GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις στην εκδήλωση Χατζημαρκάκη στο Βερολίνο

 Το κατοχικό δάνειο θα είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργανώνει στο Βερολίνο ο ευρωβουλευτής (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης σε σ...


 Το κατοχικό δάνειο θα είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργανώνει στο Βερολίνο ο ευρωβουλευτής (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνεργασία με  την Πρόεδρο της Επιτροπής Γερμανοελληνικής Συνεργασίας του Γερμανικού Kοινοβουλίου Annette Groth.

“Θα μας διασπάσει το ευρώ; Γιατί αναζωπυρώνεται τώρα η συζήτηση για τις επανορθώσεις στην Ελλάδα;”, είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα τύπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμό και εισαγωγική ομιλία του κ. Χατζημαρκάκη και της κυρίας Groth.

Κεντρικοί ομιλητές είναι οι διακεκριμένοι Γερμανοί Καθηγητές Δρ. Albrecht Ritschl (ιστορικός της οικονομίας) και Δρ Hagen Fleischer (ιστορικός)/

Εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, η συζήτηση για τις ζημιές που προκάλεσαν οι Γερμανοί του τρίτου Ράιχ φουντώνει και πάλι και οι δύο καθηγητές καλούνται να απαντήσουν για τις αιτίες που προκαλούν την αναζωπύρωση του ζητήματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου καθώς και να αναφερθούν στη νομική και ιστορική βάση στην οποία τεκμηριώνεται το αίτημα για την αποπληρωμή της γερμανικής οφειλής από την περίοδο του πολέμου.

Είναι γνωστό πως η μία χώρα υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περαιτέρω διεκδικήσεις λόγω της σύναψης διαφόρων συμφωνιών στο παρελθόν ενώ η άλλη τονίζει πως η Ελλάδα σε σύγκριση με το ποσό των συνολικών ζημιών που υπέστη δεν αποζημιώθηκε ποτέ επαρκώς. Υπάρχει περιθώριο ουσιαστικής συμφωνίας; Η εκδήλωση επιδιώκει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν κοινοβουλευτικοί παράγοντες της Γερμανίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, η Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, Γερμανοί δημοσιογράφοι και γερμανόφωνοι Έλληνες δημοσιογράφοι ενώ είναι ανοικτή στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση