GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρετεντέρης: Το πρόβλημα είναι η λειτουργία της κυβέρνησης

Με άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης αναλύει ως εξής τις εξελίεις που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, μετά την απόφαση...


Με άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης αναλύει ως εξής τις εξελίεις που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με τη σημερινή μορφή της, και να την επαναλειτουργήσει με διαφορετικό περιεχόμενο και δομή:

“Αν θέλεις να κλείσεις και να ξανανοίξεις την ΕΡΤ, να το κουβεντιάσουμε. Είναι μια άποψη. Έχει γίνει και σε άλλες χώρες με δημόσιους οργανισμούς, όταν κρίθηκε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν εν λειτουργία.

Και επιπροσθέτως μπορεί να φοβάσαι πως αν ανοίξει η κουβέντα θα εξελιχθεί σε μπαλαμούτι και τότε αποκλείεται να γίνει σωστή δουλειά.

Προτιμάς λοιπόν τη μαγκιά. Μόνο που η μαγκιά απαιτεί προϋποθέσεις: Έχεις έτοιμη τη διάδοχη κατάσταση και τη βάζεις να λειτουργήσει εντός εικοσιτετραώρου.

Όπως έκαναν κάποτε οι Ισραηλινοί με την αεροπορική εταιρεία El-Al. Βράδυ έκλεισε η παλιά, πρωί ξεκίνησε πτήσεις η καινούρια.

Εδώ όμως φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία προεργασία. Τίποτα. Ούτε νομοθετική, ούτε διοικητική, ούτε τεχνική, ούτε πολιτική. Η μαγκιά έμεινε μισή.

Η τελική παράνοια δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της αρχικής παρανόησης. Η οποία θα μπορούσε να είχε λυθεί εδώ και καιρό με ελάχιστο κόστος. Τώρα θα λυθεί εκ των πραγμάτων, αλλά πολύ πιο ακριβά.

Διότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μπήκε σε έναν κλυδωνισμό με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο οποίος, ακόμη κι αν κλείσει χωρίς μεγαλύτερη ζημιά, δεν μπορεί παρά να αφήσει πληγές.

Και διότι είναι εξίσου προφανές ότι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον ο τόπος δεν είναι η λειτουργία της ΕΡΤ ή κάποιας άλλης ΕΡΤ.

Είναι η λειτουργία της κυβέρνησης. Αυτής ή κάποιας άλλης κυβέρνησης”, αναφέρει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα”.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση