτάνει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τον τραπεζικό τομέα. alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση