GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σανίδα σωτηρίας» οι ξένοι τουρίστες το τριήμερο

Η μεγάλη μείωση των κρατήσεων σε θέρετρα από Ελληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντισταθμίζεται από την μεγάλη ζήτηση που έ...


Η μεγάλη μείωση των κρατήσεων σε θέρετρα από Ελληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντισταθμίζεται από την μεγάλη ζήτηση που έχει υπάρξει από το εξωτερικό.
Μπορεί για τους Βορειοελλαδίτες εκδρομείς να έχει σφίξει το ζωνάρι και να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις εκδρομές τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής θα δουλέψουν στο ...φούλ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χάρη στους ξένους τουρίστες.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η έξοδος των εκδρομέων της Β. Ελλάδας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καταγράφεται φέτος μειωμένη σε ποσοστό 60%, για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και κατά 50% στο εσωτερικό, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης.

Οπως σημείωσε ο ίδιος, η οικονομική και πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στη χώρα μας, έχει οδηγήσει στα ύψη την αβεβαιότητα και έτσι οι Έλληνες εκδρομείς είτε καταφεύγουν στις αυλές των εξοχικών τους, είτε φροντίζουν να βρεθούν προσκεκλημένοι στο σπίτι ενός φιλικού τους προσώπου.

Στο 90% η πληρότητα στη Χαλκιδική με... ξένους
Την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο Νομό Χαλκιδικής, δίνουν και φέτος οι ξένοι τουρίστες, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε πληρότητα 90% των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ ο μέσος όρος πληρότητας την περιόδου αγγίζει το 85%, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, επικεφαλής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του νομού.

Ο νομός κατακλύζεται από Σέρβους, Ρώσους και Γερμανούς, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ενώ οι 'Ελληνες δεν φαίνεται να έχουν πρόθεση να μείνουν πάνω από μία βραδιά και αυτή...”με το ζόρι”. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τάσιος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες εκδρομείς, τονίζοντας τους ότι υπάρχουν ποιοτικά καταλύματα, τα οποία και δεν απαιτούν πάνω απο 40 ευρώ τη βραδιά με πρωϊνό. “Οι βενζίνες που θα ξοδέψει κάποιος για να έρθει και να επιστρέψει σπίτι του, συνάδουν σε ένα ποσό που δεν αξίζει να δαπανηθεί για μία και μόνο ημέρα”, επεσήμανε.

Πάντως, το κρας τεστ του τριημέρου αφήνει θετικά μηνύματα για τη θερινή σεζόν, η οποία σύμφωνα με τον κ. Τάσιο θα είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι, σημειώνοντας μάλιστα και αύξηση που ίσως και να είναι διψήφια (8 % με 10%).

Βέβαια, στο πλαίσιο αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι δεδομένου ότι το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευπαθές, καλό θα ήταν να φροντίσουν όλοι για μια ήρεμη περίοδο.

Πληρότητα ως και 60% στη Πιερία
Μέχρι και το 60% φθάνει η πληρότητα των καταλυμάτων στα παραδοσιακά χωριά στην Πιερία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Αφροδίτη Λεϊνα, υπογραμμίζοντας ότι οι τιμές έπαραμένουν σημαντικά συμπιεσμένες.

Κατά κύριο λόγο, οι επισκέπτες είναι ξένοι -Σέρβοι, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ρώσοι (+5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και Γερμανοί (+7% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου). Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες να είχαν την τιμητική τους στην περιοχή, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια είναι “άφαντοι”, είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μέχρι και στο 90% αναμένεται η πληρότητα στην Καβάλα
Για πληρότητα έως και 90% στην Καβάλα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, μιλά ο πρέοδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Αντώνης Μηντζάλης, προσθέτοντας ότι καθοριστικό ρόλο στην προσέλευση του κόσμου, διαδραματίζει και η διοργάνωση του air show. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επισκέπτες στην περιοχή είναι κυρίως Βαλκάνιοι (Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι), και κάποιο απο την τούρκικη αγορά.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για τη φετινή θερινή σεζόν, σημειώνοντας πώς εάν τελικά δεν επιτευχθεί μικρή αύξηση, τουλάχιστον θα παραμείνουμε στα περσινά επίπεδα.

Ικανοποιημένοι και οι Θρακιώτες
Ευχαριστημένοι δεδομένων των συνθηκών, δηλώνουν οι Θρακιώτες, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωντσταντίνου, να δηλώνει ότι η μέση μείωση της τουριστικής κίνησης ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος υπερβαίνει το 95%, λόγω και του ιατρικού συνεδρίου που διοργανώνεται στην περιοχή.Την περιοχή επιλέγουν αρκετά και επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως ανέφερε. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση