GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Β.Σταμάτη: Η αλήθεια για την υγεία μου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη επικαλούμενη προβλήματα υγείας της ίδιας, ψυχολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο ...


Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη επικαλούμενη προβλήματα υγείας της ίδιας, ψυχολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο 6χρονος γιος της λόγω της απουσίας της, ενώ όπως υποστηρίζει καταπέφτουν καθημερινά και οι κατηγορίες εναντίον της. Παράλληλα, παίρνει αποστάσεις από τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο τον οποίο στην μακροσκελή αίτησή της δεν τον αναφέρει ούτε μία φορά ονομαστικά. Για πρώτη φορά αναφέρεται με λεπτομέρειες στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
 Αναλυτικότερα αναφέρει για αυτό: «Ήδη πριν την προφυλάκισή μου είχαν διαγνωσθεί μέσω μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχου σοβαρά ευρήματα στους δυο μαστούς μου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δια της υποβολής μου σε χειρουργική επέμβαση. Διαρκούντος του εγκλεισμού μου στη φυλακή, εκδήλωσα και εξακολουθώ να εκδηλώνω συμπτώματα πόνου και στους δύο μαστούς και δυσκαμψίας σε κινήσεις. Με ένα απαλό έστω άγγιγμα είναι αισθητά κάποια από τα πολλαπλά ογκίδια που φέρω σε αμφότερους τους μαστούς. Δεδομένου του προβλήματος, απευθύνθηκα στον ιατρό της φυλακής, ο οποίος με εξέτασε και έκρινε ότι έπρεπε να παραπεμφθώ οπωσδήποτε για εξειδικευμένες εξετάσεις σε Νοσοκομείο. Ενώ όμως το πρόβλημα εκδηλώθηκε ήδη από ενός έτους, παρήλθαν άπρακτοι πολλοί μήνες, δεν έγιναν άμεσα οι ενδεδειγμένες ειδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί επί τα χείρω το πρόβλημα της υγείας μου , ενώ όλο αυτό το διάστημα ζούσα και ζω με την αγωνία της σοβαρότητας του προβλήματος και αν τελικά πρόκειται για καρκινώματα που αποτελούν ως γνωστόν επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου νόσο, λόγω και της καθυστέρησης στην διάγνωση της φύσεως του προβλήματος, αφού εν τη παρόδω του χρόνου είναι πιθανό ένας καλοήθες μόρφωμα να εξαλλάσσεται σε καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις που Σας προσκομίζω του ιατρού των Φυλακών, Ιωάννη Πετρόπουλου, και δη την από 25/4/2013 και την από 2/5/2013, ήδη από την 7/2/2013 εκκρεμούσε η εισαγωγή μου στο νοσοκομείο Μεταξά λόγω παθολογικών ευρημάτων δυνάμει απόφασης του ογκολογικού συμβουλίου του νοσοκομείου, η οποία δεν έγινε ποτέ. Όπως επακριβώς αναγράφει ο ιατρός, λόγω καθυστέρησης της εισαγωγής της κρατουμένης στο Νοσοκομείο Μεταξά (ελλείψει κρεβατιών;) με παρέπεμψε στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».
Ο ως άνω ιατρός αναφέρει ακόμα ότι προ μηνός εμφάνισα και κολπική αιμορραγία. Τούτων δοθέντων και μετά την παρέλευση πολύ σημαντικού για την έγκαιρη διάγνωση αλλά και αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας μου χρόνου, παραπέμφθηκα να εξεταστώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», όπου εξετάστηκα την 10/5/2013. Στο Κέντρο Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων του Νοσοκομείου υποβλήθηκα σε MR1 μαστογραφία, η οποία συνοπτικά αποκάλυψε τα εξής ευρήματα: «Και οι δύο μαστοί παρατηρήθηκαν πυκνοί με παρουσία στοιχείων ίνωσης και ουλωδών αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς, με παρουσία πολλαπλών οζόμορφων αλλοιώσεων σε αμφότερους τους μαστούς που κυμαίνονται από μερικά χιλιοστά έως 1 εκ. Η ομαλή οριοθέτηση των ενισχυόμενων μορφωμάτων καθώς και ο τύπος σκιαγραφικής ενίσχυσης καθιστούν πλέον πιθανή την παρουσία ιναδενωμάτων, χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο κάποια από τα ενισχυόμενα μορφώματα να σχετίζονται και με άλλου ιστολογικού τύπου βλάβη. …Αναδεικνύονται ακόμη μικροί μασχαλιαίοι λεμφαδένες κυρίως δεξιά, με κενοτοποιώδη εκφύλιση ως επί καλοήθους συστάσεως και υφής λεμφαδένων. Σημειούται πάχυνση του δέρματος κατά την έσω επιφάνεια του αριστερού μαστού. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ως άνω εξέταση ήταν μεταξύ άλλων ότι «Ελέγχεται η πάχυνση του δέρματος και παρουσία φλεγμονωδών ή ουλωδών αλλοιώσεων στον υποδόριο κυτταρολιπώδη ιστό της έσω επιφάνειας του αριστερού μαστού. Μαστοί ως επί ινοκυστικής νόσου με παρουσία πολλαπλών οζωδών αλλοιώσεων μεγέθους από μερικά χιλιοστά ως 1 εκ. σε αμφότερους τους μαστούς.. Η πλειονότητα των αλλοιώσεων περισσότερο θα μπορούσε να συσχετισθεί να παρουσία ιναδενωμάτων πλην όμως είναι ανέφικτο να αποκλεισθεί από την παρούσα εξέταση η πιθανότητα συνύπαρξης αλλοιώσεων άλλου ιστολογικού τύπου. ». Η δε ιατρική γνωμάτευση του ιατρού Γραββάνη καταλήγει «συνίσταται η παραπομπή της ασθενούς σε ογκολογικό Νοσοκομείο και η διαγνωστική προσπέλαση από ειδικό χειρουργό ογκολόγο.» Μετά τα ως άνω, παραπέμφθηκα να εξεταστώ στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Ο Διευθυντής χειρουργός του Νοσοκομείου βεβαιώνει στην από 21/5/2013 γνωμάτευσή του ότι εξετάστηκα, παραπονούμενη για ευαισθησία και άλγος αμφοτέρων των μαστών παρουσία ψηλαφητών ογκιδίων, και ότι μετά την κλινική εξέταση και τη μελέτη των παρακλινικών εξετάσεων συστήθηκε η κυτταρολογική εξέταση των μεγαλύτερων εξ αυτών.
Επίσης ο ιατρός Γεώργιος Κινόγλου του Νοσοκομείου βεβαίωσε στην από 21/5/2013 ιατρική του γνωμάτευση ότι αφενός βρέθηκαν φλεγμονώδεις αλλοιώσεις στον υποδόριο κυτταρολιπώδη ιστό και οζώδεις αλλοιώσεις για τις οποίες συνιστάται μεταξύ άλλων διαδερμική λήψη βιοψιών. Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι έχω όγκο του στήθους, φέροντας ειδικότερα, σύμφωνα με σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, πολλαπλούς όγκους και αλλοιώσεις σε αμφότερους τους μαστούς. Αυτό που χρήζει περαιτέρω έρευνας είναι η φύση αυτών, δηλαδή αν πρόκειται για καλοήθεις όγκους στο σύνολό τους, εάν κάποιοι εξ αυτών έχουν κακοήθεια, όπως και αν υφίστανται καλοήθεις όγκοι οριακής κακοήθειας που σημαίνει, όπως μου είπαν, υψηλό ποσοστό υποτροπής τους σε σοβαρής κορφής καρκινική νόσου. Δεν είναι τίποτα ξεκαθαρισμένο ως προς την φυσιολογία των ογκιδίων, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για πάρα πολλά σε αριθμό, ωστόσο είναι ανησυχητικό το ότι τα ογκίδια συνοδεύονται από πάχυνση του δέρματος, ενώ στην περίπτωση των καλοήθων όγκων παρατηρείται συνήθως λέπτυνση του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει χειρουργικός έλεγχος, κυτταρολογική εξέταση και βιοψία. Ακόμα και στην περίπτωση που διαγνωσθεί ότι φέρω μόνο καλοήθεις όγκους στο στήθος, απαιτείται λεπτή χειρουργική επέμβαση για την προσεχτική αφαίρεσή τους, ανάλογα και με την φυσιολογία του κάθε ογκιδίου, διότι μόνο κατά την διάρκεια της επέμβασης θα διαφανεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και σε τι βαθμό θα πρέπει να επεκταθεί η μαστεκτομή. Όλες οι παραπάνω εξελίξεις με βρίσκουν κυριολεκτικά ανήμπορη και έχουν συμπέσει με την εκδίκαση της υπόθεσής μου από το αρμόδιο δικαστήριο. Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα αμελητέο ή ήσσονος σημασίας, διότι αφορά την υγεία μου, έχει πλήξει ζωτικό για τη γυναίκα σημείο του σώματος και μπορεί να αποδειχθεί ότι πάσχω από καρκινική νόσο, σε δε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπισή του απαιτεί χειρουργική επέμβαση και περαιτέρω παρακολούθηση, γιατί είτε πρόκειται για καλοήθεις είτε για κακοήθεις όγκους εντάσσομαι στις ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου. Οι συνθήκες κράτησής μου και η προσέγγιση στο πρόβλημά μου που εμφανίστηκε, επαναλαμβάνω, προς ενός έτους αλλά μόλις τώρα ετέθη υπό διαγνωστική εξέταση, δεν είναι οι δέουσες για την αντιμετώπισή του. Καθυστέρησε η παραπομπή μου σε νοσοκομείο για την διενέργεια εξετάσεων και την περίθαλψη μου, ακολούθησε πολύμηνη καθυστέρηση εισαγωγής μου στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις που κρίθηκαν πριν από πολύ καιρό αναγκαίες και τώρα είναι βέβαιον ότι, εφόσον εξακολουθήσω να είμαι κρατούμενη, δεν θα ακολουθήσουν με την χρονική ταχύτητα που απαιτείται οι δέουσες ενέργειες.
Περαιτέρω, δεν νιώθω ασφαλής για την χειρουργική επέμβαση που θα πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα από την φύση των ογκιδίων, διότι αποστερούμαι την δυνατότητα ανάθεσης ιατρικής εντολής σε ιατρό και νοσοκομείο της εμπιστοσύνης μου. Ακόμα, όμως και να χειρουργηθώ ενώ είμαι έγκλειστη των φυλακών, δεν έχω καμία εξασφάλιση ότι θα τεθώ υπό την συχνή μετεγχειρητική παρακολούθηση που απαιτείται και ενδεχομένως σε προληπτική, για κάθε ενδεχόμενο υποτροπής, θεραπεία. Καθίσταται λοιπόν αναγκαία η άμεση απελευθέρωσή μου προκειμένου να αντιμετωπίσω με τη δέουσα προσοχή το πρόβλημα της υγείας που Σας ανέπτυξα, δεδομένου και ότι βρίσκομαι σε ευαίσθητη ηλικία, καθότι διανύω την περίοδο της εμμηνόπαυσης, εξ ου κατά πάσα πιθανότητα και οι κολπικές αιμορραγίες, οι οποίες εντείνονται από το έντονο στρες που βιώνω λόγω του άδικου εγκλεισμού μου στη φυλακή χωρίς να υφίσταται πραγματική εμπλοκή μου στην υπόθεση. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα των γυναικολογικών προβλημάτων και δη μιας μάνας αυτής της ηλικίας, τα οποία δίνουν ακόμα και δείγματα σοβαρής νόσου, και της αντιμετώπισης που χρήζουν. Είναι απάνθρωπο να μην μου δοθεί η ευκαιρία να φροντίσω την υγεία μου σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, κι όχι στο νοσηρό περιβάλλον της φυλακής, όπου εξαναγκαστικά διαβιώ, κριθείσα προφυλακιστέα. Εκτός της ασυμβατότητας των συνθηκών κράτησής μου με τα προβλήματα υγείας που έχω εμφανίσει, εύλογα τίθεται ζήτημα και ανησυχία μη έγκαιρης αντιμετώπισης, χειρουργικής και εν γένει θεραπευτικής, του προβλήματος της υγείας μου, σύμφωνα με τα προηγούμενα αρνητικά γεγονότα, αφού το νοσοκομείο Μεταξά, όπου αρχικά μεταφέρθηκα, με είχε σε πολύμηνη αναμονή και ουδέποτε με κάλεσε για εισαγωγή.
 Πρόκειται για πραγματικό, διαγνωσμένο πλέον, πρόβλημα υγείας μου, κι όχι για έωλο ή αναπόδεικτο ισχυρισμό που προβάλλεται καταχρηστικά. Η υγεία μου είναι το πολυτιμότερο αγαθό όχι για μένα την ίδια, αλλά για να έχει το παιδί μου υγιή μητέρα που να μπορεί να το φροντίσει και να το υποστηρίξει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του».

1 σχόλιο

  1. Κυρίες και Κύριοι Βουλευτάδες μην κουράζεστε με αντιρατσιστικούς νόμους, χέστε τον ήδη υπάρχοντα που λέει για απελάσεις όσων ήρθαν παράνομα στην Πατρίδα μας και διάφορα άλλα, και ψηφίστε ένα νέο που να λέει λίγα απλά πράγματα, όπως.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα σκεφθεί ότι οι λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να φύγουν, χωρίς να έχει πει αλλού την σκέψη του, θα βρίσκει ένα σανίδι μήκους ογδοήκοντα εκατοστών, πλάτους οκτώ εκατοστών, πάχους δύο εκατοστών, θα ρίχνει κρύο νερό πάνω του και θα χτυπιέται με το σανίδι μέχρι να κοκκινίσει το δέρμα του σε βαθμό μη αναστρέψιμο τουλάχιστον για τρεις μήνες, αν ματώσει από αδεξιότητα πρέπει να αυτοτιμωρηθεί περαιτέρω ρίχνοντας πάνω στην πληγή αλάτι, ΟΧΙ λάθη από σκεπτόμενους ανθρώπους!
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα μιλήσει με φίλη ή φίλο του, την σύζυγο του, ή στα παιδιά του για λαθρομετανάστες εννοώντας ότι έστω και ένας από αυτούς δεν έχει θέση στην Ελλάδα μας, θα εκχωρεί αμέσως το δικαίωμα στον συνομιλητή του να τον φτύσει, να τον χαστουκίσει, να τον κλωτσήσει, να τον ρίξει κάτω, μην έχοντας αυτός το δικαίωμα να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, και εκεί όπως είναι πεσμένος, ο συνομιλητής του να ουρήσει και να αφοδεύσει πάνω του.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως πχ. να ανεβαίνει την Πανεπιστημίου κρατώντας ένα πανό που να λέει, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα συλλαμβάνετε πάραυτα από την Αντιρατσιστική Αστυνομία η οποία θα έχει ιδρυθεί κατά τα πρότυπα της GESTAPO, και θα μεταφέρετε ξυλοφορτωμένος και χωρίς δίκη στην Μακρόνησο όπου και αυτή θα έχει εξωραϊστεί κατά τα πρότυπα του Εμφυλίου μας, και εκεί θα του δίνετε κάλαμος ψαρικής διά να μην αποθάνει της πείνας καθ’ όσον το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαθέτει τροφή διά τοιούτους, έως ότου ορισθεί δικάσιμος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθ/στες οι ελθόντες από Τουρκία, στην Τουρκία, θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και θα στέλνετε στην Τουρκία με την προτροπή να δοθεί γυμνός σε φυλακή βαρυποινιτών στην Ανατολία, μη εχόντων να δουν καινούριο κόλο για δυο χρόνια, και εκεί πρηνηδόν, γονατιστός, πλαγίως, χρησιμοποιώντας και το στόμα του να τους ευχαριστεί σεξουαλικώς νυχθημερόν και ακαταπαύστως άδοντας τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας έχοντας τον μπροστά του γραμμένο στα Ελληνικά.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθρομετανάστες οι προερχόμενοι από Αφρική να συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και να μεταφέρετε πάραυτα στην Έρημο Σαχάρα όπου θα τον ντύνουν με τομάρι αρκούδας με τρόπο που να μην μπορεί να το βγάλει, θα τον αφήνουν ξυπόλητο και για νερό θα του δώσουν άπαξ ένα πεντόλιτρο με ρετσινόλαδο, εννοείται ότι η πλησιέστερη πηγή θα είναι σε απόσταση 268 χιλιομέτρων χωρίς δρόμο, και η όλη περιοχή τελείως άδενδρος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων λαθ/στών προερχομένων από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία θα μεταφέρετε πάραυτα στην Θεσσαλονίκη, στο νέο GEDI GULE και εκεί θα ραβδίζατε μέρα νύκτα, νηστικός επί εξαήμερο, και την εβδόμη θα παίρνει ως τροφή σάκο ο οποίος θα έχει ζωντανά βατράχια, και σαύρες Ως νερό θα του δίδονται ούρα από το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα Θεσσαλονίκης.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων Εοκικών Οδηγιών που επιβάλουν στην Ελλάδα να μην απελαύνει λαθρομετανάστες, ( οι οδηγίες αυτές έχουν σφραγίδα Ντοβούτογλου, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ) θα συλλαμβάνετε κλπ, και θα υποχρεώνετε να πάει στις Βρυξέλες, στο ποδαράτο, σιδηροδέσμιος, ξυπόλητος, σέρνοντας επί κάρου, μίαν ξύλινη οικία ικανή να στεγάσει τετραμελή οικογένεια.
    Κυρίες Βουλευτίνες και Κύριοι Βουλευτάδες της Ελλάδας μας εφαρμόστε τα παραπάνω και ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μετά από καιρό θα μιλούν για λαθροέλληνες στην Fatmeland - πρώην ελλάδα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση