GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλέπι: Κρούσματα φυματίωσης και ψώρας

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα την «τρομακτική» υγειονομική κατάσταση στη φυλακή του Χαλεπιού, στ...


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα την «τρομακτική» υγειονομική κατάσταση στη φυλακή του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπου μεταξύ άλλων...
έχουν αναφερθεί κρούσματα φυματίωσης και ψώρας.

Οι αντάρτες, οι οποίοι ήθελαν να απελευθερώσουν τους 4.000 κρατούμενους σε αυτήν την τεράστια φυλακή, είχαν καταλάβει ένα τμήμα της κατά την διάρκεια του Απριλίου, αλλά οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν πάντα τα κτίρια στα οποία βρίσκονται οι κρατούμενοι, και οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται καθημερινά ανάμεσα στις δύο πλευρές εκεί.

Τουλάχιστον τρεις φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη λόγω έλλειψης των απαραίτητων φαρμάκων, ανέφερε το Παρατηρητήριο, μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε όλη τη Συρία.

«Η υγειονομική και ανθρωπιστική κατάσταση στην κεντρική φυλακή του Χαλεπιού έχει γίνει τρομακτική λόγω της οξείας έλλειψης φαρμάκων και τροφής», σχολίασε η ΜΚΟ.

«Πολυάριθμοι κρατούμενοι και δεσμοφύλακες έχουν ψώρα», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, που δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Πάνω από 100 κρατούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο λόγω των βομβαρδισμών, των ασθενειών και των εκτελέσεων, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Ανάμεσα στους κρατούμενους είναι ισλαμιστές, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και ακτιβιστές και ανήλικοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η ίδια ΜΚΟ κάλεσε την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) και διεθνείς οργανισμούς να «παρέμβουν αμέσως για να μεταφερθούν τρόφιμα και φάρμακα στη φυλακή» αυτή, που βρίσκεται στην περιφέρεια της μεγαλούπολης, σε μια περιοχή τον έλεγχο της οποίας το καθεστώς έχει χάσει κατά μεγάλο μέρος. athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση