GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ.Μπόλαρης: Στερούν από τους Έλληνες την πολύπλευρη ενημέρωση

Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Ανάπτυξης. Την αθέτηση συμφωνίας εκ μέρους της ΕΡΤ Α.Ε γι...


Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Ανάπτυξης.
Την αθέτηση συμφωνίας εκ μέρους της ΕΡΤ Α.Ε για τη μετάδοση και σε ελληνική γλώσσα του τηλεοπτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού τηλεοπτικού σταθμού Euronews καταγγέλλει με ερώτηση του προς τους κ. Κεδίκογλου και Χατζηδάκη ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Αφού αναφέρεται στο ιστορικό της δέσμευσης της ΕΡΤ Α.Ε μέσω της σύμβασης που υπέγραψε από κοινού με το ΡΙΚ, για τη μετάδοση ευρωπαϊκού πολύγλωσσου τηλεοπτικού προγράμματος ενημέρωσης στην ελληνική, ο κ. Μπόλαρης υπενθυμίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της σύμβασης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Μάρκος Μπόλαρης σημαντική παράμετρος της συμφωνίας αυτής ήταν η εξ ολοκλήρου κάλυψη της δαπάνης με το ποσό των 6,5 εκατομμύριων ευρώ για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο καταγγέλλει ο κ. Μπόλαρης η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να τηρήσει τη συμφωνία και με δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ διέκοψε την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του Euronews στις 18.12.2012, τόσο για την εκπομπή των δύο ξενόγλωσσων προγραμμάτων (Αγγλικά, Γαλλικά) όσο και για την απόδοση αυτών στην ελληνική γλώσσα. Η ενέργεια αυτή συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος τουEuronews, καθώς την ίδια ώρα η ΕΡΤ Α.Ε. επέτρεπε, μέσω του επίγειου ψηφιακού δικτύου της, την αναμετάδοση του BBC, του CNN και του Deutsche Welle. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την υπ’αρίθμ. 128/25.02.2013 απόφασή του έκρινε με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά πως η ΕΡΤ κακώς διέκοψε την μετάδοση του αγγλόφωνου και γαλλόφωνου προγράμματος της Euronews, καθώς και την απόδοσή τους στην ελληνική γλώσσα. Κάλεσε επιπλέον την ΕΡΤ να επαναφέρει το πρόγραμμα του Euronews με την απειλή επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων. Ο κ. Μπόλαρης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αποστέρησης των Ελλήνων πολιτών από την καθημερινή ενημέρωση και το τηλεοπτικό πολιτιστικό και μορφωτικό προϊόν που εκπέμπει το Euronews; Παράλληλα θέτει το καίριο ερώτημα αν υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα, που προωθώντας ευτελή τηλεοπτικά προϊόντα εναντιώνονται στην προβολή του προγράμματος Euronews, προκειμένου να αποφεύγονται οι συγκρίσεις;

5 σχόλια

  1. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΩΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηθελα να ξερω ποι μαλακες σε ψηφιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις βγαλει τον σκασμο τωρα κ. Ντινοπουλε ? Επισης θελω να μαθω, ποσο βλακας νιωθεις οταν μεσα σε λιγες ημερες αυτο-ξευτιλιστηκες ?

    Ντινόπουλε, έχω δυό γαϊδούρια και θέλω να τα ταϊσω με σανό! Αν αναλάβεις την υπόθεση, θα τα καταφέρεις λες;

    Εγώ στη θέση του Ντινόπουλου θα άφηνα μούσι, θα έβαζα περούκα και θα κρυβόμουνα...

    Και η παραίτησή μου θα ήταν αμετάκλητη και θα παραδεχόμουνα στο γράμμα της παραίτησης, ότι είχα μια ανεξήγητη και ανεπίτρεπτη κρίση Καραγκιοζισμού, που δε μου επιτρέπει να δείξω πλέον το πρόσωπό μου στον έξω κόσμο, πόσο μάλλον να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στο κοινοβούλιο!

    Γεωργιάδης-Ντινόπουλος-Βορίδης-Μουρούτης-Πτωχός-Λαζαρίδης κ.ά (όλα τα ακροδεξιά κοπρόσκυλα, μη έχοντα καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Καραμανλισμό):

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ...

    ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαμαράς - Ο άνθρωπος είναι απίστευτος καραγκιόζης! Ανίκανος, με αντιδημοκρατική συμπεριφορά "τύπου τσαμπουκά", ακροδεξιά λογική, μη έχων καμιά σχέση με την κεντροδεξιά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (απορώ πως τον εξέλεξαν αρχηγό, όχι ότι η Ντόρα θα ήταν καλύτερη...).

    Ένα είναι σίγουρο, εκτός από πολιτικός νάνος, είναι και τελειωμένος πολιτικά!

    Tragic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ηθελα να ξερω ποια λαμογια σε ψηφιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση