GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασφάλιση και Συντάξεις: Επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης

«Στην εποχή της κρίσης, η ανάγκη ασφάλισης είναι ακόμα πιο επιτακτική, καθώς οποιαδήποτε ξαφνική αρνητική συγκυρία επιφέρει ακόμα με...


«Στην εποχή της κρίσης, η ανάγκη ασφάλισης είναι ακόμα πιο επιτακτική, καθώς οποιαδήποτε ξαφνική αρνητική συγκυρία επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική διαχείριση του νοικοκυριού και της επιχείρησης. Η σωστή ασφάλιση είναι πρώτα κοινωνικά επωφελής και στη συνέχεια επωφελής για τον φορέα που την παρέχει. Γι’ αυτό κι έχει μικρότερη σημασία το εάν η ασφάλιση θα προέρχεται από κοινωνικό ή ιδιωτικό πάροχο».

Τα παραπάνω δήλωσε στο kerdos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Eurolife ERB κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με αφορμή το 6ο Insurance Money Conference, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

«Είναι ωστόσο πλέον σαφές πως το κοινωνικό κράτος δεν έχει τους πόρους να παίξει το ρόλο που μέχρι τώρα έπαιζε ειδικά στον τομέα των συντάξεων και της υγείας. Η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να αναλάβει κρίσιμο ρόλο σε ένα διευρυμένο συνταξιοδοτικό σύστημα, που κατά τα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, θα αποτελείται από τρεις πυλώνες (κοινωνική, επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση) έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης των πολιτών κατά τη σύνταξη», τονίζει ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου είναι ακόμα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Αθανάσιος Σκορδάς, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε μια προσπάθεια συντονισμού των εμπλεκομένων μερών ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.
Εκτός από το θέμα των Επαγγελματικών Ταμείων στο συνέδριο θα αναλυθεί το θέμα της Ασφαλιστικής Απάτης και θα εκτιμηθεί η διάσταση που έχει λάβει, καθώς και το κόστος μη αντιμετώπισής της έναντι του κόστους αντιμετώπισής της.

Στη θεματολογία περιλαμβάνονται ακόμα η ανάγκη δημιουργίας νέων προϊόντων κυρίως στους κλάδους της Υγείας, του αυτοκινήτου, της ιδιωτικής σύνταξης και της διαχείρισης κεφαλαίων που να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και στις οικονομικές τους δυνατότητες, η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και τέλος οι νέες τεχνολογικές υπηρεσίες που στηρίζουν την ασφαλιστική παραγωγή. kerdos.gr

3 σχόλια

  1. ...Γι’ αυτό κι έχει μικρότερη σημασία το εάν η ασφάλιση θα προέρχεται από κοινωνικό ή ιδιωτικό πάροχο».
    Αυτό είναι το δια ταύτα!!
    Εκεί το πάνε το θέμα!!
    Στον ιδιωτικό πάροχο.
    Αν και είναι λίγο αργά, μήπως λέω μήπως, εάν έκλειναν την στρόφιγγα που τους επιτρέπει να διοχετεύουν τα χρήματα από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων προς ιδία χρήση σωζόταν η κατάσταση;
    Μήπως εάν με τα αποθεματικά των ταμείων (που δεν υπάρχουν πια βλέπε χρηματιστήριο)γινόντουσαν επενδύσεις τύπου διοδίων/Ελ. Βενιζέλος/γέφυρα Ρίο/Αττικής Οδού κλπ τότε που έπρεπε, σήμερα αυτά ήταν και κερδοφόρα;;;
    Όσο για τους ιδιωτικούς παρόχους, η μητέρα μου πλήρωνε επί 25 έτη γνωστή ασφαλιστική εταιρεία για να πάρει εφάπαξ 25,000,000 δρχ και πήρε σχεδόν μόνο το κεφάλαιο της ελαφρώς προσαυξημένο!!!
    Πάντως από ότι κατάλαβα εκεί το πάτε το θέμα.
    Τα ανίκανα ταμεία να διαχειριστούν τα χρήματα τους και οι ικανότατοι ιδιώτες που τα καταφέρνουν όλα!!
    Απλά μας προετοιμάζετε με τέτοια αθώα αρθράκια!
    (γι΄αυτό φάγατε από πάνω σας τότε που είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους περίπου 300,000 αυτοκίνητα ενώ δεν δείξατε τον ίδιο ζήλο που εδώ και 20 χρόνια οι περισσότεροι εργαζόντουσαν ανασφάλιστοι στις οικοδομές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις βγαλει τον σκασμο τωρα κ. Ντινοπουλε ? Επισης θελω να μαθω, ποσο βλακας νιωθεις οταν μεσα σε λιγες ημερες αυτο-ξευτιλιστηκες ?

    Ντινόπουλε, έχω δυό γαϊδούρια και θέλω να τα ταϊσω με σανό! Αν αναλάβεις την υπόθεση, θα τα καταφέρεις λες;

    Εγώ στη θέση του Ντινόπουλου θα άφηνα μούσι, θα έβαζα περούκα και θα κρυβόμουνα...

    Και η παραίτησή μου θα ήταν αμετάκλητη και θα παραδεχόμουνα στο γράμμα της παραίτησης, ότι είχα μια ανεξήγητη και ανεπίτρεπτη κρίση Καραγκιοζισμού, που δε μου επιτρέπει να δείξω πλέον το πρόσωπό μου στον έξω κόσμο, πόσο μάλλον να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στο κοινοβούλιο!

    Γεωργιάδης-Ντινόπουλος-Βορίδης-Μουρούτης-Πτωχός-Λαζαρίδης κ.ά (όλα τα ακροδεξιά κοπρόσκυλα, μη έχοντα καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Καραμανλισμό):

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ...

    ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμαράς - Ο άνθρωπος είναι απίστευτος καραγκιόζης! Ανίκανος, με αντιδημοκρατική συμπεριφορά "τύπου τσαμπουκά", ακροδεξιά λογική, μη έχων καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (απορώ πως τον εξέλεξαν αρχηγό, όχι ότι η Ντόρα θα ήταν καλύτερη...).

    Ένα είναι σίγουρο, εκτός από πολιτικός νάνος, είναι και τελειωμένος πολιτικά!

    Tragic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση