GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λάθος τακτική του ΣΥΡΙΖΑ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. "Δεν θέλουμε ν...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. "Δεν θέλουμε να συσπειρώσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία" είναι η εξήγηση που δίνουν. "Θέλουμε να αφήσουμε να μεγαλώνουν τα προβλήματα στο εσωτερικό της" προσθέτουν.
Όμως, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα τι μπορεί να συμβεί πλέον;
1. Να αναδιπλωθεί πλήρως ο Σαμαράς και να ξανανοίξει την ΕΡΤ. Αυτό όμως θα το πιστωθούν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης που επιμένουν μέχρι τέλους στη στάση τους.
2. Να υπάρξει ολική ρήξη και να πάμε σε εκλογές. Αλλά αυτό δεν θα είναι, τότε, αποτέλεσμα της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση μομφής τι θα μπορούσε να συμβεί;
1. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά την αντίθεσή τους για την ΕΡΤ, να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης. Αυτό, στην παρούσα φάση, θα ήταν καταστροφικό και θα εξέθετε ολοκληρωτικά Βενιζέλο και Κουβέλη.
2. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και να πέσει η κυβέρνηση.
Και στην μια και την άλλη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολιτικό κέρδος.
Αντίθετα τώρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, η τακτική του είναι λάθος και δείχνει ότι οι εξελίξεις αιφνιδίασαν την ηγεσία του και της προκάλεσαν αμηχανία. 

4 σχόλια

  1. Είπαμε, η κίνηση Σαμαρά δεν ήταν συνταγματική ούτε δημοκρατική. Και πάντα είναι λυπηρό να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους.
    Οι 2700 απολύσεις στην ΕΡΤ, όμως, αντιστοιχούν σε απολύσεις 3 ημερών στον ιδιωτικό τομέα. Αν ήταν αληθινά τα δάκρυά σας για τους απολυμένους, δεν θα μας έσωνε ούτε η κιβωτός του Νώε.
    Από την άλλη πλευρά, θα κλάψω πολύ λιγότερο για το μαύρο στην οθόνη ενός καναλιού, που έχει χαρακτηριστεί ως μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, από ότι για το μαύρο που σκεπάζει τη ζωή μας.
    Το μαύρο που υπάρχει στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την εργασία, την ψυχολογία και όλες τις δραστηριότητες των πολιτών, είναι πολύ πιο "εκτυφλωτικό".
    Το μαύρο της οθόνης είναι ακόμα ένα καμμένο πιξελ.
    Πιο μαύρο επίσης από της ΕΡΤ θεωρώ το μαύρο των άλλων καναλιών στην πληροφόρηση. Έχουν τη στρόφιγγα (νομίζουν) της πληροφόρησης στα χέρια και την κλείνουν όποτε θέλουν, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνετε ρε βλάκες ότι πατήσατε τον κάλο του λαού και δημιουργείτε, με τη βλακεία του Σαμαρά, ένα νέο Πολυτεχνείο;
    Απροσμέτρητη η βλακεία σας, όταν έχετε ξεσηκώσει όλη την κοινωνία, από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι τον τελευταίο πολίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΤΑ ΑΡΚΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ
    480 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΜΙΣΟΠΕΛΑΓΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΥΧΤΑ ΕΠΙΤΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση