GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ισχύ ο νόμος για την σεξουαλική παρενόχληση

Ο νόμος για ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική παρενόχληση τέθηκε σε ισχύ στους χώρους εργασίας και η Ομοσπονδία των Συνδικάτων της ΠΓΔΜ π...

Ο νόμος για ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική παρενόχληση τέθηκε σε ισχύ στους χώρους εργασίας και η Ομοσπονδία των Συνδικάτων της ΠΓΔΜ παροτρύνει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε καταγγελίες.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων της ΠΓΔΜ Ζίβκο Μίτροφσκι δήλωσε ότι η θέσπιση του νόμου ήταν αναγκαία και παρακίνησε τους εργοδότες να ενημερώσουν τους εργαζόμενούς τους σχετικά με τις προβλέψεις του νόμου.
Θα υπάρχουν αυστηρές ποινικές κυρώσεις με χρηματικό πρόστιμο 5.000-6.000 ευρώ για τους εργοδότες καθώς κι αποζημίωση των θυμάτων ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης.
Σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Συνδικάτων της ΠΓΔΜ, οι περισσότερες περιπτώσεις παρενόχλησης αφορούν τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και τους τομείς της υγείας και της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση