GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή της ΟΛΜΕ κατά της επιστράτευσης

Εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά της ...


Εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών.

Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας καλούν τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ σε σημερινή συνέντευξη τύπου έκαναν λόγο για «κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της κυβέρνησης».

Όπως υποστήριξαν οι καθηγητές και οι νομικοί εκπρόσωποί τους, «δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».

«Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα... εξτρεμιστικά, δύσκολα, θέματα, των εφετινών εξετάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μάλιστα, αναρωτήθηκε ακόμη εάν στόχος είναι η απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων. Μίλησε για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους καθηγητές για το περιεχόμενο του τελικού προεδρικού διατάγματος για τις αποσπάσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών».

Η ΟΛΜΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαχρήστου, εξέφρασε την ανησυχία του προεδρείου της ΟΛΜΕ για πιθανές απολύσεις καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, ιδίως στους τομείς της φυσικής αγωγής και πληροφορικής.

Κατέληξε προειδοποιώντας ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία και από την άποψη των κενών σε καθηγητές, αλλά και από την άποψη της υλικοτεχνικής υποδομής (ελλείψεις σε αναλώσιμα, πετρέλαιο κλπ). tovima.gr

1 σχόλιο

  1. 1) Τελικά την ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία των Ελλήνων δεν θα μας την πάρουν οι "κομμουνισταί", αλλά με τους ληστρικούς φόρους και χαράτσια τα δήθεν αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ! Εκείνα οδηγούν σε φτωχοποίηση το 90% των Ελλήνων, και βοηθούν στη συσσώρευση πλούτου στα χέρια ενός 5-10% του πληθυσμού.

    2) Η σφαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις ( σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από εφημερίδες )οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών κάτω από τη βάση, ειδικά στα Μαθηματικά και Φυσική, σε ποσοστά 80%. Οι γονείς που οδύρονταν να γίνουν οι εξετάσεις με επιστράτευση των καθηγητών που είναι ; Και τα παιδιά που θα μπουν εξασφάλισαν μια θέση στην ανεργία ή στη μετανάστευση, αφού η ανεργία στους νέους φτάνει το 70% και θα αυξάνεται... Το πρόβλημα, κύριοι γονείς, δεν είναι τα παιδιά σας, ούτε οι καθηγητές, αλλά η ανεργία και η οικονομική παρακμή της Ελλάδας λόγω ύφεσης.Ούτε τα παιδιά μας είναι αποτυχημένα επειδή δεν γράφουν καλά σε θέματα άλλου επιπέδου. Αλλά είδατε πως σας χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, για να πετύχει τι ; Η αύξηση του ωραρίου στα σχολεία, θα αφήσει άνεργα για δεκαετίες τα παιδιά που τώρα εισάγονται ή φοιτούν σε σχολές διδασκαλικές ή καθηγητικές ! Μετανάστες ή άνεργοι θα είναι τα παιδιά μας, λόγω ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ.

    3) Όσοι προλάβουν, φεύγουν φέτος ή του χρόνου στη σύνταξη, γιατί από το 2015 υπάρχει μεγάλη μείωση των συντάξεων.Ίσως προλάβουν και εφάπαξ, που θα είναι αδύνατον να καταβάλλονται, ίσως μετά το 2014, από αδυναμία των ταμείων. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η Τρόικα και ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ στους εργαζόμενους. Όσοι προλάβουν το 2013, και μετά το χάος...

    4) Και η έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016. Όσο είναι μπροστά στα γκάλοπ η ΝΔ, λόγω ανόητων κομματόσκυλων, τόσο θα μας ξεσκίζουν σε φόρους, μειώσεις, χαράτσια κλπ. Ξυπνήστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση