GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση ττου ΕΠΑΜ για τα τελευταία γεγονότα

Η αμετροέπεια και η αλαζονεία του καθεστώτος κατοχής και της εσωτερικής τρόικας που το εκφράζει, το οδήγησε τελικά να βάλει «τρικλοπ...


Η αμετροέπεια και η αλαζονεία του καθεστώτος κατοχής και της εσωτερικής τρόικας που το εκφράζει, το οδήγησε τελικά να βάλει «τρικλοποδιά» στον εαυτό του.
Το καθεστώς οδηγήθηκε σε απρόβλεπτη, μέχρι πριν μόλις λίγες ημέρες, πολιτική κρίση και πρέπει να επισημάνουμε ότι σ’ αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η σθεναρή στάση των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Παρά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν με τη πράξη κατάργησης της ΕΡΤ, τις εσωτερικές τους αδυναμίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην οργάνωση του αγώνα τους, κατάφεραν να κρατήσουν τη κρατική ραδιοτηλεόραση ανοικτή. Η στάση τους οδήγησε στη δημιουργία ενός μεγάλου και αυθόρμητου λαϊκού κινήματος συμπαράστασης, που τις τελευταίες ημέρες έδωσε σημάδια κόπωσης και υποχώρησης, αφού και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν κατόρθωσαν να θέσουν τους δικούς τους ξεκάθαρους στόχους για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Όμως, παρά τους θεατρινισμούς, τα πισωγυρίσματα, τα ‘μπρος πίσω, τις «καραμπόλες», τις εξαγορές που θυμίζουν ‘μέρες του ’65 και την τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, το πλήγμα στο καθεστώς είναι καίριο και τα τραύματα μη επουλώσιμα, ανεξάρτητα των εξελίξεων και αν θα γίνει κατορθωτή (που θα γίνει), η δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο.

Το καθεστώς παραπαίει. Ήρθε η ώρα να του δοθεί το τελειωτικό χτύπημα. Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις δίνουν νέα πνοή και νέες δυνατότητες στον αγώνα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τώρα, δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα, θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα, να κρατήσουν με κάθε τρόπο την δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην ανάδειξη των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που το κατοχικό καθεστώς έχει προκαλέσει.

Το λαϊκό κίνημα συμπαράστασης, επίσης, θα πρέπει τώρα να γιγαντωθεί και να προστρέξει σε συστράτευση με τους εργαζομένους, δίνοντάς τους όλη την στήριξη που απαιτείται καθιστώντας την ΕΡΤ απόρθητο οχυρό της λαϊκής αντίστασης. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει αναμένοντας τις εξελίξεις. Κάθε ελεύθερος πολίτης, κάθε δημοκράτης, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικές εντάξεις θα πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή του αγώνα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους!

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), που από την πρώτη στιγμή προσέτρεξε και έδωσε στο πλάι και μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αυτόν τον πολυήμερο αγώνα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει εντείνοντας στο έπακρο τις προσπάθειές του πάντα στο πλάι και μαζί με τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προχωρήσουν και να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, αλλά και τη διάθεσή τους να προασπίσουν τη δημόσια περιουσία. Να παραμερίσουν τους κομματικούς εγκάθετους και τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να προχωρήσουν σε λειτουργικές καταλήψεις παντού, στο μετρό, στα λεωφορεία, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ. Κανένας δημόσιος οργανισμός, καμιά υπηρεσία να μην επιτραπεί να κλείσει, αφού είναι γνωστό ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν πολλοί άλλοι οργανισμοί. Δεν θα πρέπει να αφεθεί κανένα περιθώριο στο καθεστώς να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.

Τέλος, για μια ακόμα φορά, καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάψουν επιτέλους να νομιμοποιούν το καθεστώς και παραιτούμενα από αυτό το κοινοβούλιο της ντροπής, να διευκολύνουν το Λαϊκό Κίνημα στο καθήκον του για την οριστική ανατροπή του φαύλου καθεστώτος της υποτέλειας στους επικυρίαρχους και του αλήτικου «τσαμπουκά» προς την Κοινωνία.

4 σχόλια

  1. Οι βλάκες πιστεύουν πως έχουμε δημοκρατία. Πως θα τη βγάλουν καθαρή. Πως θα τη σκαπουλάρουν. Πως κάποιος διαπραγματεύεται σκληρά γιʼ αυτούς.

    Οι βλάκες είναι εθισμένοι στο μαύρο. Στην απογοήτευση και στο εμπόριο ελπίδας. Στα υπουργικά συμβούλια. Στις ηγετικές ομάδες.

    Οι βλάκες λησμονούν.

    Οι βλάκες ερεθίζονται απʼ τους ηγέτες, τις πολιτικές φυσιογνωμίες, τους σοφούς.

    Οι βλάκες καταπίνουν αμάσητο τον Στέλιο Ράμφο. Οι βλάκες πιστεύουν πως τα λεφτά τα ‘φάγαν οι κακοί.

    Οι βλάκες γλείφουν τʼ αρχίδια του γραφειοκράτη, αισθάνονται συγκίνηση άγχος, τύψεις, δέος.

    Οι βλάκες πολλές φορές έχουν ένα αίσθημα βιασμού του εαυτού τους.

    Oι βλάκες αυτογαμιούνται.

    Οι βλάκες είναι διανοούμενοι, δάσκαλοι, κρατικοί υπάλληλοι, μορφονιοί ιδιώτες και δημιουργικοί εκμεταλλευτές. Οι βλάκες είναι γλείφτες, αμοραλιστές, φαντασιόπληκτοι της δεκάρας.

    Οι βλάκες είναι βρέφη πρόωρα γερασμένα που ταυτίζουν την περιφέρεια της γης με τον κώλο τους.

    Οι βλάκες πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά, στον ανταγωνισμό, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο άκοπο γαμήσι, στις αποικίες.

    Οι βλάκες αυτοελπίζουν και αυτοθαυμάζονται.

    Οι βλάκες νομίζουν πως θα πλουτίσουν.

    Οι βλάκες έχουν χεσμένους τους άλλους βλάκες που νομίζουν πως είναι τόσο βλάκες που τους αξίζει το χέσιμο και τίποτε άλλο.

    Οι βλάκες είναι ικανοί να ξεπατώσουν μια χώρα, ένα λαό, μιαν ήπειρο, ένα σύμπαν.

    Οι βλάκες έχουν τάσεις κανιβαλικές. Είναι οι περιούσιοι ψηφοφόροι κάθε αυταπάτης. Κάθε ψυχωτικού δράκου που φυλάει Θερμοπύλες πλούτου και χλιδής.

    Οι βλάκες δακρύζουν με σωβρακοφανέλες, επετείους και πατριωτισμούς.

    Οι βλάκες αφομοιώνονται. Γίνονται ήσυχα αρνάκια και παχιά βαριά γουρούνια που καταβροχθίζουν τα πάντα και πληθαίνουν αλματωδώς. Οι βλάκες αδημονούν να βγούμε στις αγορές, να πάρουν δάνειο, να γαμήσουν σε σουίτα. Οι βλάκες έχουν συναίσθημα λιγούρας, πανηγυρίζουν βουλιμικά με κάθε κωλοδάχτυλο της εξουσίας.

    Οι βλάκες πιστεύουν πως γεννήθηκαν για το οχτάωρο, το δωδεκάωρο, τη δουλειά.

    Οι βλάκες είναι τα υπολείμματα της φαλλοκρατίας και της φαυλοκρατίας. Είναι τα ορεκτικά του ρήτορα και του στρατηλάτη. Οι βλάκες παρερμηνεύουν και φθείρουν κατά το γούστο τους.

    Οι βλάκες ενοχλούνται απʼ τις ιδέες, τον πολιτισμό, τα ποιήματα. Οι βλάκες αγαπούν τον τσαμπουκά και τον πνευματικό τους. Θαυμάζουν το Μιχαλολιάκο και την Ανίτα Πάνια. Νοσταλγούν τον Παπαδόπουλο και τα χρηστά ήθη.

    Οι βλάκες είναι καταπλακωμένοι απʼ τα νοικοκυριά τους. Από αρμαθιές καταναγκασμών και δολιοτήτων.

    Οι βλάκες καυλώνουν με τη λέξη μεταρρύθμιση και τη λέξη εξυγίανση και τη λέξη ανάπτυξη.

    Οι βλάκες έπαιξαν στο χρηματιστήριο, οι βλάκες νόμισαν πως έπιασαν τον Θεό απʼ τα’ αρχίδια, πως η Ολυμπιάδα, η Αττική Οδός, η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου ήταν δώρα των περιούσιων Ευρωπαίων.

    Οι βλάκες πίστεψαν πως πρόοδος είναι να πεταχτούν με τσάρτερ απʼ τη Γαστούνη στο Μιλάνο. Πως πρέπει να μπαζώσουν τους αγρούς γερμανικά καθρεφτάκια και να εισπράττουν απʼ τον ήλιο φράγκα πίνοντας φραπέ στο καφενείο.

    Οι βλάκες θεωρούν καινοτομία το ξεπούλημα του νερού, θεωρούν πράσινη ανάπτυξη τους ανεμιστήρες και εκπαίδευση τις καινοτομίες του μπάρμπα Σαμ.

    Οι βλάκες μας πετάνε σάλια, μας κουνάνε το δάχτυλο. Μας κλείνουν το ρεύμα, μας στερούν την ομορφιά.

    Οι βλάκες μας ψεκάζουν στις διαδηλώσεις, μας λογοκρίνουν, μας θάβουν, μας ξεζουμίζουν. Μας βρίζουν άχρηστους, τεμπέληδες, κουκουλοφόρους.

    Οι βλάκες είναι υπάνθρωποι, ξεθυμασμένες υπάρξεις των γραφείων και του καθήκοντος. Οι βλάκες είναι σαδιστές μονογαμικοί, απροσπέλαστοι.

    Οι βλάκες έχουν κάτω απʼ το μαξιλάρι τους το παρακράτος και τον παπά. Τη συναισθηματική βιαιότητα και τον ξελιγωμένο διδακτισμό.

    Οι βλάκες πιστεύουν στη δικαιοσύνη του σφαγέα και στα θαύματα.

    Οι βλάκες δεν χρειάζονται πολιτισμό αλλά εταιρίες. Δεν χρειάζονται θέατρο αλλά σκυλάδικο. Δε χρειάζονται επιστήμονες αλλά μάνατζερ. Δεν χρειάζονται κομμουνισμό, κοινότητες κοινοκτημοσύνη, ευχαρίστηση, έρωτα, τροφή, οξυγόνο, φύση, ομορφιά, αλλά πλαστικό, κλοφέν ,διοξείδιο, κέρδος, αναβολικά, Πρετεντέρη, Τσίμα, Παπαχελά, πούτσα, ανήφορο και παπούτσια στενά.

    ANTIGAFH ΟΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαγορεύεται η συλλογή βοτάνων Οριστικόν!!!

    Γιατί ὄχι; Δέν τούς περιμέναμε; Ἤ μήπως μᾶς ξαφνιάζει;
    Στὴν Ῥόδο πάντως ξεκίνησε…
    Βέβαια, ἐξ ὅσων ἀντιλαμβάνομαι, οἱ περιορισμοί, γιὰ τὴν ὥρα, ἀφοροῦν στὴν μείωσι καὶ τὸν ἔλεγχο τῶν φουκαράδων ποὺ πασχίζουν νὰ ἐξοικονομήσουν ἕνα πιάτο τροφῆς… Φορολογικὰ κίνητρα… Οἰκονομικοὶ λόγοι… Ἐπίσημος δικαιολογία, ἐξ ὅσων φαντάζομαι πάντα.


    Τα δασικά προϊόντα της παρούσας, των οποίων η συλλογή επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη άδεια της δασικής αρχής, προορίζονται μόνο για τη κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορευμένης της χρήσης τους για εμπορικούς σκοπούς.

    Οι παραβάτες της παρούσας και εκείνοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής Νομοθεσίας, άρθρο 268 §3 και άρθρο 287 §22 του Ν.δ. 86/1969 όπως ισχύουν καθώς και με το άρθρο 28 του Ν.1650/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4042/12. Τα δε παρανόμως συλλεγμένα προϊόντα κατάσχονται σύμφωνα με το άρθρο 271 του Ν.δ.86/1969 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4138/2013.

    Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της και ισχύει μέχρι της ανακλήσεώς ή τροποποιήσεώς της και καταργεί κάθε προηγούμενη που ρυθμίζει τα ίδια θέματα, η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της δ/νσης δασών δωδεκανήσου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της δημοτικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

    Η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου
    Μπαλατσούκα Αικατερίνη δασολόγος MSc»


    Η ΟΠΛΑ.. Μπούντζουκας Τηλέμαχος ..ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπασπιστής του Σαμαρά...Το πάρτι ΤΩΡΑ ξεκινά.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
    “ Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για ένα πολιτικό πρόσωπο να χρησιμοποιεί το brand name ενός κόμματος του οποίου κάποτε οι ψηφοφόροι φώναζαν "Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά" και να γίνεται ο πιστός ακόλουθος και υπασπιστής της αβερωφικής Δεξιάς, η οποία φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή ”


    Οργή προκάλεσε στους
    εναπομείναντες ψηφοφόρους του πρώην ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την επιλογή του να είναι ο μοναδικός πρόεδρος κόμματος που στηρίζει την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά.

    Ο εδώ και καιρό πολιτικά τελειωμένος πρώην υπουργός Οικονομικών του καταστροφικού PSI και εμπλεκόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, το κόμμα του να εισέλθει στη Βουλή, χωρίς να έχει να ρισκάρει τίποτα, επέλεξε τον ρόλο του πιστού υπασπιστή του υπό προθεσμία πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Για μερικά υπουργεία και για την θέση της αντιπροεδρίας σε μία κυβέρνηση που ήδη έχει τελειώσει, επέλεξε να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες 2.600 οικογενειών. Για μερικά οφίτσια επέλεξε να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

    Τουλάχιστον θα ήταν καλό, έστω και τώρα, έστω και αν είναι αργά, να μην επικαλεστεί ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ξανά την έννοια της "Δημοκρατικής Παράταξης". Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για ένα πολιτικό πρόσωπο να χρησιμοποιεί το brand name ενός κόμματος του οποίου κάποτε οι ψηφοφόροι φώναζαν "Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά" και να γίνεται ο πιστός ακόλουθος και υπασπιστής της αβερωφικής Δεξιάς, η οποία φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο το οποίο διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τα δομημένα συμφέροντα, να συμβάλλει στην εξόντωση του ελληνικού λαού παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια πολιτικής διάσωσης.

    Αν έχει λίγη αξιοπρέπεια ο κύριος Βενιζέλος ας ενταχθεί στην Πολιτική Άνοιξη του κυρίου Σαμαρά. Έτσι κι αλλιώς στις επόμενες εκλογές θα αναγκαστούν να συμπράξουν για να πιάσουν το 1,5% και να μην "χαθούν" στα λοιπά κόμματα.

    Το πάρτι ΤΩΡΑ ξεκινά.

    ΑΝΤΓΙΓΡΑΦΗ..Η ΟΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To κίνημα δεν πληρώνω ΑΔΩΝΗ ...Θα πρέπει να μάθεις ηλιθε τι είναι...ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΥΠΛΩΠΛΗΡΩΝΟ θέλει να πει ....

    Οι τόκοι π.χ φορολογούνται; ΝΑΙ γιατί ΞΑΝΑΦΩΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ; ....

    Όταν αγοράζεις ένα σπίτι πληρώνεις φόρους; ΝΑΙ γιατί να πληρώνεις ΧΑΡΆΤΣΙ...

    Το ΤΕΛΟΣ της ΕΡΤ είναι ανταποδοτικό ,σου δίνει κάτι ,,ΟΠΩΣ Η ΝΟVA σου δείχνει μια τσόντα ρε κόπανε ...


    Τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα γιατί τα πληρώνεις; για να κυκλοφορείς σε δρόμους; ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑΤΊ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΩΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΕΡΓΑ; ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ; ....

    ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΑΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ανθρώπους που έχουν φάρμακα ισουνιλη κ.τ.λ στο ψυγείο ΤΟΥς ΜΑΛΑΚΑ.... ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ 1000 ΓΙΑΤΙ !!!!ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 7.000 ΜΙΣΘΟ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ...ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΧΟΝΤΟΒΕΛΙΖΕΛΟΥ ...


    Η ΟΠΛΑ...Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση