GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Άμεση ενεργοποίηση του νομού για τη ρύθμιση οφειλών του ΟΑΕΕ"

Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στην καθυστέρηση της Υπουργικής Απόφασης για την πάγια ρύθμιση οφειλών του ΟΑΕΕ, η οποί...


Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην καθυστέρηση της Υπουργικής Απόφασης για την πάγια ρύθμιση οφειλών του ΟΑΕΕ, η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε ασφαλισμένους, ασθενείς και ...
επιχειρηματίες αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση που απηύθυνε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και ζητά την άμεση έκδοσή της.

Σύμφωνα με την ρύθμιση της Υποπαραγράφου ΙΑ.1 του Ν.4152/2013, «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του ΝΑΤ δύνανται μετά από αίτηση των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική αδυναμία για την καταβολή τους, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται σε δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις» ενώ στη συνεχεία αναφέρονται ειδικά οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι στην εν λόγω ρύθμιση είναι αναγκαία η σχετική απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ο Νόμος δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 2013 και έχει παρέλθει ένα μήνας και πλέον για τη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του: «η καθυστέρηση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση, αλλά δεν μπορούν. Το αποτέλεσμα είναι ασφαλισμένοι, ασθενείς και επιχειρηματίες να μη μπορούν να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία και να μην τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, να αδυνατούν να λάβουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και να μην μπορούν να προχωρήσουν στην ίδρυση επιχείρησης, ειδικότερα στις περιπτώσεις που αφορούν εποχιακές επιχειρήσεις».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης «η προώθηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης κρίνεται αναγκαία για την στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, αυξάνοντας παράλληλα τις εισροές των ασφαλιστικών οργανισμών και διασφαλίζοντας τις νοσοκομειακές παροχές και τις παροχές σε είδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση