GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές στη Τουρκία – Φόβοι για νέο κύμα βίας το Σαββατοκύριακο

Νέος γύρος έντασης φαίνεται πως ξεκινάει στην Τουρκία, αυτή τη φορά, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων κατά της πολιτικής Ερντογάν και του ...

Νέος γύρος έντασης φαίνεται πως ξεκινάει στην Τουρκία, αυτή τη φορά, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων κατά της πολιτικής Ερντογάν και του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Ο μέχρι πρότινος διαλλακτικός Αμπντουλάχ Γκιούλ, μέσω διαδικτύου, καλεί τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους μιας και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter «Από την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων είχα πει ότι η δημοκρατία μας δοκιμάζεται. Η συνάντηση (του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των διαδηλωτών) και το άνοιγμα δίαυλου διαλόγου είναι δείγμα δημοκρατικής ωριμότητας. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα παράξει καλά αποτελέσματα. Τώρα, όμως, όλοι πρέπει να πάνε σπίτια τους» Από την πλευρά τους, πάντως, οι διαδηλωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το πάρκο Γκεζί και την πλατεία Ταξίμ και απαντούν στον κ. Γκιούλ με ανακοίνωση τονίζοντας: ««Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα αλληλεγγύης Ταξίμ, τα μέλη της οποίας συνάντησαν τον Ερντογάν. Την 18η ημέρα της αντίστασής μας, παραμένουμε φύλακες για το πάρκο, την πόλη, τα δέντρα, το μέλλον και την ελευθερία».
Το πιο σημαντικό πράγμα που μάθαμε αυτές τις ημέρες είναι ότι ο αγώνας δεν μπορεί να περιορίζεται από το χώρο και τον χρόνο και ότι θα συνεχιστεί σε κάθε τετραγωνικό μέτρο της πόλης, της πατρίδας και της ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ για ένα ακόμη βράδυ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, η αστυνομία έκανε για ακόμη μια φορά εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων κατά διαδηλωτών στην Αγκυρα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση