GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευνοϊκότερες οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί ...


Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου.
Το νομοσχέδιο αφορά στεγαστικά δάνεια μόνο πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ και έως 200.000 ευρώ για τρίτεκνους και με τη συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 250.000 και τις 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι καταθέσεις του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες, ενώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο δεν πρέπει να είναι πάνω από τις 150.000 ευρώ. Ακόμη, το εισόδημα θα πρέπει να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20% από το 2009, το καθαρό ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, το οικογενειακό τις 25.000 ευρώ και για τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους τις 30.000 ευρώ.

Η ρύθμιση προβλέπει τετραετή περίοδο που η δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος, ενώ άνεργοι χωρίς εισόδημα ή μόνο με επίδομα ανεργίας έχουν δικαίωμα έξι δόσεων χωρίς τόκους, που όμως θα κεφαλαιοποιηθούν για να πληρωθούν μετά την 4ετη περίοδο χάριτος (48 δόσεις).

Σημειώνεται πως δικαίωμα στη ρύθμιση έχουν όσοι πήραν δάνεια πριν από το πρώτο μνημόνιο (έως τις 30/06/2010), ενώ καλύπτονται και όσοι έχουν καθυστερήσει δόση έως και 2 μήνες. Η αίτησή τους θα πρέπει να υποβληθεί μέσα σε έξι μήνες από την ψήφιση της ρύθμισης, χωρίς να αποκλείεται παράταση, με την τράπεζα να υποχρεούται να απαντήσει μέσα σε 55 ημέρες.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, επέρχονται και βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη, οι οποίες διευκολύνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με το νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, καθώς και με τη δυνατότητα καταβολής της μειωμένης δόσης προτού αποφανθεί το δικαστήριο. Με έφεσή του ο δανειολήπτης θα επιτυγχάνει αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης, ακόμη και μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

news.pathfinder.gr

1 σχόλιο

  1. Μένει η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα μέχρι το 2016!
    Έρχεται και νέα φοροκαταιγίδα στα ακίνητα, και το ΔΝΤ ζητά να μη γίνει καμία μείωση φόρων !

    Σφαγή στις Πανελλαδικές σε πολλά μαθήματα, η πλειοψηφία των μαθητών κάτω από τη βάση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις! Αυτό δεν ήθελε η κοινή γνώμη, οι γονείς και οι μαθητές ; Να επιστρατευθούν οι καθηγητές και να γίνουν οι Πανελλαδικές και να μπουν οι νέοι στα Πανεπιστήμια ( και στη σειρά για το ταμείο ανεργίας ή για μετανάστευση, όπως το 80% των νέων ) ;

    Πάρτε κι άλλα.Και θα ακολουθήσουν και ακόμα χειρότερα. Μπροστά στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ κατά 2% του Σύριζα ; Φάτε ανεργία, φάτε νέους φόρους, φάτε έκτακτες εισφορές! Γιατί να αλλάξουν, αφού ο κόσμος είναι "ικανοποιημένος" ; Όλοι είναι στους δρόμους, σε Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, μόνο οι ευνουχισμένοι καρπαζοεισπράκτορες, ραγιάδες Νεοέλληνες τις τρώνε αλύπητα εδώ και 4 χρόνια και δεν βγάζουν μιλιά !

    Και φυσικά η ΝΔ θα λεηλατήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου να βγει πρώτο κόμμα. Και καλά τους κάνει! Φάτε έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016, ψηφίστε τους και πληρώστε τους,ενώ το μαύρο χρήμα δισ. ευρώ είναι στις τραπεζικές θυρίδες και σε παραδείσους του εξωτερικού. Άνεργοι και νεόπτωχοι σας αξίζει να είστε σε αυτή τη θέση, αφού δεν αντιδράτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση