GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τί συμβαίνει με το οδοντιατρείο του Αγίου Όρους;

του Γιώργου Θεοχάρη. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άγιο Όρος εξ αφορμής της προσκυνηματικής, ελεύσεως του πατριάρχη Μόσχας ...


του Γιώργου Θεοχάρη.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άγιο Όρος εξ αφορμής της προσκυνηματικής, ελεύσεως του πατριάρχη Μόσχας μίλησα με Αγιορείτες μοναχούς και μάλιστα με αρκετούς Ερημίτες από τα Καυσοκαλύβια, Κατουνάκια και Αγία Άννα και με παρακάλεσαν να γράψω κάτι σχετικά με το οδοντιατρείο , διερωτώμενοι γιατί δεν λειτουργεί ακόμα το οδοντιατρείο στη Δάφνη του Αγίου όρους από τη στιγμή που η Ιερά κοινότητα είχε αποφασίσει και ετοίμασε τους αναγκαίους χώρους για την υποδοχή των ασθενών.

Δεδομένου ότι, το κέντρο υγείας στις Καρυές του Αγίου Όρους δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές (λόγω στενότητας χώρου, χώροι υποδοχής, εγκαταστάσεων των εργαστηριών και λοιπών προβλημάτων) και μέχρι αυτές να αποκτηθούν, μετά τη κατασκευή του νέου κέντρου υγείας εντός δυο ετών, ( το ποσό του οποίου ανέρχεται σε 3,5 εκ ευρώ) που εγκρίθηκε πρόσφατα με απόφαση του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι αναγκαίο το οδοντιατρείο, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κέντρο υγείας στις Καρυές, να λειτουργήσει στη ΔΑΦΝΗ.

Ενώ υπάρχουν οι εγκαταστάσεις στη Δάφνη μετά από χρηματοδότηση της Ιεράς Κοινότητας το 2005, όπως μας πληροφόρησαν οι πατέρες,(υπάρχει και σχετική απόφαση για περιφερικό αγροτικό ιατρείο στη Δάφνη με έκδοση σχετικού ΦΕΚ 2005) το ερώτημα που έθεσα σε ορισμένους πατέρες δεν απαντήθηκε δεόντως. Μάλιστα μου άφησαν να εννοηθεί ότι ιθύνοντα πρόσωπα του κέντρου Υγείας κωλυσιεργούν με αποτέλεσμα πολλά γεροντάκια από απόκρημνες και μάκρυνες περιοχές του Άθωνα να μένουν χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη.

Και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν παλιές μεθόδους απαλύνοντας τον πόνου (βότανα, γαρύφαλλα και λοιπά).

Τι θέση εχει πάρει ο διευθυντής του κέντρου υγείας Καρυών και ο διοικητής του περιφερειακού νοσοκομείου Χαλκιδικής για το παραπάνω θέμα;

Απευθύνομαι όμως στο παρόν, μεταφέροντας τη παράκληση των ερημιτών πατερών των καυσοκαλιβίων, των, Κατουνακίων της Αγίας Αννης και λοιπών πατέρων του Αγίου Όρους, και στον πολιτικό διοικητή του Αγίου όρους κ. Κασμίριγλου για σύντομη επίλυση του προβλήματος.

Είναι κρίμα γεροντάκια να υποφέρουν στα απόκρημνα μέρη της Αγιορείτικης ερήμου από φρικτούς πόνους στα δόντια και να μην έχουν τη δυνατότητα να τους δει ένας γιατρός στο οδοντιατρείο της Δάφνης.

Ελπίζουμε ότι ο νέος υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης θα επιληφθεί άμεσα του προβλήματος ώστε να αναπαύσει τους γέροντες της Αθωνικής ερήμου και όχι μόνο.

agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση