GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα για το “δέσιμο” των παιδιών… με τα κατοικίδια!

Σκύλοι, γάτες, κουνέλια και ψάρια… σε μια έρευνα αφιερωμένη στα παιδιά από το Πανεπιστημίου της Λίβερπουλ! Πάνω από 1.000 παιδιά σχο...


Σκύλοι, γάτες, κουνέλια και ψάρια… σε μια έρευνα αφιερωμένη στα παιδιά από το Πανεπιστημίου της Λίβερπουλ! Πάνω από 1.000 παιδιά σχολικής ηλικίας απέδειξαν την ένταση του «δεσμού» με το κατοικίδιο τους, αφήνοντας τους μελετητές να εντοπίσουν τι επηρεάζει ακριβώς μια τέτοια σχέση, όπως, π.χ. το φύλο ή η ύπαρξη ενός αδερφού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ήμισυ των παιδιών ανέφεραν ότι το «αγαπημένο» τους κατοικίδιο είναι το σκυλί, ενώ σαν δεύτερη επιλογή ακολουθούσαν οι γάτες.

Εντύπωση προκάλεσε, ότι τα κορίτσια ήταν πιο πιθανό να έχουν περισσότερα κατοικίδια, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η σχέση μαζί τους ήταν πιο βαθιά από ο,τι των αγοριών. Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 80% των μαθητών δημοτικού, που πήραν μέρος στην έρευνα, πιστεύουν ότι το κατοικίδιο τους αποτελεί ένα μέλος της οικογένειας και ότι μπορούν να του εμπιστευτούν τα πάντα, όπως θα έκαναν σε ένα φίλο.

Όπως αναφέρει ο δρ. Carri Westgarth από το Πανεπιστήμιο της Λίβερπουλ: «Ένας συντριπτικό ποσοστό των παιδιών βλέπει το κατοικίδιο του ως κομμάτι της οικογένειας. Μπορεί το κοινωνικό υπόβαθρο, το φύλο ή η εθνικότητα να παίζει ρόλο στην επιλογή του ζώου, αλλά δεν υπάρχει διαφορά στο συναισθηματικό δέσιμο!».

Όσον αφορά την εθνικότητα, η έρευνα απέδειξε ότι τα λευκά παιδιά επιλέγουν περισσότερο τα σκυλιά ή τα τρωκτικά, γεγονός που ισχύει και για τα παιδιά που ζουν σε πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των μικρών παιδιών θεωρούν ότι τα κατοικίδια τους καταλαβαίνουν ακριβώς το πώς αισθάνονται… Ακόμα πιο ισχυρό, βέβαια, δεσμό με αυτά φαίνεται να έχουν τα μοναχοπαίδια, όπως επίσης και τα νεώτερα αδέρφια σε μια οικογένεια.

«Ειδικά στα παιδιά που δεν έχουν αδέρφια, τους μαθαίνει το πώς να κοινωνικοποιούνται και το πώς να φροντίζουν και να σέβονται τον άλλον. Και όμως, ένας σκύλος μπορεί να τα βοηθήσει να κατανοήσουν τις σχέσεις και να γίνουν πιο υγιή, δραστήρια και υπεύθυνα», υποστηρίζει η δρ. Sandra McCune, ειδικοί στην αλληλεπίδραση ανθρώπων-κατοικιδίων.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση