GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Τούρκοι εξηγούν γιατί διαδηλώνουν: Όσο κυβερνούσε ο Ερντογάν χάσαμε την ελευθερία μας

Εξηγήσεις, σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν να διαδηλώσουν και να κινητοποιηθούν στην Τουρκία, δίνουν σε σημερινή καταχώρηση στη...

Εξηγήσεις, σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν να διαδηλώσουν και να κινητοποιηθούν στην Τουρκία, δίνουν σε σημερινή καταχώρηση στην εφημερίδα " New York Times", τα μέλη του κινήματος Γκεζί ( ονομάζεται έτσι από το όνομα του πάρκου όπου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις).
Το αφιέρωμα της εφημερίδα, φέρει τον τίτλο "Τί συμβαίνει στην Τουρκία".
"Ο τουρκικός λαός μίλησε, δεν θα μας συνθλίψουν", τονίζεται στη διαφήμιση, ο τίτλος της οποίας μοιάζει να ξεθωριάζει πίσω από τους καπνούς ενός δακρυγόνου.
"Κατά τα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο πρωθυπουργός Ερντογάν ζήσαμε τη συνεχή αποσάθρωση των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Οι συλλήψεις πολλών δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και εκλεγμένων πολιτικών και οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη δημοκρατία", σημειώνουν οι συγγραφείς του κειμένου που δηλώνουν αλληλέγγυοι προς τους "απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται" στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το skai.gr, μεταξύ άλλων, ζητούν να σταματήσει η αστυνομική βία, να υπάρξει ελευθεροτυπία, "ένας ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος (...) και για έρευνα για τις πρόσφατες καταχρήσεις της εξουσίας από την κυβέρνηση, που οδήγησαν στο θάνατο αθώων".
Η διαφήμιση υπογράφεται από το "Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί" και πληρώθηκε χάρη σε έρανο που διενεργήθηκε μέσω του Διαδικτύου και επέτρεψε να συγκεντρωθούν 102.000 δολάρια μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έδωσαν χρήματα στον έρανο.
Μια νέα διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους Τούρκους ακτιβιστές αναμένεται να γίνει απόψε στη Νέα Υόρκη και οι οργανωτές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν πολλές χιλιάδες άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση