GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θ. Οικονόμου: Οι αυταρχικές αποφάσεις δεν είναι μεταρρυθμίσεις

 Η χθεσινή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι καταρχήν αντιδημοκρατική και απαράδεκτη. Προσπαθεί να δείξει ότι ...


 Η χθεσινή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι καταρχήν αντιδημοκρατική και απαράδεκτη. Προσπαθεί να δείξει ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην φανούν οι προσωπικές του ευθύνες για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.
Το γεγονός ότι σε μία νύχτα έμειναν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο και ο τρόπος που έγινε, επιβάλλει σε όλους μας να σκεφτούμε και να δράσουμε ανάλογα.

Είναι η υποκρισία και η αναβλητικότητα που έφεραν τον αυταρχισμό του Σαμαρά. Στη χθεσινή μέρα δεν φτάσαμε ξαφνικά.

Είχαν προηγηθεί προσπάθειες που μιλούσαν για την ανάγκη εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, φωνές που τότε έτυχαν αποδοκιμασίας. Και θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό να βλέπουμε αυτούς που με τις χρόνιες κομματικές πρακτικές τους συνέβαλαν στην αποσάθρωση και κομματικοποίηση της ΕΡΤ δημιουργώντας παραμάγαζα, να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα. Κάπως έτσι φτάσαμε στα όρια της χρεοκοπίας.

Το αναφέρω έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που υπήρχαν πριν από 22 μήνες και της στάσης που είχε κρατήσει ο καθένας εξ ημών.

Τι πραγματικά μπορεί να γίνει, όμως, τώρα; Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η αυταρχική απόφαση του Σαμαρά δεν είναι μεταρρύθμιση. Οι μεταρρυθμίσεις οφείλουν να είναι προοδευτικές, να έχουν κοινωνική αποδοχή, να είναι δίκαιες και να δουλεύουν υπέρ της Δημοκρατίας μας.

Στις αρχές του 2012 η επιτροπή υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, παρέδωσε ένα πόρισμα που περιέγραφε ένα ρεαλιστικό και δίκαιο σχέδιο για την εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό θα πρέπει να γίνει ο οδηγός μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όχι έναν κομματικό φορέα, που θα αγκαλιάζει τη φωνή του κέντρου και της περιφέρειας, που θα προάγει τον πολιτισμό και που θα μας μαθαίνει να λύνουμε τα προβλήματα πριν γίνουν γόρδιοι δεσμοί.

3 σχόλια

  1. Βατερλώ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ήξεραν για την ΕΡΤ και τώρα τρέχουν για να κερδίσουν κάποια ψηφουλάκια. Απέδειξαν την αναξιοπιστία τους, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν τις αντιδράσεις !
    Βατερλώ και για τη ΝΔ, γιατί επικοινωνιακά τα έκανε μπάχαλο, από τη στιγμή που υπήρχαν δηλώσεις Κεδίκογλου κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ειδικότερα δημιουργεί ένα κλίμα πανικού σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί όλοι αρχίζουν να φοβούνται ότι μπορεί να έρθει ξαφνικά και η δική τους σειρά.
    Φυσικά οι ψευτομαγκιές για την κήρυξη πρόωρων εκλογών δεν έχουν πέραση, γιατί απλά δεν είναι σίγουρο, πλέον, αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα πιάσουν το 3%, ειδικά τώρα που αποκαλύπτεται ότι ήξεραν.
    Από την άλλη η ΝΔ θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, ειδικά αν βλέπει ότι τα οικονομικά δεν βγαίνουν, ότι τα ρωσικά κεφάλαια δεν σώζουν τη κατάσταση, οπότε μπορεί να ετοιμάζει ηρωική έξοδο ο κ. Σαμαράς, ανάλογη με αυτήν του Καραμανλή και Παπανδρέου.
    Η μαύρη εικόνα στα κανάλια της ΕΡΤ αποτελεί ένα πλήγμα για την τρικομματική κυβέρνηση, άσχετα με την ποιότητα και την θεαματικότητα της ΕΡΤ. Αν αυτό συνδυαστεί με την μαζική καταψήφιση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές καθηγητών ( κυρίως ) και δασκάλων ( δευτερευόντως ), τότε μιλάμε και συνθήκες 1981, οπότε η ΝΔ συρρικνώνεται σημαντικά και πέφτει ακόμα πιο χαμηλά ( προς όφελος των ΑΝΕΛ και της Χ.Α ), ενώ Βενιζελοπασοκ και Κουβελοδημαρ δίνουν μάχη για να μπουν οριακά στη Βουλή, έχοντας απέναντί τους τους άνεργους, τους νεόπτωχους, τους φοροχαρατσόπληκτους, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους νέους και το μεγάλο μέρος των συνταξιούχων, που βιώνει κάθε μέρα την εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνομαι φωτιά τις νύχτες και γυρνώ
    γυρίζω στα παλιά και σαν φωτιά τα καίω μες στο σκοτάδι σαν τον τρελό γυρνώ και το παρελθόν μου με καίει και το καίω γίνομαι φωτιά…

    Θα τα βάλω όλα μπουρλότο
    να γλιτώσω ρε γαμώτο
    να γλιτώσω απ’ τα παλιά
    θα τα βάλω όλα φωτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγάλο λάθος μου
    το τρελό το πάθος μου
    το πληρώνω ακριβά
    σαν μαχαίρι στην καρδιά
    ό,τι ήθελες σου το `δωσα
    τίποτα δεν κράτησα
    το φινάλε το `νιωσα
    σαν κουτός την πάτησα

    Να `χα δύο χειροβομβίδες
    να τα κάνω όλα βίδες
    σπίτια αυτοκίνητα
    κινητά και ακίνητα
    να `χα δυο χειροβομβίδες
    να τα κάνω όλα βίδες
    να `χα άλλη μια για μένα
    να κάνω κάτι και σε σένα

    Έχω πέσει στα βαθιά
    έχει σπάσει η καρδιά
    και πληρώνω τα σπασμένα
    π’ αγαπώ τα προδομένα
    τίποτα δεν έδινες
    εφιάλτης έγινες
    ευτυχώς που τέλειωσα
    την ψυχή μου έσωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση