GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γερμανική αριστερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ

Με σκληρή γλώσσα, 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Το κλ...


Με σκληρή γλώσσα, 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Το κλείσιμο στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης» αναφέρουν. Στο θέμα αναφέρθηκε και η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, η οποία έκανε λόγο για «ελληνική τραγωδία».

«Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας» αναφέρουν τα στελέχη της γερμανικής Αριστεράς.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει τη διασφάλιση της πρόσβασης στην ανεξάρτητη πληροφόρηση.

Εν τω μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα έκανε και η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί.

Μιλώντας στο France Info, η Φιλιπετί είπε: «Το μήνυμα αυτό είναι φοβερό. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια τραγωδία για τη δημοκρατία και σύμβολο της κατρακύλας ορισμένων».

Την αλληλεγγύη του στην ΕΡΤ εξέφρασε και το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, Verdi

Ο Κρίστιαν Χόπε, εκπρόσωπος του συνδικάτου στην Deutsche Welle δήλωσε: «Το Verdi καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βρίσκεται σε μια δύσκολη εποχή. Το κλείσιμο ενός ανεξάρτητου σταθμού αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η κριτική πληροφόρηση για θέματα πολιτικής και οικονομίας δεν είναι πλέον εγγυημένα. Ο αντιπρόεδρος του Verdi το χαρακτήρισε ως μια αντιδημοκρατική κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες».

Επιστολή Μ. Σουλτς στον Αντώνη Σαμαρά

Η «αιφνίδια» απόφαση για κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι ενδεχομένως ασύμβατη με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της ΕΕ, επισημαίνει με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ζητά μάλιστα να αναθεωρηθεί η απόφαση και να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έκπληξη και λύπη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πληροφορήθηκε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος στο πλαίσιο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και με τους φορείς.

»Με βάση τη Συνθήκη του Άμστερνταμ και του σχετικού Πρωτοκόλλου, η λειτουργία των δημόσιων φορέων μετάδοσης στα Κράτη Μέλη συνδέεται με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας, καθώς και με την ανάγκη διατήρησης της πολυφωνίας στα ΜΜΕ. Παράλληλα, η Συνθήκη αναγνωρίζει την αρμοδιότητα των Κρατών Μελών να διασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της δημόσιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελευθερία και η πολυφωνία των Μέσων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζομένους ή τους εκπροσώπους τους, στα ανάλογα κλιμάκια, στις περιπτώσεις και υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εθνική νομοθεσία και πρακτική.

»Κατά τη γνώμη μας, η αιφνίδια απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προβεί στη διακοπή λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη συμβατότητα της με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς να αμφισβητείται η αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να αποφασίζουν και να εφαρμόζουν στρατηγικές για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχίες που εγείρει αυτή η απόφαση σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λήψης αποφάσεων.

»Υπό το φως των ανωτέρω, θα βλέπαμε με ανακούφιση την αναθεώρηση από την ελληνική κυβέρνηση της απόφασης της για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τη διατύπωση εναλλακτικών λύσεων αναφορικά με την απαραίτητη αναδιάρθρωση του, αλλά με διατήρηση της λειτουργίας του». tovima.gr

3 σχόλια

  1. MΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..

    ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

    Σε φάμπρικα «εξυπηρετήσεων» ημετέρων και σε βιομηχανία ρουσφετιών στην εκλογική του περιφέρεια με «συνεργάτες» αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να φέρεται ότι έχει απολέσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εμπλέκουν σε καταγγελία τους «τροχονόμοι της Χαλκίδος» τον «γενικό εισαγγελέα» της κάθαρσης στην ΕΡΤ, εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Σίμο Κεδίκογλου. Σύμφωνα με την καταγγελία, όσοι την συνέταξαν διατείνονται ότι την έχουν αποστείλει στον πρωθυπουργό Σαμαρά, στον υπουργό Δένδια και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ(ισχυρισμός που εαν ισχύει λαμβάνει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου ολκής). Κατά αυτήν, οι τροχονόμοι βεβαίωναν ογκώδεις χρηματικά παραβάσεις(χιλιάδων ευρώ), οι αξιωματικοί της αστυνομίας τις εξαφάνιζαν, τις υποβάθμιζαν, τις έσβηναν και τις πήγαιναν στο συρτάρι, με αποτέλεσμα να μην φθάνουν ποτέ μερικές εξ αυτών στα γραφεία του «Δημόσιου κατήγορου Χαλκίδος», να μην καταχωρούνται στο βιβλίο μηνύσεων, να παρέρχεται η προθεσμία και να παραγράφονται.

    Στην καταγγελία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Κεδίκογλου. Στο Σίμο Κεδίκογλου της Ν.Δ, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Σαμαρά: «Ο πρώην διευθυντής της Εύβοιας, ο νυν διευθυντής και υποχείρια του υφυπουργού Κεδίκογλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ

    Τι γινόταν; Σημεία και τέρατα:Σταχυολογώντας, σημειώνονται μεταξύ άλλων υποθέσεις καταγγελλόμενης παράβασης καθήκοντος: Στις 29-10-12, αξιωματικός ακύρωσε καταχρηστικά πρόστιμο 200 ευρώ και απάλλαξε από την ποινική δίωξη τον φίλο του Κεδίκογλου και συνοδό ασφαλείας του, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο(αναφέρονται αριθμοί κλήσεων και παραβάσεων)....

    Στις 15/11/12, φίλος αξιωματικός του Κεδίκογλου παράνομα και καταχρηστικά τροποποίησε διοικητικό πρόστιμο των 5000 σε 500 ευρώ ενώ στις 24-10-12 ακύρωσαν πρόστιμο «απαιτήσει και αίτημα του Κεδίκογλου, του πατέρα του Βασίλη και του ιδιαίτερου γραφείου του με το πρόσχημα, όσοι αρνούνται θα εκδιωχθούν».

    Στις 20/11/2012, επέστρεψε ο ίδιος αξιωματικός κρατικές πινακίδες φορτηγού , φίλου του Κεδίκογλου, «περιφερειακού συμβούλου και ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ» που κατά σύμπτωση φέρεται συγχωριανός του συνοδού αστυνομικού του Σαμαρά που είχαν αφαιρεθεί από την Τροχαία Χαλκίδος για σοβαρές παραβάσεις και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 10.000 ευρώ.

    ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ» ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

    Πολλά από αυτά που καταγγέλλονται θα μπορούσαν να χρεωθούν σε προσωπικές εμπάθειες μιας επαρχιακής κοινωνίας. Όμως με έγγραφο του ο δημόσιος κατήγορος, επιβεβαιώνει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην περιφέρεια. Ότι δηλαδή από τις υποθέσεις του 2011(818 υποθέσεις)δεν έχουν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων και δεν έχει ορισθεί δικάσιμος. Αντιθέτως θα έπρεπε να είχε γίνει έκδοση σχετικής διάταξης , η οποία να είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδος και να είχαν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων, το οποίο επιθεωρείται από τον εισαγγελέα. Επίσης ανευρέθηκαν 763 δικογραφίες του 2011 που είχαν παραγραφεί, δεν εισήχθησαν στο ακροατήριο και ούτε έχουν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων και ούτε είχε εισαχθεί πράξη δημοσίου κατηγόρου. Διαπιστώνονται επίσης σωρεία ύποπτων παραγραφών και για το 2012(65 δικογραφίες).

    Η αστυνόμος B Δημητρίου Αικατερίνη που υπογράφει την πράξη, ετέθη εκτός υπηρεσίας σε αναρρωτική άδεια φρίττοντας με όσα διαπίστωσε όπως γίνεται αναφορά στην καταγγελία!!!!ΧΟΥΝΤΡΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

    Είναι αυτό που συζητάμε τις τελευταίες ημέρες με γνωστούς και φίλους. Δε βγάζουμε συμπέρασμα. Γιατί ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ με τον τρόπο που το έκανε; Οι πρώτες σκέψεις έκαναν λόγο για αποπροσανατολισμό από το φιάσκο της ΔΕΠΑ. Όμως αυτό όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά ήρθε στο καπάκι να προστεθεί κι εκείνο για τον ΔΕΣΦΑ με το Αζερμπαϊτζάν. Οπότε και να θες να ξεχάσεις το διπλό φιάσκο, δε γίνεται.

    Στη συνέχεια, υπήρχαν σκέψεις ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρει κάτι από το 1 δισ. ευρώ που είχε υποσχεθεί στους δανειστές από την πώληση της ΔΕΠΑ. Έστω και ψίχουλα, ως ένδειξη καλής θέλησης προς τους τοκογλύφους. Είναι συνήθης πρακτική. Όμως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δε φέρνει κέρδος, αλλά μάλλον θα φέρει μεγάλες ζημίες από τις ρήτρες που θα πληρώσει η ΕΡΤ λόγω μη εκπομπής προγράμματος και διαφημίσεων.

    Η τρίτη σκέψη ήταν ότι ήθελε να αποδείξει πως έχει στο χέρι τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη δείχνοντας ποιος είναι ο απόλυτος αρχηγός. Αν ίσχυε αυτό, τότε ο Σαμαράς είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που δε γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης δε μπορούν να υποστούν περαιτέρω εξευτελισμό ακόμη κι αν τους βγάλει γυμνούς στο Σύνταγμα, ενώ τα κόμματά τους έχουν τελειώσει ολοκληρωτικά και το 3% στις επόμενες εκλογές θα φαντάζει άθλος.

    Η τέταρτη σκέψη ήταν ότι μπορεί να έλεγε αλήθεια ο Σαμαράς (απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) όταν διέρρεε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας. Μα τότε για ποιο λόγο να τον «κρεμάσει» αμέσως η Κομισιόν διαψεύδοντας ότι η ίδια ζήτησε κάτι τέτοιο ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε την απόφαση Σαμαρά να κατεβάσει τους διακόπτες;

    Η πέμπτη σκέψη ήταν ότι έπρεπε να ικανοποιήσει συμφέροντα καναλαρχών για να τους μοιράσει συχνότητες μαζί με την περιουσία της ΕΡΤ. Όμως μετά τις αντιδράσεις του κόσμου ποιος επιχειρηματίας θα ήθελε να ταυτιστεί με τη φασιστικότερη των κινήσεων την ώρα που προσπαθεί μέσα από τα κανάλια του να πουλήσει δήθεν δημοκρατία και τάχα μου πλουραλισμό; Ακόμη κι ο Αλαφούζος που ταΐζει με λεφτά του Δημοσίου όλο το μνημονιακό κυνοτροφείο που διαθέτει, είναι πάνω απ’ όλα έμπορος και στην κρίσιμη ώρα θα κοιτάξει το συμφέρον του παρά την ηθική του κάθε είδους ξεχρεώματος στον Σαμαρά.

    Η έκτη σκέψη ήταν ότι θεώρησε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είχε μαζί του όλους αυτούς που κατηγορούν το Δημόσιο. Μπερδεύτηκε. Πέρα από τους κρατικοδίαιτους ιδεοληπτικούς της παπαριάς που ζητούν επίμονα να εκτελεστούν στις πλατείες όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, οι υπόλοιποι καταγγέλλουν το σημερινό Δημόσιο ζητώντας ένα παραγωγικότερο, αξιοκρατικότερο, ορθολογικά στημένο Δημόσιο που θα εξυπηρετεί και θα υπηρετεί τον πολίτη.


    ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    Δεν θέλουν να κλείσει το Δημόσιο, αλλά επιτέλους να λειτουργήσει, διότι ως εχέφρονες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χώρα του κόσμου χωρίς δημόσιες υπηρεσίες καθώς αν υπήρχε αυτό το μοντέλο, θα ήταν πρώτες οι ΗΠΑ που θα το εφάρμοζαν. Όταν, λοιπόν, οι ΗΠΑ διαθέτουν δημόσιες υπηρεσίες είναι τουλάχιστον ηλίθιο να πιστεύει κάποιος ότι δε μπορεί να έχει η Ελλάδα. Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι με το που άκουσε ο Έλληνας πολίτης ότι κλείνει η ΕΡΤ με τόση ευκολία, τα αντανακλαστικά του άκουσαν την ίδια στιγμή «κλείνει ο Ευαγγελισμός, κλείνει το αντικαρκινικό Θεαγένειο, κλείνει το νοσοκομείο του Ηρακλείου, κλείνουν τα μισά σχολεία στην Ελλάδα». Σε αυτό το θέμα, ο Σαμαράς έχασε πολλούς υποστηρικτές του που κατάλαβαν ότι άλλο το ξεκαθάρισμα του Δημοσίου που υποσχόταν προεκλογικά και άλλο το ξεκλήρισμα που πράττει.

    Η έβδομη σκέψη ήταν ότι η ΕΡΤ την έσπαγε στη Γεωργία τη σύζυγό του, στον Άδωνη τον κολλητό του, στον ιδεολογικό του καθοδηγητή τον Βορίδη, στη Χρυσή Αυγή που είναι το πραγματικό του σπίτι. Πιστεύω ότι κάποιος θα του εξηγούσε πως το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός καθαρά πριβέ καναλιού για τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όποιο κέρδος θα έφερναν εκπομπές που θα εξυμνούσαν αυτή την ιδιόρρυθμη εκλεγμένη Χούντα. Εκτός κι αν απουσιάζει από τη Συγγρού οποιοσδήποτε με κοινό νου.

    Η όγδοη σκέψη είναι ότι ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης και πυγμής στον ελληνικό λαό. Να ήθελε, δηλαδή, να του δείξει ότι δεν έχει σημασία η γνώμη του. Ότι δεν έχουν σημασία πιθανές αντιδράσεις του στα χειρότερα που έρχονται. Ότι τον έχει γραμμένο κανονικά. Ότι ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι γουστάρει. Μα με την κίνησή του να κλείσει την ΕΡΤ κατάφερε το εντελώς αντίθετο. Βασικά έγινε ρεζίλι καθώς αποδείχθηκε ότι ο νόμος για το κλείσιμο της ΕΡΤ υπήρχε ήδη από το 2011 και φέρει τις υπογραφές Ρέππα, Καστανίδη, Μπεγλίτη, Χρυσοχοΐδη, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Σκανδαλίδη, Γερουλάνου και φυσικά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση