GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και ΕΕ με ζώνη ελεύθερου εμπορίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα, στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των Οκτ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα, στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Βόρεια Ιρλανδία την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για ένα σύμφωνο για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο.
 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ομπάμα «τη δρομολόγηση των διαπραγματεύσεων για μία ιστορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη». Μιλούμε γι’ αυτό που μπορεί να καταστεί η μεγαλύτερη διμερής οικονομική συμφωνία στην παγκόσμια ιστορία», πρόσθεσε ο κ. Κάμερον. Κατά τον ίδιο, η συμφωνία μόλις ολοκληρωθεί θα επιτρέψει την πιθανή δημιουργία «επιπλέον δύο εκατ. θέσεων εργασίας» και θα φέρει «περισσότερες επιλογές και μικρότερες τιμές στα καταστήματά μας». Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να δοθεί απάντηση στην πραγματική οικομία στην παρατεταμένη κρίση της Ευρωζώνης αλλά και στο υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι θα υπάρξουν «τεράστια οικονομικά οφέλη» από αυτή τη συμφωνία. «Οι συνομιλίες αυτές δεν θα είναι πάντοτε εύκολες, όμως είναι βέβαιος πως θα αξίζουν τον κόπο», συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων δόθηκε από τους κυρίους Κάμερον και Ομπάμα με τη σύμπραξη των προέδρων της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση