GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλώσεις από την επίσκεψη Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη

 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τα μέλη της Εκτελε...


 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και Σάκη Παπαθανασίου, τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, το γραμματέα της οργάνωσης Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Δημητρακά, τον υπεύθυνο του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Μαστρογιάννη και τοπικά στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο λιμάνι της πόλης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Καράογλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε στις εξής ερωτήσεις:

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

"Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στο δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία. Δεν χρειάζονται εκλογές".

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

"Πρέπει να βρεθεί ο κοινός τόπος. Και πρέπει να βρεθεί διότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι αναγκαίο να υπάρξει ως νομοθέτημα. Η δημοκρατία μας έχει ανοχή, αλλά ταυτόχρονα έχει και νόμους και οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Κυρίως πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τους Έλληνες πολίτες. Αυτοί που θέλουν να εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτοί που έχουν μισαλλόδοξο λόγο πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νομικής πρόβλεψης και αυτή η νομική πρόβλεψη πρέπει να εξασφαλιστεί με ένα νομοθέτημα".

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το κ. Μπουτάρη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο τον κ. Μπουτάρη, αλλά και με τους Αντιδημάρχους τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη. Είναι απόλυτα ακριβές ότι η αναφορά μας υπήρξε εξειδικευμένη στα ζητήματα που έχουν σχέση με το Μετρό, την ΔΕΥΑΘ, το Λιμάνι και άλλα επιμέρους ζητήματα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν και να αντιμετωπιστούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θέλω να σας πω ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αλλά οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ουδέτερες, έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, πρέπει να έχουν δημοκρατικό περιεχόμενο και επιλέγω χαρακτηριστικά να αναφερθώ στην ΔΕΥΑΘ. Η ΔΕΥΑΘ δεν πρέπει να αποτελέσει μέγεθος το οποίο θα εκχωρηθεί στην οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και τούτο ανεξάρτητα από συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΘ. Άλλο θέμα αυτό και τελείως διαφορετικό ζήτημα να εκχωρηθεί η εκμετάλλευση της ΔΕΥΑΘ στον οποιοδήποτε ιδιωτικό φορέα. Συζητήσαμε λοιπόν για όλα αυτά και νομίζω κοινός είναι ο τόπος ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που έχει φοβερές δυνατότητες, αυτές οι δυνατότητες πρέπει να αξιοποιηθούν. Προβλήματα επιλύονται αλλά υπάρχουν και άλλα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και η δημοτική αρχή αυτό κάνει".

Ερωτηθείς ο Φ. Κουβέλης αν η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει και στις επόμενες εκλογές τον Γιάννη Μπουτάρη, απάντησε:

"Θα αποφασίσουν οι αυτοδιοικητικές μας παρατάξεις που ανήκουν ή πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν πρόσφορος τόπος για την ανάπτυξη συνεργασιών και συνθέσεων στη βάση των συγκεκριμένων ζητημάτων και των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων, αλλά το τι θα πράξει η Θεσσαλονίκη για μας, για την Δημοκρατική Αριστερά είναι απόφαση που αφορά στις αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση