GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιξε το Κουτί της Πανδώρας και θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα ο Αντ. Σαμαράς...

Στα 4 και πλέον χρόνια που διαρκεί η κρίση ως κομμάτι του απανταχού Ελληνισμού η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα όχι απλά παρακολουθεί και συ...

Στα 4 και πλέον χρόνια που διαρκεί η κρίση ως κομμάτι του απανταχού Ελληνισμού η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα όχι απλά παρακολουθεί και συμπάσχει για το δράμα της γενέτειρας και του ελληνικού λαού, αλλά προσπαθεί με μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες να ανακουφίσει τον πόνο των πολιτών, να αναστηλώσει την εικόνα της Ελλάδας στην αμερικανική κοινή γνώμη, να βοηθήσει την ελληνική οικονομία ενθαρρύνοντας τον τουρισμό και επενδύσεις.
Παρότι ασκούμε κριτική για πολλά στραβά που δεν ισιώνουν, για αλλοπρόσαλλες ενέργειες, για παράλογη αντιπαράθεση των πολιτικών δυνάμεων την ώρα που η χώρα βουλιάζει, για έλλειψη ομοφωνίας των πολιτικών δυνάμεων έστω και σ’ ένα μείζων ή ελάσσων θέμα, για την αναλγησία κυβερνώντων και εχόντων, περιστατικά βίας, καταστολής και αυταρχισμού, πάντοτε περιοριζόμαστε σε νουθεσίες, αποθαρρύνοντας την εκδήλωση διαμαρτυριών σε βάρος της κυβέρνησης οι οποίες θα επιδείνωναν την εικόνα της.
Όμως η αλλοπρόσαλλη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει εν μια νυκτί της δημόσια ραδιοτηλεόραση (EΡΤ) ξεπερνά τα όρια ανοχής, αφού δεν είναι απλά «ένα ακόμη σκληρό πλην αναγκαίο μέτρο» για τη σωτηρία της Ελλάδας. Είναι μία απολυταρχική, αντιδημοκρατική απόφαση, άψογα μεθοδευμένη, με στόχο να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
Στο τελευταίο φύλλο της Greek News αποκαλύπταμε την πρόθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο, γιατί εκτιμά πως μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. H αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού της Τρίτη να κλείσει την κρατική ραδιοτηλεφωνία της ΕΡΤ για τρεις μήνες, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους και προσλαμβάνοντας αργότερα λιγότερους από τους μισούς, εγγυάται μόνο ένα πράγμα: Ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με κάλυψη μόνο από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν εγγυώνται ότι όλα τα κόμματα θα έχουν ισότιμη κάλυψη.
Η κυβερνητική απόφαση που ελήφθη μόνο από τη ΝΔ (διαφώνησαν οι άλλοι δύο εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) θυμίζει άλλους καιρούς, όταν σε κάθε πραξικόπημα τα έρματα καταλάμβαναν την ΕΡΤ. Αυτή τη φορά, η Δημοκρατία, ή μάλλον η «Νέα Δημοκρατία» κάνει το ίδιο κλείνοντας τη δημόσια τηλεόραση, στέλνοντας τα ΜΑΤ να εισβάλλουν και να κλείσουν τους πομπούς αναμετάδοσης. Κι αν η απόφαση αυτή δεν προκαλούσε κύμα διεθνούς αλληλεγγύης, ένας Θεός ξέρει τι άλλο που θα επακολουθούσε.
Το μόνο που εκπονήθηκε άψογα από την κυβέρνηση, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν οι επεμβάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, για το κλείσιμο των πομπών, το κατέβασμα του σήματος, διακοπή τηλεφώνων κλπ. Ήταν ένα καθαρά στρατιωτικό σχέδιο από αυτά που ετοιμάζονται στα πραξικοπήματα ή για την αντιμετώπιση «εκτάκτων εσωτερικών αναγκών» και που η ύπαρξή του ακόμη τρομάζει. Ποιοι είναι αυτοί που το εκπόνησαν, με τίνος διαταγή και ποιος είχε το θράσος εν καιρώ δημοκρατίας και σε μία χώρα που έχει αποδεχθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να το ανασύρει από τα σκοτεινά συρτάρια σκοτεινών υπηρεσιών;
Είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση επιθυμούσε να προκαλέσει κρίση και πρόωρες εκλογές τις οποίες έλπισε να κερδίσει. Εκείνο ωστόσο που δεν κατανόησε είναι πως ξύπνησε με τις πράξεις της εφιαλτικές μνήμες του ελληνικού, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει η ελευθερία του κι η δημοκρατία. Αν η συγκυβέρνηση επιχειρούσε «εξορθολογισμό» της ΕΡΤ με φυσιολογικές διαδικασίες, ακόμη κι αν αντιμετώπιζε απεργιακές κινητοποιήσεις στο τέλος θα περνούσε τα μέτρα. Αρκεί να ήταν στην σωστή κατεύθυνση κι όχι απλά να αντικαταστήσει μη αρεστούς με δικά μας παιδιά. όμως οι δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΡΤ, οι μουσικοί που δάκρυζαν παίζοντας βιολί και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, το ένα εκατομμύρια κόσμου που παρά τους περιορισμούς και τα εμπόδια έβλεπαν ΕΡΤ κάθε μέρα, δείχνουν πως η κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζεται πλέον ως εχθρός του λαού και των ελευθεριών του.
Παράλληλα, η τεράστια αναταραχή που προκλήθηκε διεθνώς κι η αρνητική δημοσιότητα εκθέτει την Ελλάδα ανεπανόρθωτα και μάλιστα εντός της τουριστικής περιόδου. Αν μάλιστα δεν προκύψει ο από μηχανής Θεός (Συμβούλιο Επικρατείας) ή η «Θεία Φώτιση (στη σύσκεψη των αρχηγών) να τερματίσουν την κρίση, οι πρώρες εκλογές θα δώσουν στην ελληνική οικονομία τη χαριστική βολή.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε πρωθυπουργέ. Η περυσινή καταβαράθρωση του τουρισμού, οφείλεται αποκλειστικά στην προκήρυξη δύο διαδοχικών προώρων εκλογικών αναμετρήσεων, η πρώτη μάλιστα με δική σας υπαιτιότητα. Σήμερα που μιλάτε ως σωτήρας του έθνους και αποφασιστικός άνδρας, ξεχνάτε ότι πέρυσι στέλνοντας τη χώρα σε εκλογές τη χρεώσατε 2,5 δις ευρώ τουλάχιστον, από μειωμένα έσοδα. Κι αν φέτος, που οι προβλέψεις έλεγαν για αύξηση τουριστικής κίνησης 17%, υπάρξει η με μαθηματική ακρίβεια επερχόμενη νέα κοινωνική αναταραχή, οι ακυρώσεις κρατήσεων κι η κρίση στην τουριστική βιομηχανία θα είναι δραματικές.
Η Greek News, μια εφημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας που στηρίζει τον αγώνα της Ελλάδας και του λαού της να σταθεί οικονομικά στα πόδια της, ξεκίνησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την εκστρατεία ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού με σύνθημα «αγαπούμε την Ελλάδα, βοηθούμε την Ελλάδα, Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό απευθύναμε σ’ όλους τους φορείς έκκληση να διαφυλάξουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου το ήπιο κλίμα, για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός. Είπαμε όμως πως για να χορέψεις ταγκό χρειάζονται δύο και απευθύναμε έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις, όπως έκανε με τους εκπαιδευτικούς τις παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων.
Η ΕΡΤ δεν ήταν αναμάρτητη. Και δεν ήταν επειδή αυτοί που τη διοικούν για δεκαετίες είναι διορισμένοι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, αυτών δηλαδή που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ο Ελληνισμός της Διασποράς όμως έχει καλές εμπειρίες από την ΕΡΤ, γιατί μαζί με την Εκκλησία, τις κοινότητες, τα σχολεία, τα ομογενειακά ΜΜΕ και τους συλλόγους, η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι συμπολεμιστής μας στη μάχη για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, της γλώσσας, του πολιτισμού και των παραδόσεων. Ήταν μαζί του η ΕΡΤ στις μάχες του Ελληνισμού της Διασποράς.
Γι’ αυτό και προσωπικότητες όπως ο συντονιστής ΗΠΑ του ΣΑΕ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και οργανισμοί όπως το Συμβούλιο Ελληνομερικανικής Ηγεσίας (HALC) αντιδρούν για την απόφασή σας. Αυτοί που επιχαίρουν κι επικροτούν την αποφασιστικότητά σας, είναι αυτοί που για 20 χρόνια σαν ανέβαζαν αποστάτη και προδότη. Είναι αν θέλετε οι διάδοχοι εκείνων που το 1966-67 έλεγαν «πολύ αναρχία στην Ελλάδα, μια δικτατορία χρειάζεται».
Δυστυχώς, η κίνηση που έκανε ο κ. Σαμαράς δείχνει πως αυτός κι οι συνεργάτες του πειραματίζονται επικίνδυνα με τα συμφέροντα της χώρας. Αν νοιάζονται, έστω και την δωδεκάτη να ανακαλέσουν την απόφαση που προκαλεί όχι απλά τεράστια αναταραχή στην Ελλάδα, αλλά δυναμιτίζει και την δημοκρατία. Αλλιώς να τα μαζεύουν και να φύγουν. Η δημοκρατία έχει κι άλλες λύσεις, ακόμη κι εντός της Νέας Δημοκρατίας, για να προχωρήσει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση