GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο οργασμός της γέννας

Ο τοκετός είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τις γυναίκες, οι οποίες εκτός από το άγχος, τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν για το...


Ο τοκετός είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τις γυναίκες, οι οποίες εκτός από το άγχος, τον πόνο και την αγωνία που βιώνουν για τον ερχομό του παιδιού τους, μπορούν -σύμφωνα με νέα έρευνα- να βιώσουν ακόμη και… οργασμό!
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Sexologies, οι γυναίκες μπορούν κατά τη διάρκεια του τοκετού να φτάσουν σε τέτοιο σημείο έκστασης, που να νιώσουν ακόμη και οργασμό. Μαίες ανέφεραν στο γάλλο ψυχολόγο Thierry Postel ότι οργασμό βιώνει το 0,3% των γυναικών.
 Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ανατομικά μπορεί μια γυναίκα να βιώσει οργασμό κατά τη γέννα, δεδομένης της εγγύτητας της θέσης του εμβρύου με τα γεννητικά όργανα. Όταν γεννιέται ένα παιδί, διέρχεται από το ίδιο “κανάλι”, όπως όταν το πέος εισέρχεται στον κόλπο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό» ανέφερε η Dr Christiane Northrup.
 Εκτός από τη διέγερση των ερωτωγενών ζωνών, η εμπειρία του τοκετού προκαλεί την παραγωγή «χημικών διεργασιών» στο σώμα, όπως ακριβώς και η ερωτική διέγερση. Ενδορφίνες και οξυτοκίνη, οι «ορμόνες του έρωτα», που παράγονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, κατακλύζουν τον εγκέφαλο των γυναικών και κατά τη διάρκεια της γέννας. Οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν πολλαπλούς οργασμούς κατά τη γέννα, οι οποίοι διαρκούν κατά μέσο όρο από 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση